Haberler

Aytun Çıray kimdir? İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray kaç yaşında, aslen nerelidir?

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek, Meral Akşener'in lideri olduğu İYİ Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Aytun Çıray, son dönemde en çok merak edilen isimler arasında yer almakta. Peki, Aytun Çıray kimdir? İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray kaç yaşında, aslen nerelidir?

24., 25. ve 26. dönemde Cumhuriyet Halk Partisi listesinden TBMM İzmir milletvekili seçilen ve 23 Ekim 2017'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek, Meral Akşener'in lideri olduğu İYİ Parti'nin kurucu üyesi oldu. Vatandaşlar Aytun Çıray ile ilgili internette en çok "Aytun Çıray kimdir? İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray kaç yaşında, aslen nerelidir?" sorularını araştırmakta. Aytun Çıray hakkında detaylı bilgilere ve biyografisine haberimizden ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

AYTUN ÇIRAY KİMDİR?

Aytun Çıray 1957 yılında Bayındır, İzmir'de dünyaya gelen, Türk doktor ve siyasetçi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İç hastalıkları dalında uzmanlık öğrenimini tamamladı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı, başbakan danışmanlığı, Petkim, Erdemir ve İsdemir'in yönetimlerinde görev aldı

.Dünya Bankası 2. Sağlık Projesi İkraz Anlaşması müzakerelerinde Türkiye adına başkanlık yaptı. 1995 genel seçimlerinde Tansu Çiller'in genel başkanı olduğu Doğru Yol Partisi'nin İzmir Milletvekili aday adayı oldu. DYP İzmir milletvekili adayı ön seçiminde 3.oldu fakat genel merkez kararı ile 5.sıraya kaydırıldı. Fakat partisi yeterli oyu alamadığı için seçilmedi. 1999 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu. Milletvekili adayı ön seçiminde 1.oldu fakat genel merkez tarafından listeden çıkarıldı. Bunun üzerine DYP'den ayrıldı. 2002 genel seçimlerinde Anavatan Partisi İzmir 2.sıra milletvekili adayı oldu fakat partisi barajı geçemediği için seçilemedi. 2007 yılında Demokrat Parti'ye katıldı ve aynı partinin 2007 kongresinde genel başkan adayı oldu. İlk üç aday arasında olduğu kabul edildi, ancak kongreyi siyaseten meşru bulmadığı için adaylıktan çekildi.24., 25. ve 26. dönemde Cumhuriyet Halk Partisi listesinden TBMM İzmir milletvekili seçildi.23 Ekim 2017'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti ve Meral Akşener'in lideri olduğu İYİ Parti'nin kurucu üyesi oldu. Aynı partide Genel sekreterlik ve parti sözcülüğü görevine getirildi.

Fransızca bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır. Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Aytun Çıray Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title