Haberler

Guardiola'ya Einstein Benzetmesi

Alman Bild gazetesi, Josep Guardiola'yı futbolun "Einstein"ı ilan etti ve sihirli formülünü açıkladı: 365:51+1,79+(%66x%87)+65.

Bayern zirvede tek başına

Bild gazetesinin değerlendirmesine göre Guardiola yenilmezlik formülünü buldu.

Pek çok meslektaşının yaşamı boyunca elde edemeyeceği kupaları kısa sürede toplayan Pep Guardiola'nın şifresini Bild gazetesi '365: 51 + 1,79 + (66% x 87%) + 65' şeklinde formüle etti.  44 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Bayern Münih  toplamda 365 gol girişiminde bulunurken, 51 gol atmasının yanı sıra 1.79 boy ortalamasına sahip takım yüzde 66 oranında topa sahip olup yüzde 87 pas isabeti ile maçların oynadı ve bu maçlarda tüm takımlar arasında  65 km ile rakip yarı sahada en fazla mesafe kat eden takım olmayı başardılar.

Göz kamaştırıcı değişim

Boy ortalaması 1,79 metre olan Bavyera ekibi, 1,69'luk Xherdan Shaqiri, 1,70 boyundaki Philip Lahm ve Franck Ribery gibi oyuncularla Bundesliga'da en kısa boy ortalamasına sahip takım durumuna geldi. İspanyol teknik adamın oyun kurgusunu oluştururken, bu durumu dikkate alarak oyuncularını maçlara hazırladığı belirtiliyor.

Başarılı teknik adam, orta sahada daha çevik ve tekniği yüksek oyuncuları tercih ederek sezon başından bu yana yüzde 66 topa sahip olma oranına ulaştı. Bununla birlikte yüzde 87 oranıyla yerini bulan pas ortalamasını yakalayan Bayern Münih, sezonun en iyi rakamına ulaştı.

Bavyera ekibinde en çok isabetli pas atan futbolcu, yüzde 91 isabetli pas ortalamasıyla Philipp Lahm oldu.

Rummenigge mutluluktan uçuyor

"Kontrol elinde olmalı"

Guardiola oyuncularına "pratik her şeydir" vurgusunu yaparak antrenmanlara büyük önem verdiğini sık sık hatırlatıyor.

Çalıştırdığı iki kulüp göz önüne alındığında Pep Guardiola'nın en dikkat çekici özelliği, takımlarının topla oynama oranının yüksek olması. Bu da İspanyol teknik adamın kontrol sevdasından ileri geliyor. Guardiola "Oyunun bizim kontrolümüz altında olmasını istiyorum" diyerek teknik kapasitesi yüksek, dar alanda etkili kısa boylu oyuncuları tercih ediyor. Öyle ki ikinci yarının ilk iki maçında ligin en kısa boylu takımı Bayern Münih oldu.

Antrenmanların vazgeçilmezi ise daire oluşturan oyuncuların topa tek dokunuş hakkının olduğu çalışmalar. Guardiola'ya göre yeteri kadar iyi çalışılırsa her şey mümkün. Thiago'nun Frankfurt maçında 177 topla teması ile rekor kırması ise bu kontrol sevdasının olağan tezahürü.  30'una kadar bek oynamış Lahm'ın "akıllı seçeneği işaretleme becerisi" nedeniyle orta sahaya geçiren Guardiola istediğini de buradan aldı. Philip Lahm'ın paslarındaki isabet oranı ligin en iyisi: Yüzde 91!

Hamburg düşerken...

Onlar  da koşuyor ama rakip sahada!

Ligde takımların kat ettiği mesafeler göz önüne alındığında Bayern Münih'in listede en altlarda yer aldığı bir gerçek. Öte yandan topa sürekli sahip olan bu takım, koşu mesafelerinde geride olmasına karşın rakip yarı sahada kat edilen mesafede zirvede. Bayern Münih rakip alanda  maç başına 65 km mesafe kat ederek ligin en iyisi olurken Ribery ise yine rakibin sahasında katettiği ortalama 8.1 km ile ligin en iyisi.

En son Eintracht Frankfurt'a karşı 5-0'lık sonuçla sahadan galip ayrılan Bayern Münih, Bundesliga'da 44 maçlık yenilmezlik serisi yakalayarak bu alanda kendi rekorunu egale etti.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Josep Guardiola Albert Einstein Philipp Lahm Bayern Münih Spor Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title