Haberler

Yapıcıoğlu "Özerklik tartışılmalıdır" dedi, Adalet Bakanı Tunç'tan yanıt gecikmedi

Güncelleme:

Genel Kurul'da yaptığı konuşmada "Tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir" ifadelerine yer veren HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun sözlerine yanıt Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Bakan Tunç, "Anayasa'mızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Bunun tartışılması söz konusu olamaz" dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alarak eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modellerinin tartışılması gerektiğini ifade etti. Büyük yankı uyandıran bu sözlere Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yanıt geldi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR"

İsim vermeden Yapıcıoğlu'na Anayasa'nın 3. maddesini hatırlatan Bakan Tunç, "Anayasa'mızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Bunun tartışılması söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

YAPICIOĞLU NE DEDİ?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen... Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz" dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ: UTANÇ DUYUYORUM

Yapıcıoğlu'nun açıklamalarına CHP sıralarından tepki geldi CHP'li vekil Ali Mahir Başarır, "Son söz konuştuktan sonra bizimdir. Ben ona bir dakika cevap vereceğim. Bunu konuşan insanlar bu ülkede ne ilan ediliyor ve bu bütçeyi savunmayı bu beyefendiye bırakıyorlar. Ben bundan utanç duyuyorum dedim" ifdelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Türkiye Cumhuriyeti Zekeriya Yapıcıoğlu Yılmaz Tunç Türkiye Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500

Yorumlar (44)

DİYARBEKİR:

hüdaparı severim ama bu saçmalıktan kurtulmaları lazım federasyon özerklik gibi şeyler ülkeyi böler hatta iç savaşa götürür zekeriya aklını başına al bizde hüdaparlıyız ama sana kimse böyşe bir talepte bulunmadı

327
149
yanıtYanıtla
Kerim Girgin:

İç savaşa gerek yok eskiden olduğu gibi beyaz toroslar halleder o işi.

yanıt168
yanıt128
ahyed yıldız:

Zekeriya beyi ben de severim hüdaparlı da değilim ama dikkatli dinlemek, iyi anlamak lazım ne dediğini. Adam bölünelim demiyor özerklik tartışılsın diyor. İstemiyorsak istemiyoruzdur. Özerklik bölünme demek değildir. Ama yeri ve zamanı mıdır? Bence değil.

yanıt60
yanıt252
Kemal Demirelli:

BU SÖZLER ÜLKEYİ BÖLERMİŞ ADAMIN İSTEDİĞİ O ZATEN 3 KELİME FEDERASYON ÖZERKLİK EYALET HANGİSİ OLURSA FARK ETMEZ HDP BUNCA YILDIR ARZU ETTİĞİNİ DİLE GETİRDİ SEN BİR RÖPORTAJ BU ÜÇ KELİMEY SARF ETSEYDİK 2 dk POLİS KAPIDAYDI DEMEK BU ÜLKEDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SİYASET ORTAĞINA VAR

yanıt111
yanıt24
Selim Güler:

Helal cok güzel yazmissin kardes

yanıt31
yanıt5
Hek Tor:

Senin hüdaparlı olduğun her yorumunda belli zaten, ama senin gönlünde yatan özerklik falan değil de ayrı bir devlet tutkusu, a utanmaz.

yanıt25
yanıt11
Ay kural:

Ya güzel kardeşim ..Seçim öncesi Akepelilere seçim öncesi böyle bir durum olacağı, oluşacağı binlerce kez tebliğ edildi. Yanınızda kimin durduğuna bakmadan önce duruyorsunuz. Sonrada kandırıldık diyorsunuz. Asıl saçmalık bu değil mi?

yanıt19
yanıt6
celal ödemiş:

Sayın D.Bahçeli size bu mesaj sizden cevap bekliyor Kamuoyu lakin geç kaldınız Adalet Bakanı sizden önce gereğini söyledi. Yine de şöyle bağıra bağıra bir dile getir sen. Özerlik demek bölünmek demek PKK yapamadığını bir yerlerden taviz alarak yapmaya çalışmak veya bir tansiyon ölçmek demek.

206
27
yanıtYanıtla
Orhan Aytekin:

Körler sağırlar birbirini ağırlar...

160
17
yanıtYanıtla
turgut aydın:

Ortağınızı iyi sarmalayın dolayın nasılsa kolkolasınız herzaman söylemek ve yapmak istediğiniz sözcü bir piyon bulundurursunuzzz

141
27
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title