Haberler

35 yıl önce kendisine 5-6 ay ömür biçen doktorlar öldü, o hala yaşıyor! İşte hayata tutunma sırrı

Güncelleme:

Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Fatma Duman, 35 yıl önce nadir hastalıklardan biri olan 'Skleroderma' hastalığına yakalandı. Gittiği bir çok hastanede tedavisinin mümkün olmadığını ileri süren doktorlar, 5-6 ay ömür biçti. Duman, daha sonra tanıştığı bir ithal ilaçla hayata tutunurken, kendisine 5-6 ay ömür biçen doktorlar hayatını kaybetti.

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık Beldesi'nde yaşayan Fatma Duman henüz 20'li yaşlarındayken, nefes darlığı, halsizlik, kas ağrıları gibi bir çok şikayet nedeniyle Ordu ve Trabzon illerinde doktorlara gitti. Ancak buralardaki doktorları Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerdeki Tıp Fakültesi hastanelerine gitmesi yönünde tavsiyelerde bulundu. En son gittiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise sistemik skleroz olarak da bilinen nadir hastalık olan skleroderma teşhisini koydu.

Doktorları bu hastalığın tedavisinin mümkün olmadığını 5-6 aylık ömrü kaldığı gerekçesiyle evine dönmesini tavsiye ettiler. Ancak aradan geçen 35 yıldır Fatma Duman, hastalığa karşı yaşam mücadelesini sürdürürken, kendisine 5-6 ay ömür biçen doktorlarının hayatlarını kaybettiğini söyledi.

35 yıl önce kendisine 5-6 ay ömür biçen doktorlar öldü, o hala yaşıyor! İşte hayata tutunma sırrı

"HER DOKTORUM BANA 5-6 AY ÖMÜR BİÇMİŞLERDİ"

Nadir bir hastalık olan sklerodermaya karşı yaşam mücadelesini anlatan Fatma Duman, "Küçük yaşlardan beri rahatsızlığım vardı. Sık sık hasta olurdum ama, 20'li yaşlara gelince iyice hastalığım ilerledi. Bunun üzerine babam beni önce Ordu ve Trabzon'daki hastanelere götürdü. Daha sonra doktorların tavsiyesiyle İstanbul'da, Ankara'da hastanelere gittik. Bazı tedaviler uyguladılar ama iyileşemedim. Sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi için çok paraya ihtiyaç duyulduğunu söylediler. Hastalığımın milyonda bir görülen skleroderma denilen bir hastalık olduğunu söylediler.1996 yılında babam da vefat edince parasızlıktan tedaviye başlatamadık. Bana bakan doktorlarımın hemen hepsi 5-6 aylık ömrümün kaldığını hastalığın ilerlediğini söylediler" dedi.

35 yıl önce kendisine 5-6 ay ömür biçen doktorlar öldü, o hala yaşıyor! İşte hayata tutunma sırrı

ÇAREYİ İTHAL İLAÇTA BULDU

Bir yakınının aracılığıyla tanışıp tedavi için yattığı hastanede yazılan ithal bir ilaçla yaşama tutunduğunu kaydeden Duman, "Ankara'da İstanbul'da gittiğim bir çok hastanelerde 5-6 ay ömür biçilerek tedavimin mümkün olmadığı ileri sürülürken, bir yakınımın aracılığı ile bir özel hastaneye yattım. 28 gün burada tedavi görürken bana bir ithal ilaç yazıldı. Bu ilaç sağlığımı her geçen gün iyileştirdi. Sonra memleketime evime döndüm ama bu ithal ilacı bana hayırseverlerin yardımıyla yurtdışından alıp göndermeye devam ettiler. Aradan 35 yıl geçti. Biraz da yaşlılığa bağlı sağlığım çok iyi olmasa da hala yaşamaya ben devam ediyorum ama bana 5-6 ay ömür biçen doktorlarımın vefat ettiğini öğrendim. Şimdi Kovanlık Beldesi'nde yaşlı annemle beraber yaşamaya devam ediyorum" diye konuştu.

35 yıl önce kendisine 5-6 ay ömür biçen doktorlar öldü, o hala yaşıyor! İşte hayata tutunma sırrı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Skleroderma Fatma Duman Bulancak Giresun Sağlık Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917
'Anne beni bir şey ısırdı' diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

"Anne beni bir şey ısırdı" diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

500

Yorumlar (5)

Alkurt:

Yüce Allah'in taktiri.

114
11
yanıtYanıtla
Mehmet :

Nefes sayısı bitmemiş.Kim nederse desin hangi Dr şu kadar ömrün kaldı desede yüce rabbim bitti demeden bitmez

yanıt1
yanıt0
Zeki Anti:

Şimdiki durum değişik değil, bir sürü doktor var olmasına var ama işini doğru yapan dürüst ve düzgün bir doktora denk gelmek milli piyangodan en büyük ikramiyeyi bulmak kadar zor. Bunun sebebinin kapağı doktor olarak devlete atmaktan kaynaklandığı görüntüsü var genelde.

77
14
yanıtYanıtla
the doctor:

35 yıl önceden bahsediyor. Şu an skleroz tedavisinde ilerlemeler kaydedildi. Bilmeden hemen hekimlere sallamayın lütfen. Şu an devlet de çok şükür ithal ilaçları temin edebiliyor ve hekimlerimiz de tdv ye başlıyor. Tdv siz gerçekten çok kötü gidişli olabiliyor.

yanıt24
yanıt39
Haka:

Ülkemizde doğru düzgün insana bile rastlamak zor. Kapağı devlete atmayı hiçbiri istemiyor emin ol. Hepsi yurtdışına gitmek istiyor. Burda mesai saati çok fazla.

yanıt3
yanıt11
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title