Haberler

Cemaat Fenerbahçe'yi Ele Geçirmek mi İstiyor?

Güncelleme:

%100 Siyaset programı bu hafta gazeteci Serdar Turgut, Oral Çalışlar ve Nuh Gönültaş ile oyuncu Ali Erkazan'ı konuk etti.

A Haber'de yayınlanan, Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programı bu hafta gazeteci Serdar Turgut, Oral Çalışlar ve Nuh Gönültaş ile oyuncu Ali Erkazan'ı konuk etti. Cemaat ve Fenerbahçe ilişkisinin konuşulduğu programda "Cemaat, Fenerbahçe'yi ele geçirmek istiyor" iddiası ele alındı.

Nuh Gönültaş'ın yazdığı yazının açık bir iddia olduğunu belirten Sevilay Yükselir'in ardından söz alan Gönültaş; MHP Milletvekili Lütfi Türkan, Fenerbahçe'li olan bir işadamının sözlerini aktardı. Aziz Yıldırım Haziran'da ceza alacak, büyük ihtimalle bu kongre yenilenecek ve başka bir yönetim gelecek dedi.

BAŞI DERDE GİREN HERKES CEMAATİ SUÇLUYOR

Aslında ben bu işin ele geçirme kısmının ne kadar yanlış olduğunu vurguluyorum. Dersimli Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk'ün bizzat kurduğu partinin başına geçmesi, Diyarbakırlı Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin başına geçmesi normal oluyor da Fettullah Gülen'in ele geçirmesi neden garip karşılanıyor dedim. Bu Aziz Yıldırım'ın ilk duruşmada gazetecilere söylediği bir şey. Türkiye'de başı derde giren herkes son zamanlarda bütün sorumluluğu Fettullah Gülen ve cemaatine yüklemeye başladı. Bunun hiçbir somut delili yok. Fettullah Gülen futbolla ilgilenen birisi değil. Futbol önemli bir endüstri. Bana kalırsa ilgilenmesi gerekir ama o ilgilenmiyor. Onun ilgilendiği hizmet alanı içerisinde futbol hizmeti de yok.

FENERBAHÇE'Yİ ERGENEKONCULAR ELE GEÇİRMEDİ

Ali Erkazan ise "Fenerbahçe'yi Ergenekoncular ele geçirdiyse bir kongre üyesi olarak benimde içeride olmam gerekiyor" dedi ve ekledi "Nuh Bey'in benzetmelerine katılmıyorum, bu insanlar seçimle ve oyla gelmiş insanlar yani ele geçirmemişler. Yarın Aziz Yıldırım gider başkası gelir. Yarın Kılıçdaroğlu gider bir başkası gelir. O kurumlardaki seçim anlayışını demokrasi anlayışını beğenmeyebilirsiniz ama sonuçta onlar seçimle geliyorlar. Tepeden inme ya da başka bir örgütlenme anlayışı ile gelmiyorlar. Burada asıl bakılması gereken yan cemaatin böyle bir düşüncesi var mı yok mu? Nuh Bey Fettullah Gülen'in böyle bir düşüncesi yok diyor. Ben Fettullah Gülen'i hiç tanımıyorum ama geçmişte cemaat diye tanımlanan yapının hedeflediği şeylerin yapısına da baktığımızda derin devletle örtüşen bir buluşması var. Devletin kurumlarını kendilerince yönlendirmeye çalışıyorlar şeklinde iddialar vardı."

BU ÜLKEDE EN GÜÇLÜ TAKIM FENERBAHÇE

Cemaat her taşın altından çıkıyor diyen Erkazan; "cemaatin ne yapmak istediği benim çok fazla ilgi alanıma girmiyor. Her ele geçirme anlayışı o ülken güçlü kurumlarını ele geçirmek ister. Eğer sporu ele geçirmek istiyorsan da önce Fenerbahçe'den başlarsın. Benim için şu anda ekonomisiyle, taraftarıyla, örgütlenmesiyle, direnmesiyle en başarılı takım. O yüzden Fenerbahçe hedef seçilmiştir. Cemaat mi, her kimse bence birileri Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

ERGENEKON'UN FİNANSÖRÜ DEMEK YANLIŞ

Aziz Yıldırım'a Ergenekon'un finansörü denmesinin doğru olmadığını belirten Oral Çalışlar; "Bir savcılık iddianamesi var. Aziz Yıldırım'la ilgili Ergenekoncu demek ve böyle şeyleri ulu orta konuşmak doğru değildir. Eğer bir belgeniz bilginiz varsa savcılığa başvurusunuz. Şike davasının Ergenekon'la  birleştirilme ihtimali var deniyor. Eğer birileri bir şey iddia ediyorsa bunu kanunen yapmalıdır. Aziz Yıldırım'ı savunmak için demiyorum ama yeni bir iddia varsa mahkemeye sunarsınız."

AZİZ YILDIRIM ERGENEKON'UN TUZAĞINA DÜŞTÜ

Serdar Turgut ise cemaatin bir ele geçirme misyonu olduğunu düşünmüyorum dedi ve ekledi: "Eğer bazı kurum ve kuruluşlara yönelik kişilerin hamlesi olursa bunu cemaate mal edemeyiz. Çünkü cemaat dediğiniz yüz binlerce kişiden oluşan bir merkezden koordine edilmeyen bir oluşum. Ben, Aziz Yıldırım'ın Ergenekon'un finansörü olduğuna da inanmıyorum. Onu söyleyen insan Ergenekon zihniyetinin oyuncağı olmuş durumda. Bir zamandır Fenerbahçe camiasında böyle şeyler dönüyordu ve patlamaya hazırdı. Ergenekon bir zihniyettir. Ülkede devamlı olay çıkaran ve belirli insanları tasfiye etmeye çalışan bir zihniyet var. adına Ergenekon da dersiniz a da dersiniz. Geçmişte birçok şey yapmışlardır ekonomik kriz de çıkarmışlardır. Şimdi oynayacakları bir alan yok, polis yok, üniversiteler yok, asker yok siyaset yok. O yüzden zayıf olarak gördükleri yer spor alanıdır. Başkan kendini cemaat üzerinden kurtarmaya çalışırken Ergenekon'un tuzağına düştü. Bu işte Aziz Yıldırım tek başına hedef gösterilemez ama bu işin altında başka bir şey var."

AZİZ YILDIRIM'LA ADNAN POLAT'IN KONUŞMASI

Aziz Yıldırım'ın, Adnan Polat'la yaptığı bir telefon görüşmesini açıklayan Gönültaş: "Aziz Yıldırım'ın Adnan Polat'a söylediği sözler şu; Aziz Yıldırım: "Mutlaka bizden bir şampiyon olmalı yoksa Anadolu gelir ve işin içinden çıkamayız. Zaten hepsine gideri yaptık ama bizden birisi şampiyon olmazsa bunlarla, bu Anadolu ile baş edemeyiz. Adanan Polat: "Ama federasyon bunlara yol veriyor!" "Aziz bunlara hakem hatası olmuyor kardeşim. Üç büyüklerin dışında olmuyor. "Aziz Yıldırım: "Boğuşuyorum bizim içerdeki ...'larla boğuşuyorum."Yani Anadolu'yu İstanbul'a sokmamak falan bunlar çok önemli kavramlar. Anadolu'yla derdin ne senin kardeşim? Bu suçu başkasının üstüne yıkarak bu işten kurtulamazsınız." Dedi. Serdar Turgut da Gönültaş'ı destekleyerek; "Bu gerçekten hayati bir hata oldu" dedi.

CEMAAT BİR YERDEN KONTROL EDİLMİYOR

Cemaatin tek bir yerden kontrol edilmediğini belirten Serdar Turgut: "Cemaat denilen bu somut şey bir yerden emir komuta şeklinde çalışmıyor. Bazı insanlar cemaate iyilik olsun diye bazı şeyleri yapmış olabilir. Bakalım şimdi göreceğiz adalet kendini ispat etsin." dedi.

FENERBAHÇELİ YAZARLAR AZİZ YILDIRIM'IN KUCAĞINDAYDI

Ali Erkazan'ın "Aziz Yıldırım bu şike iddiaları olmadan önce basınla arası iyi olan bir başkan değildi" demesi üzerine, Serdar Turgut " Tüm Fenerbahçeli spor yazarları onun kucağındaydı. Herkes bunu yıllardır konuşur." ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Spor

Aziz Yıldırım Serdar Turgut Fenerbahçe Cemaat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title