Haberler

Kanun Hükmü belgeseli neden yasaklandı, festivalden ikinci kez çıkarıldı mı? Kanun Hükmü belgeseli nereden izlenir?

Güncelleme:

Kanun Hükmü belgeseli nereden izlenir? Araştırılıyor. Tartışmalara neden olan Kanun Hükmü belgeseli, bir kez daha Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması seçkisinden çıkarıldı. Peki, Kanun Hükmü belgeseli neden yasaklandı, festivalden ikinci kez çıkarıldı mı? İşte detaylar…

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan Kanun Hükmü filmi, belgeseldeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği iddiasıyla seçkiden çıkarılmıştı. Tepkilerin ardından yeniden seçkiye alınan film nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmişti. Peki, Kanun Hükmü belgeseli neden yasaklandı, festivalden ikinci kez çıkarıldı mı? Kanun Hükmü belgeseli nereden izlenir? İşte detaylar…

KANUN HÜKMÜ BELGESELİ NEDEN YASAKLANDI?

Kanun Hükmü belgeseli, Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Film yarışmasına kabul edildikten sonra, belgeselde yer alan bir kişi hakkındaki yargı sürecinin devam ettiği iddiaları nedeniyle festival seçkisinden çıkarılmıştı. Festivalin 20 jüri üyesi, Ulusal Belgesel Yarışma kategorisinden çıkarılan Nejla Demirci'nin "Kanun Hükmü" adlı belgeselinin yarışma seçkisine geri alınmasına kadar görevlerini yerine getirmeme kararı almıştı. Bu tepkilerin ardından festival yönetimi, "Kanun Hükmü" belgeselini yeniden yarışma seçkisine almıştı.

Kanun Hükmü belgeseli neden yasaklandı, festivalden ikinci kez çıkarıldı mı? Kanun Hükmü belgeseli nereden izlenir?Kanun Hükmü belgeseli

KANUN HÜKMÜ FESTİVALDEN İKİNCİ KEZ ÇIKARILDI MI?

Filmin festival seçkisine tekrar katılmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı bu olayla ilgili bir karar aldı ve Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiklerini açıkladı. Bu gelişmelerin ardından Kanun Hükmü belgeseli bir kez daha festivalin seçkisinden çıkarıldı.

KANUN HÜKMÜ BELGESELİ NEREDEN İZLENİR, HANGİ PLATFORMDA?

Kanun Hükmü belgeseli henüz festival kapsamında yer aldığı için sosyal mecralarda yayınlanmamıştır.

FESTİVAL YÖNETMENİNE SORUŞTURMA

Altın Portakal Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu imzasıyla yayımlanan bir açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gün içinde iki bakanlığın açıklamaları sonucu, 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması'nda yer alan 'Kanun Hükmü' adlı filmin festivalde sergilenmesi nedeniyle şahsım aleyhinde soruşturma başlatıldığı tarafıma iletilmiştir.

Kanun Hükmü belgeseli neden yasaklandı, festivalden ikinci kez çıkarıldı mı? Kanun Hükmü belgeseli nereden izlenir?Kanun Hükmü belgeseli

"SİNEMA SEKTÖRÜNDEN BEKLEDİĞİMİZ DESTEĞİ ALAMADIK"

Bu soruşturma süreci boyunca ben ve ekibim, can güvenliğimizle ilgili ciddi tehditlerle karşı karşıya bulunmaktayız. Altın Portakal Film Festivali ekibi, herkesin sesini duyurması amacıyla bu belgeseli yeniden değerlendirmiş ve festivalin birliğini korumaya çalışmıştır. Ancak, sinema sektöründen beklendiği gibi destek alamadık.

"SUÇLU GÖSTERİLMEK İSTEMİYORUZ"

Şu anki durumda, sinema emekçileri olarak görevimizi sorumlu bir şekilde yerine getirdik. Ancak şu anda olayın sorumlusu ve suçlusu olarak nitelendirilmekteyiz. Hiçbir terör örgütünün destekçisi olmamızı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bağlamda, 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali yarışma seçkisinden çıkarma kararı almış bulunmaktayız.

Kanun Hükmü belgeseli neden yasaklandı, festivalden ikinci kez çıkarıldı mı? Kanun Hükmü belgeseli nereden izlenir?Kanun Hükmü belgeseli

"KANUN HÜKMÜ BELGESELİ NELERİ ANLATIYOR?"

'Kanun Hükmü' adlı belgesel, görevlerinden uzaklaştırılan Dr. Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın yaşamlarını ele almaktadır. Bu belgesel, Nejla Demirci tarafından yönetilmekte olup, Dr. Yasemin Demirci ve Engin Karataş'ı konu almaktadır.

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

Film Festivali Antalya Hukuk Gündem Sinema Yaşam Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Hamaney, helikopter kazasında ölenlerin çocuklarına sarılarak teselli etti

Hamaney, helikopter kazasında ölenlerin çocuklarına sarılarak teselli etti

Bakmadan Geçme

Seferberlik ilan edilmesi ne demek? Hangi durumda ilan edilir? Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç TL oldu? 22 Mayıs Döviz Kuru! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128250 Kızılcık Şerbeti 64. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı mı? Hangi ülkeler Filistin devletini tanıma kararı aldı? İrlanda, Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı mı? Hangi ülkeler Filistin devletini tanıma kararı aldı? Norveç, Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı mı? Hangi ülkeler Filistin'i tanıma kararı aldı? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 22 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Kız kardeşi ve eniştesini öldürüp intihar etti! Olay ne, nerede oldu? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay'ın bebeği doğdu mu? 22 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda evden çıkarabilir? Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Schengen vizesi ne kadar, kaç Euro? Schengen vize ücreti yetişkinler ve çocuklar için kaç lira oldu? Seferberlik ve savaş hali yönetmeliği nedir? Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Ebru Polat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ebru Polat kaç yaşında, nereli? Ebru Polat biyografisi! MEB İL İÇİ ÖĞRETMEN ATAMASI Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Öğretmenlerin il içi yer değiştirme sonuçları ne zaman belli olur?
Derbi galibiyeti her şeyi değiştirdi! İsmail Kartal, Fenerbahçe'de kalacak

Derbi galibiyeti her şeyi değiştirdi! İsmail Kartal, Fenerbahçe'de kalacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title