Haberler

Küçük Ağa Dizisi Kanal D'nin Başını Yaktı!

Güncelleme:

Kanal D'nin sevilen dizilerinden Küçük Ağa bu sefer kanalın başını yaktı. RTÜK, Küçük Ağa dizisinde 'Mehmet Can' adlı karakterin çocuklara kötü örnek olduğu gerekçesiyle 156 bin lira para cezası kesti.

Kanal D'nin sevilen dizilerinden Küçük Ağa bu sefer kanalın başını yaktı. RTÜK, Küçük Ağa dizisinde 'Mehmet Can' adlı karakterin çocuklara kötü örnek olduğu gerekçesiyle 156 bin lira para cezası kesti.

Küçük Ağa dizisinde Emir Berke Zincidi'nin canlandırdığı, 8 yaşındaki Mehmet Can uçağa hamster sokmaktan, kızlara kur yapıp onlarla otel odasında ailelerinden gizli parti vermeye, rüşvetle tekne kaçırıp kaptanlığını yapıp başka ülkelerin sularına girmeye ve ülkeler arası ilişkileri germeye, ünlü bir futbolcunun nişanlısını aldattığı kadınla fotoğraflarını çekip internette paylaşmaya ve büyüklerine yalan söyleyip onları kandırmaya kadar birçok yaramazlık yapıyor.

Üst Kurul uzmanları tarafından hazırlanan raporda, Küçük Ağa dizisinin yayını sonrasında RTÜK İletişim Merkezi'ne çok sayıda şikayet geldiği belirtildi. Şikayetlerde izleyicilerin, "aile dizisi" konseptinde değerlendirilen ve genel olarak her yaş kuşağına hitap eden bir dizide bu tür sahnelerin yer almasından duydukları rahatsızlığı dile getirdikleri ve dizideki Mehmet Can karakterinin çocuklara kötü örnek olduğunu ilettikleri vurgulandı.

Uzman raporunu değerlendiren Üst Kurul, programda 6112 Sayılı maddesinin 2. fıkrasının ihlal edildiğine karar verdi. Üst Kurul oy çokluğuyla, diziyi yayınlayan kanala 156 bin lira idari para cezası müeyyidesi uygulanmasını kararlaştırdı. İdari para cezasının miktarı yayın kuruluşunun ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde birinden üçüne kadar olabiliyor.


İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Emir Berke Zincidi Küçük Ağa Kanal D Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title