Haberler

Çetin Ali Dönmez kimdir, kaç yaşında, nereye atandı ve görevi nedir?

Güncelleme:

Kabine'de yeni bakan yardımcıları belli oldu. Bakan yardımcılığına atanan Çetin Ali Dönmez ise çok araştırılıyor. Vatandaşlar merak ediyor. Peki, Çetin Ali Dönmez, kaç yaşında, nereye atandı ve görevi nedir?

Atamalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yeni bakan yardımcıları belli oldu. Bakan yardımcısı olan Çetin Ali Dönmez ise çok araştırılıyor. Vatandaşlar merak ediyor. Peki, Çetin Ali Dönmez kimdir, kaç yaşında, nereye atandı ve görevi nedir?

ÇETİN ALİ DÖNMEZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NEREYE ATANDI VE GÖREVİ NEDİR?

Dr. Çetin Ali Dönmez, 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Pertevniyal Lisesi mezunudur. 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans öğrenimini tamamlayan Dönmez, 1992 yılında aynı üniversitenin İşletme bölümünden yüksek lisans derecesi, 2006 yılında ise doktora derecesi aldı. İş hayatına 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak başladı. Hisse senedi alım satım işlemlerinin elektronik sisteme geçiş aşamasında tüm süreçlerde aktif olarak çalıştı.

Borsa İstanbul teknolojik dönüşüm projesi başta olmak üzere birçok projede iş analistliği, sistem tasarımcılığı, ekip yöneticiliği yaptı. Borsa'daki görevine piyasa danışmanlığı için kısa bir süre ara verdikten sonra Takasbank'ta yeni bir piyasanın kuruluş çalışmalarında analist ekip yöneticiliği yaptı. Takasbank'taki görevinin ardından tekrar Borsa'ya döndü. Çetin Ali Dönmez 2001 yılında Türkiye tarihinde ilk defa vadeli işlem ve opsiyon piyasasının açıldığı dönemde teknoloji projesi ekip lideri ve aynı zamanda piyasa operasyonlarından sorumlu müdür olarak görev yaptı.

Teknik çalışmalar dışında piyasa düzenlemeleri ve piyasa profesyonellerinin eğitimi konularında aktif görev alan Çetin Ali Dönmez türev piyasalar yöneticiliğinin ardından İMKB Risk Yönetim Müdürlüğünün kuruluşunda görev aldı, risk yönetim müdürü olarak 2006-2008 yılları arasında görev yaptı.

Dönmez, 2008 yılının Nisan ayında Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı ve 2012 yılının Kasım ayına kadar görevini sürdürdü. Para ve sermaye piyasaları enstrümanlarını konu alan çeşitli makaleleri yayınlanmış, ayrıca muhtelif üniversitelerde ders ve seminerler vermiştir. Çetin Ali Dönmez, 2013-2016 yılları arasında Borsa İstanbul'da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Borsa İstanbul'daki görevinin ardından bir süre yönetim danışmanlığı yapan Dönmez, Nisan 2017- Temmuz 2018 tarihleri arasında İbn Haldun Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 31.7.2018 tarihli ve 30495 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atanan Dönmez, evli ve iki kız çocuk babasıdır.

Araştırma ve ilgi alanları;

Sermaye piyasaları, türev piyasalar, kurumsal finans, alternatif finansal enstrümanlar, risk yönetimi, Teknolojik yenilikler, Ar-Ge faaliyetleri ve bunların firmalar ve ülkelerin finansal performansına etkileri, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi iş analizi, sistem tasarımı,şirket değerleme, davranışsal finans, mal piyasaları, yapılandırılmış ürünler.

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

Çetin Ali Dönmez Ali Dönmez Kabine Gündem Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title