Haberler

Semin Öztürk Şener Biyografisi

Semin Öztürk Şener

Semin Öztürk Şener Kimdir ?

Semin Öztürk Şener (d. Semin Öztürk; 1991), Türk kadın profesyonel akrobasi gösteri pilotu. O, ülkesinin profesyonel bir kadın akrobasi pilotu olarak tanınan ilk kadın sivil pilotu.
Semin Öztürk, 1991 yılında havacılıkla ilgili bir ailede dünyaya geldi. Babası Ali İsmet Öztürk, profesyonel akrobasi pilotu, akrobasi uçağı tasarımcısı, uçak bakım teknisyeni ve havacılık iş adamıdır. Annesinin de özel pilot lisansı var.
İstanbul'daki Fransız lisesi Lycée Saint-Michel'den mezun olduktan sonra, Fransızca yeminli tercümanlık yeterliliklerini kazanmak için İstanbul Üniversitesi'ne girdi. 18 Ağustos 2018 tarihindeki evliliğinden sonra kendi soyadına ek olarak Şener soyadını almıştır. Babası onu Eskişehir Sivrihisar'da düzenlenen düğün törenine helikopterle götürdü.
Çocukluğunda oyun alanı hangarlar , uçakların ve helikopterlerin içiydi. İlk uçuşunu sekiz yaşında babasıyla birlikte 1942'de Boeing-Stearman uçağında yaşadı. Babası dokuz yaşındayken akrobasi yapmaya başladı. Akrobaside babasına eşlik etmek istiyordu. Ancak akrobasi sırasında zorunlu paraşüt takması, küçük bedeni nedeniyle onun için mümkün değildi. Üç yıl sonra, 12 yaşındaki kız babasıyla ilk akrobasi uçuşunun keyfini çıkardı. O andan itibaren babasının izinden gitti.
Üniversite ikinci sınıfta İstanbul Ayjet Uçuş Okulu'nun sponsorluğunda özel pilot lisansı aldı. Daha sonra King City, California'da bulunan Tutima Academy of Aviation Safety'de akrobasi eğitimi almak için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti.
Akrobasi
Şener, 21 yaşında ilk solo akrobasi uçuşunu İstanbul Hezarfen Havaalanı'nda tamamladı. İzleyiciler huzurundaki akrobasi başlangıcı, 19 Eylül 2015'te Sivrihisar'da babasının kurucu üyesi olduğu Sivrihisar Havacılık Merkezi Necati Artan Spor Havacılık İşletmesi'nde düzenlenen bir hava gösterisi sırasında geldi . İlk sivil kadın oldu. Türkiye'nin akrobasi pilotu. Ülkede ondan fazla akrobasi gösterisi yaptıktan sonra, Köstence, Tuzla'daki Aeromania 2018 hava gösterisinde en genç ve tek kadın pilot olarak akrobasi sergiledi.14-18 Temmuz tarihlerinde Romanya'da 35 uluslararası akrobasi uçağının yer aldığı.
Akrobasi gösterilerini 360 hp (270 kW) Lycoming motorla çalışan iki koltuklu çift kanatlı Pitts Special S-2B uçağıyla gerçekleştiriyor. Hava gösterileri hazırlıkları kapsamında iki aylık kamplarda Şener, tansiyonunu korumak için katı bir diyet uygular, bu uçuş sırasındaki g-kuvveti değişimleri için önemli bir husustur. Eylül 2018'de Uluslararası Sivrihisar Hava Gösterisinde babasıyla ilk kez ikili akrobasi gösterisi yaptı.
Gösterisinden etkilenen, Denver, Colorado , ABD'deki Wings Over the Rockies Hava ve Uzay Müzesi , ziyaretçileri heyecanlanmaya teşvik etmek için fizyoloji sergi odasında onun 4 m × 5 m (13 ft × 16 ft) boyutunda bir fotoğrafını yayınladı. ve havacılıkla ilgilenmektedir.

title