Haberler

Samsun UMKE, 14 ilde görev yaptı

Güncelleme:

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi olmak üzere toplam 14 ilde görev yaptığını belirtti. UMKE'nin vatandaşlara umut olmak için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, "Samsun Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi olmak üzere toplam 14 ilde görev yaptı. 290 gönüllümüzle sel, deprem, heyelan, çığ gibi yaşamı olumsuz etkileyen olaylarda, hangi koşulda olursa olsun her zaman vatandaşlarımıza uzanan umut eli olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

7-13 Ağustos UMKE Haftası nedeniyle ve UMKE çalışanları bir araya gelen Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, UMKE gönüllerine teşekkür ederek, "UMKE demek hayat demek, UMKE demek Umut demek. Bizde Samsun UMKE olarak 290 gönüllümüzle sel, deprem, heyelan, çığ gibi yaşamı olumsuz etkileyen olaylarda, hangi koşulda olursa olsun her zaman vatandaşlarımıza uzanan umut eli olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Samsun UMKE'nin çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi görevlerinde Sinop, Kastamonu, Giresun, Rize, Hatay, Kilis, Mardin, Hakkari, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye illerinde olmak üzere toplam 14 ilde görev yaptığını ifade eden Müdür Oruç, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan UMKE'nin bu görevlerdeki başarısıyla 20. yaşında ülke için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini, Samsun UMKE olarak da bu tablonun önemli bir parçası olmaktan onur duyduklarını vurguladı.

Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Bilgin'in katıldığı ziyarette kendilerine verilen görev ne olursa olsun, medikal arama kurtarma ve sağlık hizmeti sunumu faaliyetlerini yerine getirmek için ekiplerin görev tebliğ edildikten sonra dakikalar içinde yola çıktığını belirten Müdür Oruç, vatandaşlara umut olmak için hiç tereddüt etmeden ailelerini ve sevdiklerini arkalarında bırakan UMKE ekiplerimizin her türlü takdir ve teşekkürü hak ettiğini söyledi.

Samsun'un aynı zamanda Samsun, Ordu, Amasya ve Çorum illerinden oluşan 5. Bölge koordinatör il olduğunu, bu illerde 715 UMKE gönüllüsüyle yürütülen faaliyetlerinde yine Samsun ekibi tarafından takip ve koordinesinin yapıldığını belirten Oruç, Samsun'un bu yönüyle de ülkedeki arama-kurtarma faaliyetlerinde önemli bir rolü olduğunu söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Operasyon Ali Oruç Samsun Sağlık Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title