Haberler

Bursaspor 38 Yıllık Hasreti Dindirdi

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yenen Bursaspor, camiayı umutlandırdı.43 gün sonra galibiyeti tadan yeşil beyazlı ekip, 38 yıldır da deplasmanda yenemediği rakibini de mağlup etmiş oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yenen Bursaspor, camiayı umutlandırdı. 43 gün sonra galibiyeti tadan yeşil beyazlı ekip, 38 yıldır da deplasmanda yenemediği rakibini de mağlup etmiş oldu.

Sadece Trabzonspor'u deplasmanda yenme başarısı gösteremeyen Bursaspor, Kayserispor'u dış sahada yalnızca 1 kez yenebilmişti. Yeşil beyazlılar, Kayseri'deki tek galibiyetini, 38 yıl önce 1973-74 sezonunda 1-0'lık skorla aldı. Bursaspor, 1973-74 sezonunda şimdiki adıyla Süper Lig'de ilk kez mücadele eden Kayserispor'u tek golle devirdikten sonra rakibiyle Kayseri'de bugüne dek oynadığı 13 Süper Lig maçında galibiyet yüzü görmedi. Bu 13 maçta 8 mağlubiyet, 5 beraberlik alan yeşil beyazlı takım, Kayseri'deki 13 maçta yalnızca 5 gol attı, kalesinde ise 18 gol gördü. Kayseri'de oynadığı son 3 maçta gol de atamayan Bursaspor, dün akşam Kayseri'deki hem bin 479 günlük gol hasretini, hem de 38 yıllık galibiyet özlemini sonlandırdı.

54 HAFTA SONRA PENALTI

Bursaspor, deplasmanda 2-0 kazandığı Kayserispor maçında 89'uncu dakikada penaltı atışı kazandı. Bursaspor böylece Süper Lig'de 54 hafta sonra penaltı atışı kullanmış oldu. En son 2009-10 sezonu 32'nci haftasında yine Kayserispor'a karşı penaltı kullanan ve Ivankov ile gol bulan Bursaspor, geçen sezonun tamamında penaltı atışı kullanamamıştı. Bursaspor bu sezonda 18'inci haftada yine Kayserispor'a karşı penaltı atışı kazandı ancak vuruşu yapan Vederson başarılı olamadı.

43 GÜN SONRA GALİBİYET

Bursaspor, Süper Lig'de bu hafta Kayserispor'u deplasmanda 2-0 yendi ve 43 gün sonra galibiyet aldı. En son ligin 11'inci haftasında sahasında Samsunspor'u 1-0 yenen Bursaspor daha sonra oynadığı 6 maçta 3 beraberlik 3 yenilgi almıştı. Kayserispor galibiyetiyle puanını 22'ye çıkaran Bursaspor 12'nci sıraya yükseldi.

ADEM: BİZ GERÇEKTEN İYİ TAKIMIZ

Bursaspor'un deneyimli orta saha oyuncusu Adem Koçak, Kayserispor galibiyetini, "Biz gerçekten iyi bir takımız" diyerek değerlendirdi.

Yeşil beyazlı ekibin deneyimli kramponu Adem Koçak, galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını, zor bir karşılaşma olduğunu ifade etti. Adem, "Özellikle kendi sahalarında çok iyiler. Ama çok iyi hazırlandık. Gaziantepspor maçıyla birlikte oyun ve mücadele olarak çıkışımız vardı, Kayseri'de bunu devam ettirmemiz gerekiyordu. Oyuna çok iyi başladık, iyi mücadele ettik. 2-0 gibi güzel bir galibiyet aldık. Biz gerçekten iyi bir takımız. Güvenimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Bazen oyun içinde istediğimizi yapamıyorduk. Bu da saha içine yansıyordu. Ama Gaziantepspor maçıyla birlikte kötü günler geride kaldı. İnşallah önemli olan bunu devam ettirebilmek" diye konuştu.

HEDEF TÜRKİYE KUPASI

Hedef olarak kendilerine Türkiye Kupası'nı belirlediklerini kaydeden Adem Koçak, "Kupayı almak istiyoruz. Ligde de hiçbirşey kaybetmiş değiliz. Üst üste alacağımız galibiyetler bizi üst sıralara çıkaracaktır. Hedefimiz hiçbir zaman bitmez. Önemli olan adım adım ilerleyebilmek. Cumartesi günü önemli bir maç oynayacağız. Bu maçtan da inşallah galip geliriz" şeklinde konuştu.

Adem kendisine Vederson'un kaçırdığı penaltıyla ilgili yöneltilen soruya ise şu yanıtı verdi:

"Kendisiyle bu konu hakkında konuşmadık. Atsa iyi olurdu ama kaçtı. Galip geldiğimiz için mutluyuz."

FOTOĞRAFLI - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kayserispor Adem Koçak Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olma ihtimali kalmadı mı 2024? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title