Haberler

İhsan Baştürk kimdir? Yargıtay 8. Ceza Daire Başkanı İhsan Baştürk kaç yaşında, nereli? Doç. Dr. İhsan Baştürk biyografisi!

Güncelleme:

İhsan Baştürk, Yargıtay 8. Ceza Dairesi başkanlığına seçilmiştir. Baştürk'ün yaşamı, kariyeri ve nereli olduğu hakkında bilgilerin yer aldığı biyografinin detayları merak konusu oldu. Peki, İhsan Baştürk kimdir? Yargıtay 8. Ceza Daire Başkanı İhsan Baştürk kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Sekizinci Ceza Dairesi Başkanlığına seçilen İhsan Baştürk'ün hayatı merak konusu oldu. İhsan Baştürk kimdir, kaç yaşında sorusu araştırılan konular arasında yer alıyor. Arama motorlarında Yargıtay 8.Ceza Dairesi Başkanı İhsan Baştürk'ün hayatı ve kariyeri sorgulatılıyor. Peki, İhsan Baştürk kimdir? Yargıtay 8. Ceza Daire Başkanı İhsan Baştürk kaç yaşında, nereli?Detaylar haberimizde..

İHSAN BAŞTÜRK KİMDİR?

İhsan Baştürk, 03.05.1968 tarihinde Gaziantep'te doğmuştur. Gaziantep M.R.U. Teknik Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Gaziantep hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Baştürk; sırasıyla Selim, Çamlıyayla, İskenderun, Şişli ve 2007 yılından itibaren ise Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunmuştur.15.12.2014 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Doç. Dr. İhsan Baştürk, Yargıtay Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Ekonomi Hukuku Anabilim Dalında, "Fikir ve Sanat Eserlerine İnternet Yoluyla Tecavüz ve Cezai Sonuçları" adlı tez çalışmasıyla yüksek lisans yapmıştır. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında, "Hükmün Açıklanmasının Ertelenmesi" konulu tez çalışmasıyla doktorasını tamamlamıştır.2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Doçentlik Yönetmeliği uyarınca yayın ve çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda 3 Mart 2023 tarihindeÜniversiteler Arası Kurul kararıyla ceza ve ceza muhakemesi hukuku alanında Doçent ünvanı almaya hak kazanmıştır.

İhsan Baştürk kimdir? Yargıtay 8. Ceza Daire Başkanı İhsan Baştürk kaç yaşında, nereli? Doç. Dr. İhsan Baştürk biyografisi!

2017 yılında Yargıtay Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa Konseyinin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Nottingham Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Merkezinde akademik araştırmacı olarak çalışmalar gerçekleştirmiştir.

"Bilişim, İnternet ve Ceza Hukuku" (ortak eser), "T.C. Anayasası ve İnsan Haklarına İlişkin Temel Belgeler","Hükmün Açıklanmasının Ertelenmesi" "Fikir ve Sanat Eserleri Hukukumuzda Cezai Koruma", "Ceza Muhakemesi Hukukunda Kanun Yararına Bozma" adlı yayınlanmış kitapları ile hakemli dergilerde Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmış birçok makalesi; yurt içi ve yurt dışında akademik toplantılarda sunulmuş tebliğleri bulunmaktadır.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı Yayın Kurulu Üyeliği (Nisan 2014- Nisan 2016) Yargıtay Başkanlığı Yayın Kurulu Üyeliği (Mayıs 2015- Mayıs 2019) görevlerini yürütmüştür.Yargıtay Genel Kurulu tarafından üç yıl süre için (Nisan 2017 - Nisan 2020) Fikri Mülkiyet Akademisi Yürütme Kurulu Üyeliği görevine seçilmiştir. Hacettepe Üniversitesi Adli Bilişim Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu Üyesidir.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Fikri Mülkiyet Hukukunda Ceza Politikaları alanında; Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ise, Bilirkişilik ve Raporlandırma Teknikleri, Ekonomi Ceza Hukuku, Fikri Mülkiyet Ceza Hukuku konularında lisans üstü dersler vermektedir. İleri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Baştürk,evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberler.com / Zehra Aygör - Gündem

İhsan Baştürk Ceza Dairesi Yargıtay Gündem Eğitim Yaşam Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title