Haberler

    Gct Monte Carlo: Monako Grand Prix'si Galibi Katar'dan

    Geçtiğimiz hafta sonu Global Champions Tour tarihinde bir ilke tanıklık etti.

    Geçtiğimiz haftasonu Global Champions Tour tarihinde bir ilke tanıklık etti. Katarlı binici Bassem Hassan Muhammed, turun en küçük boyutlardaki parkuruna sahip Monako’da galibiyete imza attı. Fransa temsilcilerinden en iyi performans da Kevin Staut’un aldığı altıncılık oldu.

    Barajda İsveçli binici Rolf-Göran Bengtsson ve Casall ASK ile karşı karşıya gelen Bassem, eski Hollandalı binici ve Global Champions Tour’un kurucusu Jan Tops’un öğrencisi. Katarlı binici Victoria isimli atı ile Bengtsson’u 77 saliseyle geçti. İkinci turda aldığı bir zaman cezasının baraj koşmasına engel olduğu İrlandalı binici Cameron Hanley de üçüncülüğe yerleşti.

    Bengtsson "Doğru stratejiyi seçmedim gibi gözüküyor. İlk sırada start aldım ve hatasız parkur çıkarmaya özen gösterirken bütün riskleri alamadım.” diye belirtti.

    27 yaşındaki Katarlı binici Bengtsson’un tersine yarışı kazanabilmek için bütün fırsatları sonuna kadar değerlendirdi. Bassem mükemmel ve hızlı bir parkur sonucu elde ettiği galibiyetle engel atlamada beş yıldızlı bir Grand Prix kazanan ilk Katarlı binici oldu.

    "İlk Grand Prix’mi kazandığım için çok mutluyum. Bu ödülden dolayı Katar’ı, Katar Binicilik Federasyonu’nu, ailemi ve büyük ağabeyimiz Jan Tops’u tebrik ederim."

    Bassem Hassan Mohammed, geçen sezon Cannes ve Anvers’deki Longines Global Champions Tour’daki dördüncülüğünden sonra Monako’da en iyi derecesini elde etti.

    Jan Tops öğrencisinin bu başarısından dolayı duyduğu gururu dile getirmekten çekinmedi. Aynı zamanda Global Champions Tour’un kurucusu ve başkanı olan Tops’un, Katar’ın binicilikte önemli ve ileri gelen ülkerden biri haline dönüşmesinde büyük katkısı var.

    "Ben Bassem adına çok mutlu oldum. Her gün ne kadar çalıştığını ve ne kadar kazanmak istediğini biliyorum. Bu Katar adına büyük bir başarı. Kararlılık ve çok çalışma sonucu başarının geldiğini herkese göstermiş oldu. Bassem ile çok gurur duyuyorum, çünkü bir kaç haftadır çok yoğun bir programı var ve GCT genel klasmanında yükselmesi tesadüf değil. Ayrıca daha az tecrübeli binicilerin de kazanabildiklerini bütün dünyaya göstermiş oldu.”

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Monte Carlo Fransa Katar Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title