Haberler

Et işareti | Klavyeden '@' et işareti nasıl yapılır? Et işareti yapma yöntemleri (Windows - Mac)

Güncelleme:

Bilgisayarda en çok kullandığımız klavye işaretlerinden birisi ( @ ) buradaki gibi et işaretidir. Çoğu kişi et işaretinin nasıl yapıldığını bilse de bilmeyenler de olabiliyor. Peki klavyeden et işareti nasıl yapılır, yapılma yöntemleri nelerdir haberimizde anlatalım.

Günlük hayatta @ işaretini çok kullanırız. Et işaretinin diğer bir adı "kuyruklu a" olarak geçer. Et işaretinin yapılışı çok kolaydır. Fakat et işareti bazen klavyeden yazılmıyor hata veriyor. Lakin merak etmeyin bu konumuzda sizlere @ işaretinin tüm yapılma yöntemlerini aktaracağız. Peki et işareti nasıl yapılır, yöntemleri nelerdir, et işareti nasıl yazılır, windows ve mac bilgisayarda nasıl yapılır?

ET İŞARETİ ' @ ' (KUYRUKLU A) NEDİR? NE İŞE YARAR?

Et işareti @ bu şekilde yapılan bir işarettir. Genellikle mail, e-posta adreslerinde kullanılır. Diğer bir adı "kuyruklu a" demektir. Örneğin "mailadresi@gmail.com" şeklinde bir mailimiz olsun. Burada gördüğünüz gibi mailadresimizden hemen sonra et işareti kullanırız.

Bunun dışında bazı forum sitelerinde, sosyal medya sitelerinde bir kişiyi etiketlemek için @ simgesi kullanılır. Etiketlemek istediğiniz kişinin başına @ yazarsanız onu etiketlemiş olursunuz. Aynı şekilde online oyunlarda da kullanımı vardır.

KLAVYEDEN ( @ ) ET İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Klavyeden '@' bu şekilde et işareti yapmak için bir sürü yöntem mevcuttur. Şimdi adım adım resimler eşliğinde et işareti nasıl yapılır anlatalım.

Et İşareti @ Yapılışı Yöntem 1:

Klavyeden et işareti yapmak için ilk yöntem " Alt Gr + Q" tuşlarına basmaktır. Yani klavyemizden ilk olarak boşluk (space) tuşunun hemen solundaki AtlGr tuşuna basılı tutuyoruz. Ardından harf bölümünden Q tuşuna basıyoruz. Sonrasında ' @ ' buradaki gibi et sembolünü yapmış oluyoruz.

Et işareti - Klavyeden '@' et işareti nasıl yapılır? Et işareti yapılış yöntemleri (Windows - Mac)

Kısacası AltGr+Q ile "@" işaretini yapabiliriz.

Et İşareti @ Yapılışı Yöntem 2:

İkinci yöntemimiz yine klavyeden çok kolay şekilde yapılıyor. Klavyeden "Alt + 64" tuşlarına basarsanız @ buradaki gibi et işaretini yapmış olursunuz.

Et işareti - Klavyeden '@' et işareti nasıl yapılır? Et işareti yapılış yöntemleri (Windows - Mac)

Öncelikle klavyeden space tuşunun solunda yer alan ALT tuşuna basılı tutuyoruz. Ardından sağ tarafta numpad bölümünde bulunan sayılardan sırasıyla 6 ve 4 tuşlarına basıyoruz. Sonrasında @ bu şekilde et işareti yapmış oluyoruz.

Et İşareti @ Yapılışı Yöntem 3:

Et işareti yapmanın diğer yolu ise "CTRL + ALT + Q" kombinasyonunu kullanmaktır.

Et işareti - Klavyeden '@' et işareti nasıl yapılır? Et işareti yapılış yöntemleri (Windows - Mac)

Klavyenizden öncelikle CTRL ve ALT tuşlarına aynı anda basılı tutun. Ardından harf bölümünden Q harfine basın. Böylelikle @ et simgesini yapmış olun.

Et İşareti @ Yapılışı Yöntem 4 (Kopyala - Yapıştır):

Et işaretini yapmanın bir diğer yolu ise kopyala-yapıştır yöntemidir. Bu yöntemde hiç klavyeden kombinasyon tuşlarına basmanız gerek kalmayacak. Direkt olarak @ buradaki et işaretini ctrl+c yapıp kopyalayın. Ardından nerede yapmak istiyorsanız o belgeye ctrl+v yapıp yapıştırın. Kısacası kopyala yapıştır ile et işareti yapmak da mümkündür.

Et işareti kopyala -> @

F KLAVYEDE @ İŞARETİ NASIL YAPILIR?

@ işareti F klavyede de benzer şekilde yapılmaktadır. F klavyesinde et işareti yapmanın yöntemleri aşağıdaki gibidir:

- Klavyeden Alt Gr + F tuşlarına basarak @ işareti yapabilirsiniz.

- Klavyeden Alt + 64 yaparak da bu işareti yapmak mümkün. Öncelikel ALT tuşuna basılı tutun. Ardından sırayla sağdaki rakam bölümünden 6 ve 4'e basın.

- CTRL+ALT+F kombinasyonuyla da F klavyede @ işareti yapabilirsiniz.

@ ET İŞARETİ MAC (APPLE) BİLGİSAYARDA NASIL YAPILIR?

Et işareti Mac bilgisayarlarda " Alt (option) + Q" tuşlarıyla yapılmaktadır. Öncelikle Alt (option) tuşuna basılı tutun. Ardından Q harfine basın. Böylelikle @ buradaki gibi Mac bilgisayardan et işareti yapabilirsiniz.

ET İŞARETİ KALEM İLE NASIL ÇİZİLİR?

Et işaretini kalem ile çizmek için öncelikle defterimize veya kağıdımıza "?" harfi yazıyoruz. Ardından ? harfinin sağ alt tarafından yani kuyruk kısmından tutup ? harfini çevreleyecek şekilde çiziyoruz. Sonuç itibariyle @ buradaki gibi et işaretimizi yapmış oluyoruz.

ET İŞARETİ TARİHÇESİ - ET İŞARETİ DİĞER ADI NEDİR?

Et işaretinin (@) diğer adı "kuyruklu a" demektir. Türkçe'de bu işaret kuyruklu a olarak geçmektedir. "Et" olarak telaffuz edildiği için ismi de et şeklinde kalmıştır. Mail adresi okunuşunda örneğin; "mailadresim et gmail nokta kom" diye okunur. İnternet aleminde en çok kullanılan simgelerden birisidir.

Et işareti ilk olarak 1674 yılında İsveç mahkemesi ile "magistrate" arasında gerçekleşen bir protokolde Fransızca'daki "à" sesini veren harfin yerine "@" bu şekilde et işaretinin kullanıldığı rivayet edilmektedir.

Bazı rivayetlere göre bu işaret, geçmişte deniz ticaretinin yaygın olduğu zamanlarda büyük portekiz ticari gemilerinde kullanılmıştır. Daha sonra günümüze kadar gelmiş ve bilgi transferinin bir simgesi olarak internete özgü hale gelmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sosyal Medya Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500

Yorumlar (4)

kendi selamını alan kayu:

ilk başta kopyaladım :D

1
0
yanıtYanıtla
HAMZA:

@ işaretini en kısayoldan çizmek için önce bi kağıda a harfi yazın. Ardından a harfinin etrafına çember çizin.

0
0
yanıtYanıtla
HASAN:

Et işareti karakter eşlem üzerindne de yapılıyor bilginiz olsun. Karakter eşleme girin unicode kısmına ''0040'' kodunu yazın ve @ işaretini yapmış olun.

0
0
yanıtYanıtla
İngilizce:

EN Klavyede @ bu nasıl yapılır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title