Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Bak - Bağımlılıkla Mücadele

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından bu yıl 54'üncüsü düzenlenen seminer başladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından bu yıl 54'üncüsü düzenlenen seminer başladı.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'in ev sahipliğinde iki gün sürecek seminerin açılışında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Dürüst, TFF genel sekreteri Kadir Kardaş ve icra kurul üyesi Ali Düşmez ile çok sayıda davetli yer aldı.

Türk spor medyasının buluşma noktası olan etkinlikte, 250'nin üzerinde basın mensubu da hazır bulundu.

Seminerin açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bağımlılıkla mücadele konusuna dikkati çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bağımlılıkla mücadele konusuna çok önem verdiklerini belirten Bakan Bak, "Bağımlılıkla mücadele toplumuzun büyük bir sorunu. Spor yapan gençlerin, kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu gözlemliyoruz. Bunu önlemek için sporun rolü çok önemli. Bir genç uyuşturucuya yalnız kaldığı zaman ulaşır. Bizim bu gençleri yalnız bırakmamamız lazım. Gençleri uyuşturucudan uzak tutma noktasında spor ve sporun birleştirici gücünü kullanmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda sadece devletin yapacaklarının yeterli olmayacağını dile getiren Bak, şöyle devam etti.

"Uyuşturucuyla mücadele konusunda topyekün hareket etmeye ihtiyacımız var. Spor hem terörün hem de madde bağımlılığının ilacı. Sporun gücünü kullanarak terörü de yeneceğiz. Çünkü terör örgütleri çocukları uyuşturucuya alıştırmak istiyor. Biz bunu engellemeliyiz. Burada hükümetimizin bağımlılıkla mücadele kurulu var. Hep beraber bu mücadelede yer almamız lazım."

"Hedefi olan kişiyi uyuşturucuya alıştıramazsınız"

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, spor yapan her insanının bir hedefi olduğunu söyledi.

Spor yapan insanın, vücudunu tanıdığını ve ona kıymet verdiğini aktaran Osman Aşkın Bak, "İnsan spor disipliniyle beraber vücudunu tanıyor ve kendine değer veriyor. O vücudun başkaları tarafından kullanılmasına izin vermiyor çünkü insanın hedefi oluyor. Hedefi olan kişiyi uyuşturucuya alıştıramazsınız." diye konuştu.

Uyuşturucuyu engelleme konusunda sporun ve sevginin en büyük güç olduğunu vurgulayan Bakan Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her seferinde ifade ediyor; 'Silahlı terör neyse, uyuşturucu terörü de odur'. Şu anda tablo bu. Terör örgütleri çocukları uyuşturucu vasıtasıyla kullanıyor. Uyuşturucu maddelerle toplumun genlerini bozmaya çalışıyorlar. Bunu önlemek için en büyük gücümüz spor ve sevgi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak amatör kulüplere destek vermeye, semt sahaları ve tesisler yapmaya devam edeceğiz. Dünyada spor tesislerine en fazla yatırım yapan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Statlarımızın yaş ortalaması 1,7. Başarılı, ülkesini ve milletini seven nesiller yetiştirmek istiyoruz. Uyuşturucuyla mücadele, terörle mücadeleye eş değerdir."

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ise sporun ve gençliğin sorunlarına eğilmeyi önemli bir görev olarak gördüklerini kaydetti.

TFF Başkan Vekili Ali Dürüst de TSYD'nin federasyonun iş birliği yaptığı bir kurum olduğunu belirterek, "55 yıllık köklü bir geçmişe sahip TSYD'nin açılış seminerinde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Derneğin daha da güçlenmesi için federasyon olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Hep iyi olan ilişkilerimizin daha da artarak sürmesini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Ali Dürüst Antalya Spor Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title