Haberler

Tuzla Piyade Okulu'ndaki "Atatürk fotoğrafı" kriziyle ilgili Bakan Güler'den açıklama: Hepsi görevden uzaklaştırıldı

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım günü bazı teğmenlerin yakasına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmesi üzerine çıkan arbedeyle ilgili konuştu. Bakan Güler, "Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı." ifadelerini kullandı.

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım günü bazı teğmenlerin yakasına Atatürk fotoğrafı takmayınca çıkan arbedeyle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı." dedi.

Tuzla Piyade Okulu'ndaki 'Atatürk fotoğrafı' kriziyle ilgili Bakan Güler'den açıklama: Hepsi görevden uzaklaştırıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yıllık basın değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, İstanbul'daki Tuzla Piyade Okulu'nda yapılan 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenler yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmesi üzerine çıkan arbedeyle ilgili soruya yanıt verdi.

"ÖĞRENCİLER VE YÖNETİCİLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI"

Bakan Güler, şunları söyledi: "Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay 10 Kasım'da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve 'toplu iğnem yok onun için takamadım' gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir."

Tuzla Piyade Okulu'ndaki 'Atatürk fotoğrafı' kriziyle ilgili Bakan Güler'den açıklama: Hepsi görevden uzaklaştırıldı

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre İstanbul'daki Tuzla Piyade Okulu'nda yapılan 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenler yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmişti. Bu duruma diğer teğmenler tepki göstermiş, arbede çıkmıştı. Fotoğraf takmayanlardan birisi, şikâyetçi olup darp raporu almıştı. Konuya ilişkin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın hukuk biriminde idari soruşturma başlatılmıştı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Yaşar Güler 10 Kasım Piyade Tuzla Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (58)

Vedat CAKIROGLU:

Elin gâvuru dünyayı sömürüyor, uzayda cirit atıyor, parasıyla caka satıyor... bizimkilerden bâzıları da bir ölümlüye tapalım derdinde...

775
762
yanıtYanıtla
ahyed yıldız:

Atatürk’ü sevmek, fotoğrafını taşımak zorunda değil kimse… o olmasaydı belki de süper güç bizdik bugün. Onun yüzünden nerdeyse yüzyıl boyunca kılık kıyafet, baş örtüsü, türkçe ezan gibi insanların yaşam tarzlarıyla vakit kaybedildi. Bilim üretin bilim…

197
294
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Atatürk keşke bu kadar erken ölmeseydi. Kimseden birşey beklemek zorunda değilsin Ahmed.Devlet bilim üretmez. Kişiler kendileri bilimin öncüleri olur.

yanıt100
yanıt62
oğuz şengül:

hay olmayan beyninide tipinide tarih bilginide..............

yanıt113
yanıt79
Hsn:

özgür 1400yıldır asıl biz sizi sapkınlığınızdan arındıramadık gitti

yanıt0
yanıt2
İbrahim Demirel:

Hala Türkiyenin mükemmel bir ülke olduğunu, bunu da Atatürkün yaptığını iddia eden milyonlarca cahil var. Ve bu cahil kesim kemal olmasaydı bu millet olmazdı diye kendini yıllarca kandırıyor. Beyler biz 1000 yıllık bir tarihiz. 100 yıllık değil.

162
209
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

100 yıl önce bu millet daha refah daha insanca yaşıyordu emin ol. Yani senin 1400 yıllık dediğin olay 100 yıldır var. Az mantıklı ol. Zina var kumar var faiz var içki var cinayet var escinsellik var ülkenin yarısı icralık durumda yani ülke her anlamda geriye gitmiş siz çıkıp Atatürk olmasa diyorsunuz. Ulan Atatürk oldu da ne oldu bana iyi bisey gösterin.

yanıt21
yanıt31
Bozkurt:

İyi bir gelişme en azında askerde uyanıyor kimse kimseye zorla ata zevdirrmez

138
205
yanıtYanıtla
ahmet kilinc:

Önce ismini değiştir. Sonra Ankara polatlıya kadar gelen yunanlılardan olup olmadığını araştır.

yanıt30
yanıt15
Sktgdn:

Şu yorumlara bakıyorum da Atatürk e laf söyleyenler hepiniz iğrençsiniz

169
112
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title