Haberler

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem! Uyku apnesi testini geçemeyen trafiğe çıkamayacak

Güncelleme:

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle birlikte, ehliyet alımı ve yenileme süreçlerinde önemli bir kısıtlama getirildi. Milyonlarca sürücüyü ve sürücü adayını ilgilendiren bu yeni uygulama, 'uyku apnesi' testini geçemeyenlerin trafikten men edilmesini içeriyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde sürücü ve sürücü adaylarını yakından ilgilendiren bir değişikliğe gidildi. Artık uyku apnesi tanısı konan kişiler, ehliyet alamayacak veya mevcut ehliyetlerini yenileyemeyecekler. Bu kararın ardında, uyku apnesinin sürücülerin dikkat ve reaksiyon süreçlerini olumsuz etkileyebileceği endişesi yatıyor.

SÜRÜCÜLERİN GÜVENLİĞİNİ ARTIRMA HAMLESİ

Bu yeni düzenleme, sürücülerin ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Ancak, uyku apnesi tanısı konan kişiler için ehliyet alımı veya yenileme süreçlerinde kısıtlamalar getirilmesi, tartışmalara neden olabilir.

EHLİYET YENİLEMEDE ORTAYA ÇIKACAK

Ekonomim'in haberine göre eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi zorunluluğuyla ilgili süre, Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle uzatılmıştı. Ancak, bu süreçte yapılan yeni düzenlemelerle, ehliyet yenileme sürecinde sağlık raporu alınması gerekiyor ve bu raporlar uyku apnesi sendromunu da içeriyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Sağlık

Kısıtlama trafik Otomobil Sağlık Yaşam Haberler

500

Yorumlar (17)

İbrahim ÇAKIR:

Uyku apnesi hastasıyım yaşım 44, ikiz bebeklerim var. Benim onlara babalık yapma şansımı nasıl olur da elimden alırlar? Hastaysam uyurken hastayım kime ne bundan.. Uyurken araç mı kullanıyor insanlar bizi delirtmeyin. Aracım da var ve Ben dururken ailem yıllarca başkasına mı muhtaç olacak yani? Uyku apnesi hastalarına sıra gelinceye kadar; torpille ehliyet alanları, gözleri dereceden büyük bozuk olanları, psikolojik sorunları olanları, yaşından büyük olanları vs vs eleyin trafikten

121
7
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

keşke kırmızıdan geçenlere ağır ceza tasarlasaydı, mesela ömür boyu trafikten men... yada taksicilerin yakasına yapışaydı...

yanıt32
yanıt3
OkuYorum:

Narkolepsi için test yapsalar anlarım da uyku apnesi saçma olmuş. uyku apnesi dediğin çok fazla insanda var, üstelik çoğu kişi farkında bile değil. Bunların çoğu çok az sayıda apne yaşar,bu da araç kullanmasını etkilemez. ağır apne geçiren de zaten normal hayatında bile uykukladığı için tedavi olmak zorunda kalır, tedavisini alan kişi apne yaşamadığı için yine araç kullanabilir. Muallak çok ayrıntı var, yine gereksiz işlerin peşindeyiz

yanıt9
yanıt0
Özgür Sevindik:

E yeni bir milleti sövüşleme bölümü dağa çıkmış oldu

35
8
yanıtYanıtla
Fondaşsavar:

Belki de yuyyakalıp sana çarpacak bir uykucu sürücüyü engelleyip senin ölümünü engelledi?!?

yanıt7
yanıt19
süleyman par:

Birisi uyurken üzerinden geçerse anlarsın

yanıt8
yanıt17
Bordo Bere:

AKPLILER HARIC

5
3
yanıtYanıtla
ayhan kaya:

at ya..raa

yanıt0
yanıt0
harun tozkoparan:

bu bir özürse o zaman özürlü raporu versinler indirimli araç alalım eşimiz kullansın

3
1
yanıtYanıtla
Serkan Yiğit:

Devlet %35 engelli oranı veriyor uyku apnesine ama çoğu doktor keyfi olarak oranları kafasına göre değiştiriyor.

yanıt2
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title