Haberler

TBMM İsrail'e Boykot Kararı Aldı

Güncelleme:

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İsrail'in Gazze'de işlediği suçlara destek veren kurum, şirket ve ürünlere yönelik bir boykot çağrısı ve eylemi başlatıldığını açıkladı. TBMM, İsrail'e açıkça desteğini ilan eden kurumların ürünlerini satmayacak ve boykot uygulayacak.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "TBMM, milletimizin çağrılarına cevap vermiş ve kendi sosyal tesislerinde, alanlarında İsrail'e desteklerini açıkça ifade etmekten çekinmeyen kurumların, kuruluşların, şirketlerin ürünlerini satmayacaktır, boykot uygulayacaktır." dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de çok büyük bir insanlık suçu işlendiğini, İsrail'in saldırılarının soykırımdan daha beter bir vahşet olduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'de işlediği suçlara destek veren ülkeler olduğunu, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin bir kısmının, Filistinli çocukların ve kadınların çığlıklarına, anne ve babaların gözyaşlarına, masumların ve mazlumların çağrılarına kulak tıkadıklarını belirten Turan, "Buna yönelik dünyanın her tarafından tepkiler var. Bütün insanlık harekete geçmiş durumda. İsrail'e destek veren ülkelerin kamuoyları da bunlardan rahatsız." diye konuştu.

Türkiye genelinde İsrail ve İsrail'e destek veren kurum, şirket ve ürünlere yönelik bir boykot çağrısı ve eylemi başlatıldığını anımsatan Turan, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'e açıkça desteğini açıklamaktan çekinmeyen, onlarla yardımlaşma ve dayanışma duygusu içinde olduğu bilinen kurum, şirket ve ürünlere yönelik boykotlar uygulansın diye milletimiz çağrılarda bulunuyor. TBMM, millet iradesinin tecelligahıdır, milletimizin iradesinin merkezidir. Gazi Meclisimizin, milletimizin sesine, çığlığına, çağrısına duyarsız kalması da mümkün değildir. Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş'un talimatlarıyla, bizlerin de gönülden ve içten desteğiyle bugünden itibaren İsrail'e açıkça desteğini ilan eden, İsrail'in yanında olan kurum, kuruluş, şirketlerin ürünlerini, markalarını TBMM çatısı altındaki kafelerimizde, çay ocaklarımızda, restoranlarımızda, sosyal tesislerimizde bulundurmama, satmama kararı alındı. Bundan sonra herhangi bir şekilde bu ürünlerden sipariş verilemeyecek. Bunların yerine daha yerli ve milli ürünlerimiz tercih edilecek."

İsrail'e destek veren ve yanında duran herkesin zulümlerin ortağı olduğunu vurgulayan Turan, "Biz de bu bilinçle bundan sonra İsrail'in yanında duran her kim olursa olsun ona karşı duruşumuza sistematik ve kesintisiz olarak devam edeceğiz. TBMM, milletimizin çağrılarına cevap vermiş ve kendi sosyal tesislerinde, alanlarında İsrail'e desteklerini açıkça ifade etmekten çekinmeyen kurumların, kuruluşların, şirketlerin ürünlerini satmayacaktır, boykot uygulayacaktır." değerlendirmesini dile getirdi.

Turan, Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu olarak da Filistin halkıyla olan dayanışmalarının ilelebet devam edeceğini, onlar için üzerlerine düşeni yapmaktan asla geri durmayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili Hasan Turan İstanbul AK Parti İsrail Gazze Politika Ekonomi Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek? Konyaspor 3'lü averaj, 4'lü averaj küme düşme hesabı nedir, averajı kaç (KONYASPOR-HATAYSPOR, GAZİANTEP) ? Samet Akaydın neden kadro dışı bırakıldı, Panathinaikos'tan ayrılacak mı? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri dönecek mi? Türkiye'ye dönme kararı aldı Dilan Çiçek Deniz kimdir? Dilan Çiçek Deniz kaç yaında, nereli, hangi filmlerde oynadı? Konyaspor küme düşme ihtimali var mı, ligde kalmayı garantiledi mi? 20-21 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20-21 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title