Haberler

Serbest Göçmenlere İlişkin İşlemler, Göç İdaresi'ne Devredildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü serbest göçmenlere ilişkin işlemler, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne devredildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü serbest göçmenlere ilişkin işlemler, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne devredildi.

Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan, protokol imza töreninde, İskan Kanunu çerçevesinde kendilerinde bulunan serbest göçmenlere ilişkin görevleri, arşivleri ve devam eden işleri devredeceklerini söyledi.

Son dönemlerde Türkiye'nin aldığı göçün arttığına işaret eden Kayıhan, Göç İdaresi'ne çalışmalarında başarılar diledi.

Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros da göç alımı konusunda son yıllarda Türkiye'nin çok önemli günler yaşadığını belirtti.

Suriye ve Irak'tan kitlesel göçlerin yanı sıra yasal ve yasa dışı göçlerin olduğunu anlatan Toros, bu çerçevede idari kapasitenin geliştirilmesi, mevzuatın oluşturulması amacıyla, 11 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile göç sistemi oluşturulduğunu kaydetti.

Göç alanındaki işleyişi yürütmek için de Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kurulduğunu dile getiren Toros, "Bugüne kadar sizlerin verdiği emekleri de dikkate alarak iş ve işlemleri sürdürme, İskan Kanunu, soydaş göçüyle ilgili yapılması gerekenleri yapma konusunda ülkemizin iradesini devam ettirme niyetindeyiz" diye konuştu.

Daha sonra Kayıhan ve Toros, serbest göçmenlere ilişkin işlemlerin devredilmesine ilişkin protokolü imzaladı.

-Protokol süreci

Türkiye'de yaşayan vatandaşların yurtdışındaki yakınlarının ülkeye kabul edilmeleri ve Türk vatandaşlığına geçmeleri konusundaki işlemler, 5543 sayılı İskan Kanunu'nun 5. maddesinde "münferit göçmen kabulü" başlığı altında düzenleniyor.

Bu kapsamda, vatandaşlık başvurularının alınması, güvenlik soruşturması için işlem dosyasının İçişleri Bakanlığına gönderilmesi, olumlu sonuçlanması halinde konunun Dışişleri Bakanlığının değerlendirilmesine sunulması gibi işlemler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılıyordu.

Bu işlemlerin Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle, bürokrasinin azaltılması ve başvuru sonuçlanma süresinin kısalması da sağlanacak.

Kaynak: AA / Güncel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

title