Haberler

Yeniden Refah, 1 büyükşehir ve 4 ilçede AK Parti'den adaylarını geri çekmesini istiyor

Güncelleme:

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken AK Parti ile Yeniden Refah Partisi'nin ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu... Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, AK Parti'den Ankara ve İstanbul'da bazı ilçeleri istediklerini doğrulayarak "İstanbul'da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara'da Pursaklar... Malatya'da çok güçlüyüz mesela, orayı alma durumumuz söz konusu, oradan da çekebilir adayını AK Parti." dedi.

Yerel seçim çalışmalarını devam ederken AK Parti ile Yeniden Refah Partisi heyetlerinin pazartesi günü gerçekleştirdiği görüşmenin detayları ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, "İstanbul'da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara'da Pursaklar... Malatya'da çok güçlüyüz mesela, orayı alma durumumuz söz konusu, oradan da çekebilir adayını AK Parti." dedi.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNDEN HALEN BİR SONUÇ ÇIKMADI

31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldı... Siyasi partiler de seçim beyannamelerini ve adaylarını tek tek açıklarken, AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında ittifak görüşmeleri halen sürüyor. İstanbul ve Ankara'da Cumhur İttifakı'nın adaylarına destek vermek için bazı şartlar öne süren Yeniden Refah henüz bir sonuca ulaşamadı.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, "Türkiye genelinde oy oranlarının yüzde 5'in üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin de bu destek olmadan bazı illerde kaybedeceğinin farkında olduğunu" söyledi.

AK PARTİ 10 BÜYÜKŞEHİRDE DESTEK İSTEMİŞ

Bekin, "Son görüşmede AK Parti'nin Ankara, İstanbul başta olmak üzere 10 büyükşehirde destek verilmesi teklifini ilettiğini" belirterek, şunları söyledi: " 'Her şey tek taraflı olmaz' dedik. Biz kendilerini tek taraflı desteklersek bunu teşkilatlarımıza anlatmamız mümkün değil. Somut teklifleri ilettik, 'zaman daralıyor' dedik. Sayın Cumhurbaşkanı ile müzakere edip karar alacaklar."

"HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAK İSTEMİYORUZ"

Bekin, AK Parti'nin "belediye meclis üyelikleri, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi pozisyonlarda işbirliği teklifinde bulunduğunu" kaydederek, "Genel seçime başka bir partinin listelerinden girmedik, belediye seçimlerinde başka partinin listelerinden girmek etik değil. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmak istemiyoruz" diye konuştu.

"İSTANBUL'DA 3, ANKARA'DA 1 İLÇE, MALATYA..."

AK Parti'nin 2019'da MHP için bazı yerlerde adaylarını geri çektiğini kaydeden Bekin, Yeniden Refah'ın talebini şöyle açıkladı: "Büyükşehirlerden istediğimiz ilçeler var; İstanbul, Ankara'da. İstanbul'da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara'da Pursaklar... Oy potansiyelimizin çarpanlı olduğu yerler. Malatya'da çok güçlüyüz mesela, orayı alma durumumuz söz konusu, oradan da çekebilir adayını AK Parti. Konya söz konusu olmadı. Sürpriz aday açıklamalarımız olabilir."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin Sultanbeyli Sultangazi Pursaklar İstanbul Malatya Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (42)

Yücel AtaBir:

Yeniden refahın oyu yok geçen seçimde millet acıdıgı için oy verdi

231
334
yanıtYanıtla
muhsin çellik:

31 mart alacağı oyu görünce fikirlerinin yanlış olduğunu anlayacaksın.

yanıt178
yanıt104
Bükücü:

Onu bunu bilmem ama Yeniden Refah Partisi, AK Parti'den daha dürüst daha samimi bir parti NOT: Herhangi bir partiyi tutmuyorum.

290
159
yanıtYanıtla
Fatih :

Haklısın ama şöyle bir durum var, 'bekara karı boşamak kolay'. hiç bir sorumluluk yokken konuşmak kolaydır. yrp nin akp den daha iyi olacağı yok. ayrıca bahsettiği gibi bir gücüde yok. milletin çok küçük bir kısmı, bir önceki seçimde acıdığı için oy verdi.

yanıt124
yanıt132
sır balıkçı.17:

İzninizle bir şey hatırlatmak istiyorum bir dönem milli görüş gömleğini askıya asmışlardı bizim bildiğimiz milli görüş hem yerelde hem genelde ülkeye huzur getirir saygılarımla.

yanıt63
yanıt17
Vatansever:

Meyve veren ağaç taşlanır..iktidara yarın başka parti gelse oda eleştirilecek.hicbir parti 4.4lük olamaz

yanıt13
yanıt4
Poyraz:

Vay vay partiye bak Sayın Erbakan bu anlayış size pahalıya mal olacak pazarlıkçı partiye döndünüz

115
142
yanıtYanıtla
mahmut:

en azından pkkk nın partisiyle pazarlık yapmıyor

yanıt156
yanıt69
Onur Yener:

Kıbrıs'ı da isteseydin bari...

93
78
yanıtYanıtla
muhsin çellik:

O zaman yeniden refahın peşinde ne işiniz var.

yanıt54
yanıt20
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title