Haberler

TBMM'de gündem bu hafta epey yoğun! Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere ağır yaptırım geliyor

Güncelleme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde salı günü 23 Nisan nedeniyle Genel Kurul'da özel oturum gerçekleştirilecek. Önemli yasa tekliflerinin Meclis'te görüşüleceği haftada gözler Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerde olacak. Yaklaşık 20 maddeden oluşması öngörülen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme de yer alacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem yoğun. Meclis bu hafta 23 Nisan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Salı günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Genel Kurulda özel oturum gerçekleştirilecek.

AKŞAM RESEPSİYON GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları oturumda 10'ar dakikalık konuşma yapacak. Akşam ise 23 Nisan resepsiyonu gerçekleştirilecek.

ENERJİ ALANINDAKİ YASA TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK

Meclis Genel Kurulu'nda Çarşamba günü enerji alanındaki yasa teklifinin görüşmelerine başlanacak. Teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeriyor. Düzenlemeye göre; kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPAN İŞLETMELER ŞİMDİ YANDI

Meclis gündemine gelmesi beklenen önemli yasa teklifleri de var. Onlardan biri Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenleme olacak. Yaklaşık 20 maddeden oluşması öngörülen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme de yer alacak. Ayrıca işletmelere kapatma yaptırımı getirilmesi de Meclis'teki görüşmeler sırasında tartışılacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI DEĞİŞİYOR

Bu hafta Meclis Başkanlığına sunulması planlanan diğer teklif, Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikler içeriyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

23 Nisan Türkiye Hukuk Enerji Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (103)

haksız mıyım:

Bir esnaf düşünün kullandığı elektriğin faturası 3 5 katına çıkmış, kirası 10 katına çıkmış, işçi maaşları, sigorta giderleri 3 5 katına çıkmış, aldığı ürünlerin fiyatı 10 katına çıkmış bütün bunları göz ardı edip bu esnafın fiyat arttırmasında suç aramak üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Elektrik faturalarını 10 sene önce ki fiyata çekin, kiraları 2009 öncesine çekin, benzin, mazot fiyatını düşürün, üretimi, tarım ve hayvancılığı arttırın, sığınmacıları gönderin sorun çözülür.

660
64
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

giderler 3x artmış ama bazı işletme ve esnaflarında kazancı x10 artmış. gider artışında zam yapılmıyor, daha çok fırsatçılıga soyunmuşlar.daha çok kar etme peşine düşmüşler.

yanıt165
yanıt13
hic33:

Duyarlı,kendisini geliştirmiş;bilimsel, mantıklı sorun tespiti ve çözümünü sunan sizin gibi nice insanlarımız var; ama ne fayda? Miletti dinleyen, kale alan yok. Adam/lar milette inat hala bildiklerini okumaya devam ediyorlar.

yanıt32
yanıt5
T.C. GÖKBÖRÜ:

FAiş fiyat isteyene adam 3 e alıp 33 e satarsa daha ne

yanıt26
yanıt3
uCube :

Bi esnaf düşün, giderleri her gün artmayan ama tüm ürünlerine her gün 10 / 20 geçiren... Bir zeki onlar efenim haklısınız. O halde sizin dediğiniz gibi olsa, suya elektriğe her gün zam geliyor olur. Artık alıştı esnaf, bu yola başvurmaya. Çünkü sorgulayan ve kontrol eden yok. 2 gün önce alınan 50 tl'lik ürün 3 gün 150 tl oluyor ise bu sorgulanmalıdır. Kimse kimseyi kandırmasın, halkın cebine göz dikmek ile bu iş yürümez. Bazı esnaflara lafım yok. Ama etraf kurnaz esnaf dolmuş. ;))

yanıt34
yanıt6
Tevfik ahmet Gunes:

Kapatsın

yanıt2
yanıt0
Snn Aksu:

23 sene sonunda günaydınlar efendim hayırlı sabahlar uyanabildiniz mi

210
25
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ekonomiyi yönetmeyi beceremeyip yüzüne gözüne bulaştıranlar beceriksizliklerinin acısını ağır fahiş vergilerle halktan çıkarıyor bu beceriksizlere kim ceza kesecek

yanıt144
yanıt22
esrefpasali:

itidara para lazim, itibara para lazim, para cezasi olsun bu iktidara yarar vatandasa degil, hapishaneler dolu, idam yasa geregi yok, tesit edilen is yeri suresiz kapatilsin, 1, derece akrabalara devri yasaklansin, cozum bu..tarihte yasadik, v,gocer depremde yikilan evlerden ceza adi oglu gecti sirketin basina ortak da buldu cezasi biten gocer halen insaat sektorunde,, misal veriyorum her iste cozum bulunuyorsa yaptirimlar caydirici olmali, verilen ceza zam olarak vatandasa donuyor...

yanıt33
yanıt0
Ahmet Yazıcı:

Aboww marketler bu haberi görünce nasıl korkmuşlardır şimdi üfff ne kadar da korkunç bir haber Allahım inanmıyorum

182
11
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title