Haberler

CHP'li Volkan Canalioğlu, Olaylı Trabzonspor, Fenerbahçe Maçını Değerlendirdi

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Volkan Canalioğlu, olaylı Trabzonspor, Fenerbahçe müsabakasında yetkililerin herhangi bir önlem almadığını belirterek Trabzon şehrini germeye hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Volkan Canalioğlu, olaylı Trabzonspor, Fenerbahçe müsabakasında yetkililerin herhangi bir önlem almadığını belirterek Trabzon şehrini germeye hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdüren CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, olaylı Trabzonspor, Fenerbahçe müsabakasını değerlendirdi. Fenerbahçe ile oynanan maçların her dönem sıkıntılı ve gergin geçtiğini belirten Canalioğlu, " Bu olaya uzun sürekli bakmak lazım. 1996 yılında Trabzon'da oynanan maçta şampiyonluğun kaybedilmesiyle birlikte Fenerbahçe maçları hep sıkıntılı geçmiştir. 2005 yılında da aynı süreç yaşandı. Daha sonra 2010-11 sezonunda da Trabzon'un emeğinin alınması halkımızı germiştir. Bu olaylar noktasında yetkililer herhangi bir önlem alamadılar. Sayın Vali açıklama yaptı biz Trabzon'a silahlı nişancılar koyacağız diye. Bu söylem Trabzon şehrinin ve halkının hak etmediği bir tavırdır. Trabzon terörist kenti değildir. Trabzon halkını ikna etmek çok kolaydır. Bu süreci iyi kullanamadılar" dedi.

Yapılan yorumların ve söylemleri Trabzon ve Trabzonsporluların hak etmediğini belirten Canalioğlu, "Geçmişte Trabzonspor taraftarları kendisini yenen takımları alkışlayarak gönderdiler. Bu Trabzon insanını futbol bilgisidir ve hak edenin alkışlama kültürüdür. Fenerbahçe ile yaşanan gerginliği taraftar bazında sahaya yansıması elbette hoş olmamıştır. 10 gün öncesinde bu şehri germişlerdir. 1996 yılında da aynısı olmuştur. Dışardan polis getirttirilerek ortam gerilmiştir. Bugünde yöneticilerin söylemleri bu ortamı doğurmuştur" ifadesini kullandı.

"Yöneticilerin görevi kentte sakinliği sağlamaktır" diyen Canalioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu yaparken de etkin güvenlik güçleriyle değil insanlarla konuşarak ve toplantılar yaparak sağlanmalıdır. Bu maçın gergin olacağı önceki maçlarda yapılan tezahüratlarda belliydi. Güvenlik önlemlerinin yanı sıra şehri ve taraftarları yatıştıracak, sakinleştirecek önlemler alınması gerekiyordu. Sahaya yabancı madde değil, takımlarına destek vererek maçın alınmasına katkı sağlanması gerektiğini anlatmamız lazımdı. Yöneticiler bunu başaramadı. Trabzon Valisi daha yeni ve kenttin yapısını bilmiyor. Trabzonspor yönetimi farklı bir boyutta olaya bakıyor. Valinin, belediye başkanının ve Trabzonspor Kulüp başkanının kentin birleşenleri ile bir araya gelip bu konuda daha sakin bir şekilde davranabilirlerdi ama bu olmadı. Yazık üzülüyorum. Gençler için üzülüyorum. Takım içi üzülüyorum. Bu kent ve takım bunu hak etmiyor. Böyle olunca da Trabzon'u sanayisini konuşamıyoruz. Kobilerini konuşamıyoruz. Ticareti konuşamıyoruz. Trabzon neden göç veriyor bunu konuşamıyoruz. Niye verilen vaatlerin yerine getirilemediğini konuşamıyoruz. Bütünlük içerisinde yeniden yapılanmamız gerekiyor. Yalnız yönetime değil, yalnız futbolcuya ve taraftara değil bütünlük içresinde yeniden yapılanmamız gerekiyor. Sporcu bazında, altyapı bazında, teknik heyet bazında ve yönetim bazında hepimiz kendimize bir çeki düzen vermemiz gerekiyor. Trabzonspor özüne dönmeli, dünyadan kopmamalı, Avrupa'dan kopmamalı. Elbette faydalı olacak yabancı oyuncular almalı ama kendi çocuklarımıza ve kendi değerlerimize önem vermeliyiz." - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Volkan Canalioğlu Trabzonspor Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title