Haberler

Sanıktan "Takdir"li Savunma

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde geçen nisan ayında bir kapı imalathanesinde, gaz sıkışmasından kaynaklanan patlama ve yangında, hayatlarını kaybeden 1'i itfaiye eri toplam 5 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan işyeri sahibi Ş. O. , hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından 15 yıl hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi. Sanık Ş. O. , olayın bir takdir olduğunu söyledi.

Geçen 16 Nisan'da ön tarafı Yeşillik Caddesi'ne bakan, arka tarafı ise 5900 Sokak 14 numarada bulunan, çelik ve Amerikan kapı imalatı yapılan, Ş. O. 'ya ait 'Odabaşı Kapı' adlı işyerinde patlama meydana geldi. İşyeri ve önündeki iki araç alev aldı. İşyerinde, kimyasal ve ahşap malzemelerin bulunması, yangının boyutunu arttırdı. Kapı imalathanesindeki yangın, aynı işi yapan yan taraftaki Mustafa Güzel'e ait parke dolu depoya da sıçradı.

Alevleri söndürmeye çalışan itfaiye erlerinden Tancu Kardaş (41), Ozan Avşar (35), Hakan Çöplüoğlu (41), Mustafa Anşin (50) ve İsmail Çağlayan (32), devrilen parkelerin altında kaldı. Yaralanan itfaiye erleri, hastaneye kaldırıldı. Bir çocuk babası itfaiye eri Ozan Avşar, hastanede yaşamını yitirdi. Yangının söndürülmesinin ardından, yapılan araştırmada işyerinde çalışan işçiler Mustafa Demiralay (33), eniştesi Memik Yener Erbaş (39), Harun Cirit (32) ve Mustafa Kurt'un (33) cesetlerine ulaşıldı. 4 işçinin yanarak yaşamını yitirdiği tespit edildi.

İŞYERİ SAHİBİ TUTUKLANDI

Patlamanın ardından sevkedildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan işyeri sahibi Ş. O hakkında, savcının itirazı üzerine tutuklama kararı çıktı. Polise teslim olmadan önce avukatı Ahmet Ömer Ayçiçek'le basın taplantısı düzenleyen Ş. O. ölen işçileri kardeş gibi gördüğünü söyleyerek, "Bizler 17 yıldır gecelere kadar çalışarak para kazanan dürüst insanlarız.

Bizim işyeri imalathane değil, sadece küçük rötuşların, tamirlerin yapıldığı, cilaların yapıldığı bir yer. Buradaki tiner bu patlamaya neden olmaz. Aynı bölde 4 yıl öncede patlama meydana geldi. İşyerinin bodrum katının altında boş olduğuna benzer sesler geliyordu. Buraların eskiden tarım arazileriydi ve üzerlerinde kuyular vardı. Uzmanlık alanım değil ancak bu kuyulardan oluşan metan gazının bodrum katına sızdıktan sonra patlamanın meydana geldiğini düşünüyorum" dedi.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan işyeri sahibi Ş. O. , ikinci kez hakim önüne çıktı. Duruşmaya tutuklu yargılanan sanık Ş. O. , ölenlerin yakınları ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen işyeri çalışanı Sami Eser, patlamanın olduğu sırada dördüncü katta temizlik yaptığını söyledi. Eser, "Burada işçi olarak çalışmaktayım. Ben olay günü saat 13. 30 sıralarında dördüncü katta bulunan yemekhanenin yanındaki showroomu temizliyordum. Yanımda Ş. O. da vardı. Bu sırada çok büyük bir gürültüyle patlama sesi duyduk. Kendimizi dışarı zor attık. Yan taraftaki imhalathanede patlama olduğunu gördüm, yardım etmek için koştum. Patlamanın olduğu yer patronuma ait mobilya cila ve boya atölyesidir" dedi.

Sanık Ş. O. , ise "Olay bir kazadır. Benim bu olayda zarar görenlerin kılına bile zarar gelmesini istemem mümkün değildir. Hepsi arkadaşım olur. Bu olayın bir takdir olarak değerlendirilmesi gerek. Böyle bir olayın meydana gelmesinde sorumluluğum ve kusurum yoktur. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık avukatı mahkemeye yangın olayını gösteren CD'leri sunup, bilirkişi tarafından incelenmesini istedi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title