Haberler

    Galatasaray Liv Hospital - Cska Moskova Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda?

    Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital, evinde CSKA Moskova'yı ağırlıyor.

    Euroleague Top 16 turu altıncı hafta bugün oynanacak iki maçla sona eriyor. E Grubu'nda Barcelona-Emporio Armani Milano, F Grubu'nda Galatasaray Liv Hospital-CSKA Moskova mücadeleleri oynanacak. Temsilcimizin Rus devi CSKA'yı Abdi İpekçi'de ağırlayacağı maç saat 20.30'da başlayacak ve NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanacak.

    Top 16 turunda ilk 3 maçını kaybeden, sonra üst üste 2 karşılaşmasını kazanan sarı-kırmızılılar, CSKA Moskova'yı da yenerek, gruptaki iddiasını sürdürmek istiyor. Galatasaray Liv Hospital, Top 16 turunda yaptığı 5 maçta aldığı 2 galibiyetle grupta beşinci sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar gibi son iki maçını kazanan Rus ekibi ise 4 galibiyet ve averajla grupta lider durumda bulunuyor.

    Puan durumu için tıklayın

    Tarih tekerrür eder mi?

    9 Şubat 2012... Euroleague Top 16 E Grubu dördüncü maçında 13 maçının tamamını kazanan, yenilgisiz CSKA Moskova'yı Abdi İpekçi'de ağırlayan Galatasaray, Rus devini 68-64 mağlup etmeyi başararak tarihi bir zafere imza atmıştı.

    Galatasaray Liv Hospital

    Galatasaray geçtiğimiz hafta Ankara'da Türkiye Kupası maçları oynadı. İlk gün Tofaş'ı 68-56 geçen Galatasaray'da Ender Arslan 12 sayı 5 asist üretirken Zoran Erceg 10 sayı 8 ribaund ve Furkan Aldemir 9 sayı 14 ribaund ile önemli katkı verdi. İkinci gün yarı final maçında Anadolu Efes ile karşı karşıya gelen sarı kırmızılılar mücadeleden 64-69 mağlup ayrıldı. İlk 25 dakika oyunu kontrol eden ve Arroyo'nun hücum performansının yanı sıra savunmasıyla skorda üstünlüğü ele alan Galatasaray, Carlos Arroyo 30 sayılık performansına rağmen son 15 dakikada Anadolu Efes'i durduramayınca mücadeleden mağlup ayrıldı.

    Ergin Ataman'ın öğrencileri Euroleague Top 16 son maçında Zalgiris'i Abdi İpekçi'de 90-83 ile geçmişti. Carlos Arroyo 22 sayı 9 asist ile bir kez daha muazzam bir gece geçirirken Cenk Akyol 13 sayı, Ender Arslan 12 sayı 4 asist ile ona yardımcı oldu. Zoran Erceg 12 sayı 8 ribaund ile oynarken Milan Macvan 11 sayı kaydetti. Galatasaray'ın beş maçta iki galibiyeti bulunuyor. Bu aşamada Arroyo 18,6 sayı 6,2 asistle takımını sürüklürken Erceg 16 sayı 6,2 ribaund ile katkı veriyor.

    CSKA Moskova

    A Grubu'nu 10 maçta 7 galibiyet ile ikinci sırada bitiren Rusya temsilcisi son dönemde yaptığı büyük yatırımlarla ön plana çıkıyor. Normal sezonda Obradovic'in Fenerbahçe Ülker'ine iki kez kaybeden Messina beklentileri bu sene de karşılayıp karşılayamacağının baskısını yaşıyor. Son olarak 2008'de Euroleague şampiyonluğu gören CSKA'da 2012'de İstanbul'daki F4'te Krstic Teodosic Kirilenko'lu kadrosuyla 19 sayı öne geçtiği finali Olympiakos'a kaybetmişti. Rus ekibinde Vladimir Micov 10,3 sayı 3,6 ribaund ile oynarken Sonny Weems 10,1 sayı 3,2 asist ve yeni transferlerden Kyle Hines kenardan gelip 9,7 sayı 5,1 ribaund üretiyor. Sasha Kaun 8 sayı 3,6 ribaund, Victor Khryapa 5,1 sayı 2,4 asist, Nenad Krstic 5,8 sayı, Jeremy Pargo 7,1 sayı ve yıldız isim Milos Teodosic 7,4 sayı 5,2 asist ile takımına liderlik ediyor.

    Rakibimiz CSKA grubunda oynadığı beş maçın dördünü kazandı. Real Madrid'in yenilmezlik serisini sonlandıran ekip olan Moskova temsilcisi yalnızca Partizan'a deplasmanda 73-72 kaybetti. Teodosic Top 16'da 13,6 sayı 3,2 asist ile her zaman olduğu gibi takımında ön plana çıkan isim olurken Nenad Krstic 16,4 sayı 6 ribaund ile pota altını domine etti. Sonny Weems 13,7 sayı 6,7 Vitaly Fridzon da 12,2 sayı üretiyor.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Galatasaray Liv Hospital Carlos Arroyo Cska Moskova Abdi İpekçi Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title