Haberler

7. Gant Cup 2007 Uluslararası Yelken Yarışları

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (Bayk) Tarafından Gant Giyim ve Milta Bodrum Marina'nın Ana Sponsorluğunda Bu Yıl 7.'si Düzenlenen Gant Cup 2007 Uluslararası Yelken Yarışları'nda Dereceye Girenler Düzenlenen Törenle Ödüllerini Aldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından Gant giyim ve Milta Bodrum Marina'nın ana sponsorluğunda bu yıl 7.'si düzenlenen Gant Cup 2007 Uluslararası Yelken Yarışları'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

IRC ve Destek gruplarında 6 sınıfta düzenlenen yarışlara 50 tekne katıldı. 26 Temmuz'da start alan yarışın ilk gününde Bodrum-Kos, 2. gününde Kargı-Turgutreis, 3. gününde Turgutreis-Bodrum ve son gününde 12'şer millik iki koy içi yarışıyla 7. Gant Cup 2007 Uluslararası Yelken Yarışları sona erdi. Milta Bodrum Marina Sit Alanı'nda Korhan Abay'ın sunuculuğuyla gerçekleşen ödül töreninde dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi. Destek B sınıfında dereceye girenlere Yacht Türkiye Dergisi Genel Yayın

Yönetmeni Yılmaz Öztürk, Destek A'da dereceye girenlere Notos Com Holding Yöneticisi George Rallakis, IRC 3-B'de dereceye girenlere Gant Türkiye Distribütörü Can Serdengeçti, IRC 3-A'da dereceye girenlere Milta Bodrum Marina Genel Müdürü Ömer Karacalar, IRC 2'de dereceye girenlere Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan ve son olarak da IRC 1 sınıfında dereceye girenlere Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu tarafından ödülleri verildi.

Destek B sınıfında Passion adlı yatla Ergün Kargalıoğlu, Destek A'da Lazy Jack adlı yatla Levent Karabeyoğlu, IRC 3-B'de kalkış adlı yatla Cihat Kalkış, IRC 3-A'da Meltem adlı yatla Timuçin Önür, IRC 2'de Komet adlı yatla Vamık Kural ve IRC 1'de X-Machine adlı yatla Şenkar Öztüzün birinci oldu. IRC 1'de dereceye girenlere ödülleri veren Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu, ödül vermek üzere sahneye çıktığında sunucu Korhan Abay'a bakıma muhtaç olarak bulunmasından 5 ay sonra tedavisi

tamamlanarak denize salınan yavru Akdeniz foku Badem'in biblosunu hediye etti.

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu, Caretta Carettalar ve Akdeniz Fokları'nın koruyucularının başında sahil güvenliğin geldiğini, bu görevlerinden dolayı da büyük bir zevk aldıklarını söyledi. Tümamiral Erenoğlu, "Gerçek denizcilerin arasında olmaktan çok mutluyum. Sahil Güvenlik Komutanlığımız bu yıl 25. yılını kutluyor. Biz denizlerde korkulan değil sevilen, sayılan güven veren ve dünyada örnek alınan bir sahil güvenlik komutanlığı olma yolunda azim ve kararlılıkla ilerliyoruz. Siz

denizcilerin desteğiyle ve siz denizcilerin yanında, sizlerin denizlerde mal ve can mal emniyetini temin etmek asli görevimiz. Denizleri sevin ve bize güvenin" dedi.

Ödül töreni sonunda yarışmacılar toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.

(OU-SÇ-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title