Haberler

Selahattin Baki Biyografisi

Selahattin Baki

Selahattin Baki Kimdir ?

Selahattin Baki 17 Mayıs 1975'te tarihinde dünyaya geldi.

Mayıs 2001'den Mayıs 2005'e kadar Baki, uluslararası bir deniz taşımacılığı şirketi olan 'Antoine Makzume' için Satış ve Pazarlama departmanında çalışmıştır. Mart 2007'de Prens Abdullah'a danışman olarak atanmış ve Mart 2009'da 'Suudi Çevre Projeleri Şirketi'nde Nanoteknoloji Satış ve Pazarlama görevine getirilmiştir.

Eylül 2013'te Prens Abdullah, İngiliz futbol kulübü Sheffield United'ın %50 hissesini satın aldıktan sonra, Baki, Blades Leisure Ltd'nin yönetim kuruluna katılmıştır. Kısa süre sonra, Sheffield United kulübünün Suudi kulübü Al-Hilal FC ve Türk kulübü Fenerbahçe ile iş ilişkileri kurma planlarını açıklamıştır. 2014 yazında, Sheffield United'ın 125. yıldönümünü kutlamak için Fenerbahçe ile bir hayır amaçlı dostluk maçı düzenlenmesine yardım etmiş ve elde edilen gelir, Türkiye'deki Soma maden faciasının kurbanlarına yardım amacıyla kullanılmıştır.

10 Kasım 2014'te Sheffield United, Baki'yi kulübün Uluslararası Futbol Koordinatörü olarak atadığını duyurdu. Baki'nin görevi, küresel bağlantılarını kullanarak denizaşırı futbol yetenek fırsatlarını belirlemeye ve kulübe uluslararası sponsorluklar getirmeye yardımcı olmaktı.

Günümüzde iş hayatının yanı sıra Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi ve yöneticisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

title