Haberler

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal Açıklaması

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, askerin çok olmasını gerektiren sebeplerin bir bir azaltılması durumunda askerlik süresinin de doğal olarak kısalacağını söyledi.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, askerin çok olmasını gerektiren sebeplerin bir bir azaltılması durumunda askerlik süresinin de doğal olarak kısalacağını söyledi.

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kırıkkale'ye gelen AK Parti Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Partisinin İl Başkanlığı'nda vatandaşlarla görüşme öncesinde gazetecilerle bir araya geldi.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal, askerlik kısalacak mı? sorusu üzerine, "Askerin çok olmasını gerektiren sebepleri bir bir azaltırsanız otomatikman askerlik süresi de düşecektir. Terör bittiğinde Genel Kurmay diyecektir ki, bu asker bana fazla geliyor. Hadi ne yapalım, biraz düşürelim veya başka bir usul deneyelim. Burada önce askerlik düşürecek sebeplerin tamamlanması gerekir. Bu konuda henüz bir çalışma yok" diye konuştu.

Terör konusunda gittikçe çemberin daraldığını kaydeden Köksal, "Biz terör konusunda iddialıyız. Kırıkkale en çok şehit veren iller arasındaydı. 5 aydır şehit gelmiyor. Bunları düşünürsek, terörün ne hale geldiğini görürsünüz. Demek ki terör gittikçe daralıyor. Hiçbir partinin cesaret edemediği veya cesaret edemeyeceği bir karar verildi. Büyük bir sorumluluk alarak bu işin içine girildi. Aslında biz çok da rahat idare ederdik. AK Parti olarak bir vebalin içindeydik ve bu işi çözmek zorundaydık. Bu olayı biz çözeriz. Neden? Çünkü Türkiye'nin her tarafında biz varız. Bugün Sivas'tan öteye gittiğin zaman başka parti yok. Eğer biz de olmasak hepsi malum partinin elinde olacak. Onun için de AK Parti vatandaş desteği alan bir parti olduğuna göre biz varız ve kamuoyu yoklamalarında her geçen gün artıyor." dedi.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Benzinliklerde, yol üstü yerlerde içki satışı yasaklandı. Çoğu yerlerde gelen arabalarla benzini alıp oradan da 10 tane bira alıp arabanın içine koyup yolda içe içe giderek daha sonra kaza yaptıklarına rastlıyorduk. İşte bu tür imkanları ortadan kaldırabilmek ve içkinin özendirilmesi, reklamı, promosyonu, içki vasıtasıyla başka reklamlar adı altında içki reklamının yapılması gibi çıkan kanunda sınırlamalar getirildi. Torba kanun kapsamında içerisinde içki, uyuşturucu, narkotikle ilgili bazı yerlerde düzenlemeler oldu. Saat 22.00'den 06.00'ya kadar içki satışı yasaklandı. Bu önemli bir hizmettir diye düşünüyoruz. Bunu vatandaşımız daha iyi takdir edecektir. Maalesef muhalefet orada da yoğun bir tepkisiyle hakarete varan konuşmayla ve arbede oldu. AK Parti olarak biz hiç taviz vermeden bu kanun çıktı. Bu kanun ülkemizin gençliği adına önemli. Çünkü her ülkenin geleceğini emanet edeceği gençliği çok önemlidir. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek ve hür türlü kötülüğün anası diye tabir edilen içki ve uyuşturucu maddelerden gençlerimizi korumamız gerekir. Bu kanun kapsamında alkollü araç kullananlara verilen cezalarda da bir artış var. Uyuşturucu madde ile ilgili de bir artış var. Eskisi gibi alkol ölçümü esnasında 'ben üflemiyorum' denildiğinde artık zabıta zoru ile gönderilecek. Kısacası alkollü isen direksiyon başına geçmeyeceksin. Alkol alan kişi kaza nedeniyle kendine ve karşıdan gelene zarar vermesi nedeniyle önemli bir husustur."

Köksal daha sonra nöbetçi vekil uygulaması kapsamında vatandaşlarla görüştü. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 8 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title