Haberler

İsrail'e silah sevkiyatını durdurması ABD'yi karıştırdı! "Biden görevden alınsın" çağrısı

Güncelleme:

ABD'nin Refah'a saldırı endişesiyle İsrail'e silah sevkiyatını kesmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken Tel Aviv inadından vazgeçmiyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Refah kentine yönelik saldırılar için yeterli silahlarının olduğunu söyledi. Öte yandan İsrail'e silah sevkiyatının durdurulmasına tepki gösteren ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçilerden Tom Cotton, Başkan Joe Biden'ın görevden alınması çağrısında bulundu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Tel Aviv'e silah sevkiyatını kesmesinin ardından, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti dahil planlanan saldırılar için "yeterli silahlarının" olduğunu söyledi.

"İHTİYACIMIZ OLAN HER ŞEYE SAHİBİZ"

The Times of Israel'in haberine göre, Hagari, basın toplantısında, ordunun Refah'taki saldırısının kentin tamamıyla değil, yalnızca kentin doğusuyla sınırlı olduğunu iddia etti. ABD'nin şimdiye kadar İsrail'e ve ordusuna ciddi güvenlik yardımları sağladığını kaydeden Hagari, "Ordunun, planladığı görevler ve ayrıca Refah'taki görevler için yeterli silahı var. İhtiyacımız olan şeye sahibiz" dedi.

İsrail'e silah sevkiyatını durdurması ABD'yi karıştırdı! 'Biden görevden alınsın' çağrısıİsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari.

"ANLAŞMAZLIKLARI KAPALI KAPILAR ARDINDA ÇÖZÜYORUZ"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla ile her gün konuştuğunu belirterek, "Aramızda anlaşmazlıklar olsa dahi bunları kapalı kapılar ardında çözüyoruz." ifadesini kullandı.

BIDEN'IN KARARI CUMHURİYETÇİLERİ KIZDIRDI

Kongre'nin Cumhuriyetçi kanadı, Refah'a kapsamlı saldırı yapılması durumunda İsrail'e silah sevkiyatı yapmayacağını açıklayan Biden'ı eleştirdi. Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinin Cumhuriyetçi Başkanı Michael McCaul ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Başkanı Mike Rogers, yaptıkları ortak açıklamada "Demokrat yönetimin İsrail'e yapılacak bu önemli silah sevkiyatını durdurma kararıyla dehşete düştüklerini" belirtti. Cumhuriyetçi liderler, Biden ve yönetimini " İsrail'in güvenliğini zayıflatmakla" suçladı. Cumhuriyetçiler ayrıca henüz uygulamaya geçip geçmediği konusunda Beyaz Saray'dan henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığını, silah sevkiyatını durdurma kararının "gizlice" alındığını, "kasıtlı" olarak Kongre'den ve Amerikan halkından "saklandığını" savundu.

SAVUNMA BAKANI DA ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

ABD Senatosu'nda dün ifade veren Savunma Bakanı Lloyd Austin de eleştirilerin hedefi oldu. Cumhuriyetçi Senatörler, silah sevkiyatının durdurulmasının "müttefik İsrail'e yanlış mesaj vermek" anlamına geleceğini ve böyle bir adımın "İran'ı ve destekçilerini İsrail'e karşı cesaretlendireceğini" ileri sürdü. Austin ise eleştirilere "Herhangi bir karar vermedik. Sağladığımız güvenlik yardımlarının bir kısmını yeniden değerlendirirken ara verdik. Ancak bununla birlikte, Refah'ta gelişen olaylar bağlamında şu anda bazı yakın vadeli güvenlik sevkiyatlarını gözden geçiriyoruz." diye karşılık verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, dün gazetecilerin sorularını cevaplarken, Gazze'nin Refah bölgesindeki sivillere yönelik endişeler ve "kabul edilemez" insani yardım kriziyle bağlantılı olarak, İsrail'e yapılacak diğer silah sevkiyatlarının da gözden geçirildiğini söylemişti.

İsrail'e silah sevkiyatını durdurması ABD'yi karıştırdı! 'Biden görevden alınsın' çağrısıCumhuriyetçi Senatör Tom Cotton.

"BAŞKAN BIDEN DERHAL GÖREVDEN ALINMALI"

Texas'ın Cumhuriyetçi Senatörü Tom Cotton, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'e yapılacak askeri yardımı askıya alacağını açıklamasından dolayı görevden alınması çağrısında bulundu. Cotton, sosyal medya platformu X'ten yaptığı yazılı açıklamada, Biden'ın bu açıklamasını "yeniden seçilmek için" yaptığını ileri sürdü. Cumhuriyetçi Senatör, "Meclis'in, Biden'ı görevden almaktan başka seçeneği yok." ifadesine yer verdi.

Biden, dün CNN'e verdiği röportajda İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söylemişti. ABD Başkanı, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." diye konuşmuştu. İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, İsrail haber kanalı Channel 12'ye yaptığı açıklamada, Biden'ın açıklamasının "sinir bozucu" olduğunu ve "hayal kırıklığı yarattığını" ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Joe Biden Tel Aviv İsrail Refah Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (14)

Hasan Eren:

ABD bağımsız devlet olduğu bence sorgulanmalı ,ABD başkanı bunu hatırlatmış anlayan kim.

200
5
yanıtYanıtla
ŞAŞKIN:

Üniversitelerdeki protestolar sonucu oluşturulmuş bir danışıklı dövüş, algı olduğunu düşünüyorum. Amerika'da bağımsız değilse, hiçbir ülke bağımsız değildir. Bu da düşünülemez. Bağımsız olmayan, devletler değil, devletleri yönetenlerdir.

yanıt52
yanıt17
Abdullah KARAMAN:

İngilizler, İngilizlerin menfaati için tarihte iz bırakmış iki ajana her zaman minnettardır. bunlar LAWRENCE ve KEMAL dir.

17
33
yanıtYanıtla
İSKOÇYALI:

Amerika'yı Amerikan halkı değil Yahudi ve Ermeni lobisi yönetmektedir.

9
0
yanıtYanıtla
T.C. GÖKBÖRÜ:

Zalimler için yaşasın Cehennem

4
0
yanıtYanıtla
Üveys Uyanık:

selhattin eyubi yavuz sultan selim nerdesiniz buyle bir babayigit lazım bu zalimlere

3
0
yanıtYanıtla
Hüseyin Kaan:

abd yi ve sermayesini yahudi lobileri yönetir. işleri bitince tüm güçlerini çin e aktaracakları söyleniyor.

3
0
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

vermeyeceğim dediği silahları bu laftan önce bolca verip, israile "ben vermiyorum deyince sen tantana yap" demiş olabilir.... siyasetçiler dürüst insan değil her dedikleri hakikat değil... anlaşmalı dövüşme olabilir

2
0
yanıtYanıtla
koray hüseyin kılıç:

bunlar hep batının oyunu ayrıca bizide çok kıskanıyorlar

0
1
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

abd hitler yıllarında önce dedi yahudileri bana gönder ve hitler gönderdi (ms st. louise isimli gemi ile) fakat gemi nerdeyse abd ye varınca abd seçmen kaybetmemek için gemiyi ülkeye sokmadı, geri gitti. şimdi biden seçim derdine düştü, seçmen kaybetmek istemiyor.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title