Haberler

Kars'ta vaka sayısında artış

Güncelleme:

Kars'ta vaka sayısında artış -Yetkililerden maske ve mesafe uyarısı -Kars Valisi Türker Öksüz, "Kurallara uyduğumuz ölçüde güçlüyüz" Kars'ta son günlerde Korona virüs (Kovid-19) vakalarında artış görülmesi üzerine yetkililerde bir takım önlemler almaya başladı.

Kars'ta vaka sayısında artış

-Yetkililerden maske ve mesafe uyarısı

- Kars Valisi Türker Öksüz, "Kurallara uyduğumuz ölçüde güçlüyüz"

KARS - Kars'ta son günlerde Korona virüs (Kovid-19) vakalarında artış görülmesi üzerine yetkililerde bir takım önlemler almaya başladı. Kent genelinde görev alan polisler, maske, mesafe ve hijyen konularında vatandaşları uyardı.

Kars Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında kızarırken, yetkililerde yeni önlemler almaya başladı. Maskesiz sokağa çıkılmasına izin vermeyen polis ekipleri, vatandaşlardan alınan tedbirlere uymalarını istedi.

Kars Valisi Türker Öksüz, kentte vaka sayılarında artış ve düşüşlerin yaşandığını, ancak önemli bir sıkıntının olmadığını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Türker Öksüz, "İl Hıfzıssıhhan Kurulu kararıyla önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Olağanüstü bir şey yok. Sadece bulaş riskini yayılmasını önlemek adına bir köyde bazı vakalar çıktığı zaman onun başka yerlere taşınmasını önlemek için karantina kararlarını alıyoruz. Belli bir süre sonra o karantinaları kaldırıyoruz" dedi.

"Kurallara uyduğumuz ölçüde güçlüyüz"

Salgınla mücadele de kurallara uyuduğu ölçüde güçlü olunduğuna dikkat çeken Öksüz, "Zaman zaman artışlar oluyor, zaman zaman düşüşler oluyor. Fakat benim özellikle belirtmek istediğim husus, daha önce de söyledim. 3 tane kuralımız var. Bu kurallara mutlaka uymamız lazım. Bu kurallara uyduğumuz ölçüde güçlüyüz. Daha önce de söylemiştim. Temizlik, maske ve mesafe harfiyen riayet etmemiz lazım. Bu hastalıktan biran önce kurtulmak için okullarımızı açma yönünde bir süreç işliyor. İnsanlarınız daha önceki, hastalık önceki yaşamına dönmek istiyor. Ama bütün bunların çözümü tedbirlere uymamızdan geçiyor" dedi.

"Yoğun bakımda olan hastalarımız var"

Yoğun bakımda olan hastaların olduğunu ifade eden Vali Türker Öksüz, "Bizim pozitif vakalara yaptığımız tedaviler Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı rehberler doğrultusunda yapılmaktadır. En ufak bir aykırılık yoktur. Biz tedavi protokolü neyse ona göre davranıyoruz. Hastanelerimizde şuanda hastalarımız var, yatan hastalarımız var. Yoğun bakımda olan hastalarımız var. Tedavileri devam ediyor. Bir sıkıntımız söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Muammer Türker Türker Öksüz Koronavirüs Kars Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli? ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI: Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu? Branş dağılımı nasıl olacak? Alfa Beyin Dalgaları: Ne İşe Yararlar ve Nasıl Çalışırlar? 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? Branş dağılımı belli oldu mu? KPSS öğretmen atamasında mülakat var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title