Haberler

Konya'da Tarihi Ameliyat! Bacaklarından Alınan Deriyle Vajina Yapıldı, Şimdi Çocuk İstiyor

Güncelleme:

Konya'da doğuştan vajina ve rahmi olmayan Suriyeli kadına, bacaklarından alınan deriyle vajina yapıldı.

25 yaşındaki Suriyeli kadına bacağından deri alınarak vajina yapıldı. Embriyosu dondurulan kadın, rahim nakli gerçekleştirdiği takdirde hamile kalması için tedavi uygulanacak.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıktan sonra Konya'ya gelen kadın, 2 yıl önce evlendi. Yıllardan bu yana sağlıksız olarak idrarını yapan genç kadın, evlendikten sonra çocuk sahibi olamayacağı için ruh sağlığı olumsuz etkilendi. Bunun üzerine eşiyle birlikte Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu kadına yapay bir vajina yapılabileceğine karar verildi. Bacağından alınan deriyle vajina yapıldıktan sonra embriyosu da donduruldu. Rahim nakli de gerçekleştirildiğinde dondurulan embriyosu sayesinde hamile kalıp, çocuk sahibi olabilecek.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

Adı açıklanmayan kadın, "Çok sıkıntılar çektim, gayet memnunum. İnşallah durumum daha iyiye gider. İleride çocuk sahibi olmak istiyorum" dedi.

ADET OLUNMAMASI DURUMUNDA TEŞHİS KONULABİLİYOR

Ameliyatı yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Naim Ünsal, vajina ve rahmi olmayan hastaların adet olamamaları durumunda teşhisin konabileceğini hatırlattı. Kadının durumunun ihmal edildiğini ifade eden Dr. Ünsal, şunları söyledi: "Evlenince eşiyle ilişkiye girememiş. Bu hastamızda hiçbir genital organ yoktu. Sadece 1 yumurtalığı vardı. Hastaya normal evlilik hayatını sürdürmesi için, vajina yapmak gerekiyordu. Bacağından deri alınarak vajina yaptık. Ameliyat gayet başarılı oldu. Ayrıca bu hasta ve buna benzer hastalar için çok önemli bir şey yaptık. Bu hastanın embriyosunu dondurduk ve sakladık. İleride çocuk sahibi olabilme şansını sağlamak açısından bu çok önemliydi. Hastanenin buna imkanlarının olması da çok önemli. Ülkemiz organ transplantasyonunda çok iyi işler yaptığı için rahim nakli ile bu hastamızın çocuk sahibi olabilme şansını sonuna kadar zorlayacağız."

DÜNYADA SADECE 1 ÖRNEĞİ VAR

Rahim nakli ile çocuk sahibi olan sadece 1 kişinin olduğunu belirten Dr. Ünsal, "Bu rahim nakliyle dünya da çocuk sahibi olan bir tek aile var o da İsveç'tedir. Türkiye'de rahim nakli oldu, gebeliği sağlandı ama canlı çocuk doğuramadı. Organ nakli ve ülkemizdeki tıbbi gelişmeler şunu gösteriyor ki çok hızlı aşama kaydediliyor" dedi.

AMELİYAT 2 SAAT SÜRDÜ

Kadının her iki bacağından alınan derilerle vajina oluşturduklarını belirten Genel Cerrahi Uzman Op.Dr. Ersin Turan, şöyle devam etti: "Bu, aile bütünlüğünü koruyacak son derece önemli bir ameliyat. Biz hastamızın vajinası olmadığı için bacak derisinden, bacaklarını ön yüzünden uygun kalınlıkta deri alarak bir vajina oluşturduk. Hastamızın idrar çıkış problemi de bu ameliyatla ortadan kalkmış oldu. Rahim nakliyle de bu dondurulmuş olan embriyosundan çocuk sahibi olur. 2 saat süren bir ameliyattı. Oldukça başarılı sonuçlandı. Hastamız da gayet sağlıklı durumda."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Ali Kemal Türkiye Suriye Konya Komik - İlginç Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500

Yorumlar (4)

ŞANSEL ŞANSLIOĞLU:

Suriyelileri savaş bahanesi ile doldurdunuz ülkeye. Peki Afgan, Asyalı, Hindistanlı, Afrikalı.. O kadar çok mülteci var ki. Kim getiriyor bunları? Biz turist olarak bile başka ülkelere zor giderken bunları kim alıyor bizim ülkemize?

33
13
yanıtYanıtla
zeynep zeynep:

arkadaslar kınamayın basınıza gelmesin sonra, bide bu durumun suriyelilerle ne ilgisi var, hepimiz insanız ve müslümanız önemli olan bu

10
7
yanıtYanıtla
ilknur adalioglu:

nufus dahada cogalacak bu durumda dogum kontrolunude ögretmek gerekir

13
2
yanıtYanıtla
elmevtu hakkun:

iyi de sen sürüyelilere bu kadar rahat atiyorsunda onlar en azinda sığınacak bir vatan buldular acaba allah göstermesin ya bizim başımıza gelse o zaman hangi ülke bizi bu kadar sıcak karşılar hatta alır bakın arkadaşlar her beş parmak bir olmaz sanki bizim ülkede yokmu bakın bezen o kadar canı olan insanımıza karşilaşiyoruzki geçen gün mesala can işe iki kızını öldüren baba gibi sözde baba gelin birbirimizi sevelim kardeş olalım ve dua edelim

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title