Haberler

8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası

8.Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası'nın resmi açılışı yapıldı.

8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası'nın resmi açılışı yapıldı.

Manisa Tenis ve Dağcılık Kulübü tesislerinde gerçekleştirilen açılış töreni, şampiyonada görev alan hakemler ile yarışmaya katılan 4 kıtadan 20 ülkenin takımlarının geçişiyle başladı.

Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, Teknik Kurul Başkanı Henri Escallier, Organizasyon Kurulu Başkanı Mohamed Yacine Kafi, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu

(TBBDF) Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Manisa Belediye Başkan yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Bocce Federasyonu İl Temsilcisi Fevzi Demir ile şampiyonaya katılan ülkelerin teknik heyetleri ile sporcular katıldı.

Törende konuşan Vali Daşöz, Türkiye'de çok yaygın olmayan Bocce sporunun özellikle okullarda hızla geliştiğini belirterek, "Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen hızla gelişmekte olan özellikle okullarda yaygınlaşmakta olan spor dalıdır. Bu yarışmadan sonra Manisa'da bocce sporu daha hızlı bir gelişme gösterecek ve daha yaygınlaşacaktır" dedi.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Ahmet Recep Tekcan, bocce spor dalında ülkemizde kulüplerarası 1., 2. ve 3. liglerinin bulunduğunu söyledi.

Tekcan, spor dalının orta dereceli okullar ile üniversitelerde hızla yaygınlaşma eğilimi gösterdiğini ifade ederek, şampiyonanın Manisa'da düzenlenmesinde destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, Bocce'nin günümüzde 106 ülkede ulusal federasyonu olan, Akdeniz Oyunları gibi birçok önemli organizasyonda rol alan spor dalı olduğunu vurguladı.

Daha sonra, "Federasyon Marşı" okundu.

Konuşmaların ardından da Vali Daşöz ile Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, ilk atışı yaparak şampiyonayı başlattı.

Törende Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan tarafından Vali Daşöz ile Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste'ye günün anısına plaket takdim etti.

Törende Celal Bayar Üniversitesi Kültür Spor Kulübü Jimnastik Grubu öğrencileri ile Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Muhabir: Turgay Duyar / Ali Rıza Karasu / Yahya Oğuz

Yayıncı: İbrahim Uyar - MANİSA

Kaynak: AA / Spor

İbrahim Daşöz Ahmet Recep Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title