Haberler
Güncelleme:

TBMM'de gündem bu hafta epey yoğun! Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere ağır yaptırım geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde salı günü 23 Nisan nedeniyle Genel Kurul'da özel oturum gerçekleştirilecek. Önemli yasa tekliflerinin Meclis'te görüşüleceği haftada gözler Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerde olacak. Yaklaşık 20 maddeden oluşması öngörülen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme de yer alacak. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (102)

haksız mıyım:

Bir esnaf düşünün kullandığı elektriğin faturası 3 5 katına çıkmış, kirası 10 katına çıkmış, işçi maaşları, sigorta giderleri 3 5 katına çıkmış, aldığı ürünlerin fiyatı 10 katına çıkmış bütün bunları göz ardı edip bu esnafın fiyat arttırmasında suç aramak üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Elektrik faturalarını 10 sene önce ki fiyata çekin, kiraları 2009 öncesine çekin, benzin, mazot fiyatını düşürün, üretimi, tarım ve hayvancılığı arttırın, sığınmacıları gönderin sorun çözülür.

660
64
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

giderler 3x artmış ama bazı işletme ve esnaflarında kazancı x10 artmış. gider artışında zam yapılmıyor, daha çok fırsatçılıga soyunmuşlar.daha çok kar etme peşine düşmüşler.

yanıt165
yanıt13
hic33:

Duyarlı,kendisini geliştirmiş;bilimsel, mantıklı sorun tespiti ve çözümünü sunan sizin gibi nice insanlarımız var; ama ne fayda? Miletti dinleyen, kale alan yok. Adam/lar milette inat hala bildiklerini okumaya devam ediyorlar.

yanıt32
yanıt5
T.C. GÖKBÖRÜ:

FAiş fiyat isteyene adam 3 e alıp 33 e satarsa daha ne

yanıt26
yanıt3
uCube :

Bi esnaf düşün, giderleri her gün artmayan ama tüm ürünlerine her gün 10 / 20 geçiren... Bir zeki onlar efenim haklısınız. O halde sizin dediğiniz gibi olsa, suya elektriğe her gün zam geliyor olur. Artık alıştı esnaf, bu yola başvurmaya. Çünkü sorgulayan ve kontrol eden yok. 2 gün önce alınan 50 tl'lik ürün 3 gün 150 tl oluyor ise bu sorgulanmalıdır. Kimse kimseyi kandırmasın, halkın cebine göz dikmek ile bu iş yürümez. Bazı esnaflara lafım yok. Ama etraf kurnaz esnaf dolmuş. ;))

yanıt34
yanıt6
Tevfik ahmet Gunes:

Kapatsın

yanıt2
yanıt0
Medeni Bayduk:

Arkadaş para cezası veriyorsunuz onlar da zam yaparak acısını bizden çıkarıyor kapatma cezası ve hapis vermezseniz bu zamlar devam eder olan yine vatandaşa olur.

390
10
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

bir yetkili şu yazdıklarınızı okuyup uygulasın inanın kabine toplantılarına hiç gerek kalmadan bu hayat pahalılığı sorunu çözülecektir.

yanıt155
yanıt7
Yasar Unal:

Yıllardır aynı haber. Sonuç elde var sıfır. Serbest piyasa ekonomisi ahlaki yönden çökmüş ülkemizde hırsızlığın, karaborsanın ve fahiş kar elde etmenin kılıfı bir sistem olarak geçerliliğini bütün gücüyle koruyor.

yanıt5
yanıt0
Ömer:

Oh ohh ohh ne güzel, enflasyon bahane zamlar şahane.

yanıt56
yanıt6
Ömer:

Restaurantlar sınıflandırılmalı, mesela 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf ve 5. sınıf. Bütün yeme içme çeşitlerini devlet sınıflarına göre fiyat belirlemeli. Milleti kazzıklıyorlar.

yanıt81
yanıt4
Yasar Unal:

Yıllardır aynı haber. Sonuç elde var sıfır. Serbest piyasa ekonımisi ahlaken çökmüş toplumlarda hırsızlığa kılıf olduğu gibi rantçılığa, karaborsacılığa ve fahiş fiyat artışlarına da zemin oluşturuyor. Mevcut iktidar dahi her problemi ya da muhatabı olduğu soruları "Ne yapalım? Serbest piyasa ekonomisi uyguluyoruz." şeklinde cevaplandırıyor.

yanıt12
yanıt0
Mengele:

Vallah dogri demisen

yanıt8
yanıt0
Narter Nart:

hemen buradan jurnalliyorum. üç harfliler seçim günü ve seçimden sonra 4. kez fiyat artışı yapıyorlar... Fiyat etiketleri ile kasadaki ücretler farklı, bazılarına etiket bile koymuyorlar...Gıda sektörü artışları çok problem... eti geçtiniz tavuk ciğerini bile alamaz oldu. insanlar... Hadi görelim... cezaları ve yaptırım gücünü....

252
6
yanıtYanıtla
A B:

Uzak Doğu'da piyasa manipülasyonu büyük suç hemen idama hükmediyorlar buradada böyle yaptırım gücü olsa inanın piyasa çok güzel dengelenecektir.

yanıt60
yanıt1
Zafer Gönç:

Sorun...Bir ülkede üretim olmazsa tüketim daha fazla olursa fiyatlar artmaya devam eder ... Çözüm..Üretimi artırıp tüketimi karşılamak ..fazlasını da satabilir ülkeye gelir olur ...,( Fabrika ,Hayvancılık ,Tarım , Turizm , Yazılım ,Reklam .) ..vb.diğer sektörler.....Halk mutlu ,huzurlu , refah , olur ......Ülkeyi yönetenler bunun için var.....!

yanıt39
yanıt2
Nuri Aga:

Tutturmuşsun uz bir 3 Harfli marketler başka bildiğiniz yok. Onlardan da ucuz satan yok. Diğer büyük zincir marketler ve yerel zincir marketler var bir de. Onlara tek sözünüz yok. Zama karşıyız ama tüm marketlerin zammına.

yanıt24
yanıt9
Narter Nart:

la nuri misin nesin... bu milletin yüzde 90' ı buralardan alış veriş yapıyor..belli belli besbelli sende roleksli istakozcu zihniyettensin.. farkındayım... Güneş balçıkla sıvanmaz koçimmmm... herkes gerçeği görüyor...çırpındıkça batıyorsunuz...fazla debelenme git uyu...

yanıt3
yanıt2
Nuri Aga:

Hadi oradan dümbelek. Daha oyum nasip olmadı ama sana inat önümüzdeki seçimde vereceğim la.

yanıt0
yanıt0
Snn Aksu:

23 sene sonunda günaydınlar efendim hayırlı sabahlar uyanabildiniz mi

210
25
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ekonomiyi yönetmeyi beceremeyip yüzüne gözüne bulaştıranlar beceriksizliklerinin acısını ağır fahiş vergilerle halktan çıkarıyor bu beceriksizlere kim ceza kesecek

yanıt144
yanıt22
esrefpasali:

itidara para lazim, itibara para lazim, para cezasi olsun bu iktidara yarar vatandasa degil, hapishaneler dolu, idam yasa geregi yok, tesit edilen is yeri suresiz kapatilsin, 1, derece akrabalara devri yasaklansin, cozum bu..tarihte yasadik, v,gocer depremde yikilan evlerden ceza adi oglu gecti sirketin basina ortak da buldu cezasi biten gocer halen insaat sektorunde,, misal veriyorum her iste cozum bulunuyorsa yaptirimlar caydirici olmali, verilen ceza zam olarak vatandasa donuyor...

yanıt33
yanıt0
Ahmet Yazıcı:

Aboww marketler bu haberi görünce nasıl korkmuşlardır şimdi üfff ne kadar da korkunç bir haber Allahım inanmıyorum

182
11
yanıtYanıtla
Serdar Sekman:

verilen cezalar yeterli değil devlet cezayı kesiyor parasını alıyor ama Millet nereden parasını alaçak yeterli denetim yok alın size serbest piyasa isteyen istediğini yapıyorsa bunların sorumlusu ülkeyi malesef yönetemeyenlerindir. hergün Akaryakıta zam oynak kur dövis piyasası yabançı yatırımçı gelmiyor mülteçi sorunu sonuç iflas ülkenin son durumu bu.

57
6
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Marketlerdeki barkodlar çok rahatlıkla bir merkezden izlenebilir ve fiyat değişiklikleri anında görülüp gerekli yaptırımlar uygulanabilir. Ama yıllardır bir hal yasası çıkarmayıp milleti komisyonculara ezdirenler yine serbest piyasa ekonomisi adı altında soygun yapılmasına seyirci kalıyor.

yanıt111
yanıt1
Bulent Temiz:

Verginin vergisini alanlara ikinci kez MTValanlara ne olacak peki

22
4
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Üretici ve satıcıların gözü ve nefsi doymaz ise hangi kanunu çıkartırsanız çıkartın bir fayda olmayacaktır. Çünkü, ben siftahı yaptım komşu dükkana git o da kazansın ruhu yok olmuş, daha çok kazanmak isteği var. Cezadan anlamayanın imkanını devlet elinden alırsa belki bir faydası olur.

15
0
yanıtYanıtla
Cengiz:

AKePe hiçbir şeye çare olamaz

12
1
yanıtYanıtla
Türk 182:

Allah rızası için biz bu işi beceremiyoruz deyip bilenlere brakin,ülke ne hale geldi,kendi vatandaşin mağdur,yabancılar en iyi şekilde yaşiyorlar..

11
2
yanıtYanıtla
gökhan eker:

Sen her turlu gideri arttirican. Yuzde 20 kdv yuzde 35 gelir vergisi ve diger vergiler kira maaslar... mazot nakliye sgk primleri ama fiyat artmayacak. Iflas etmeyen sirketi bakan gezip elini sonrada ayaklarini opmeli insanlara halen maas veriyor toplumsal felaket olmuyor diye

8
3
yanıtYanıtla
Emin Aksoy:

Gerçek niyetiniz fahiş fiyatsa ,üretici firmalara şütaş ürünlerinde olduğu gibi ürünlerin üzerine tavsiye satış fiyatı yazılmasını zorunlu hale getirin. Ne stokculuk olur nede fahiş fiyat

9
0
yanıtYanıtla
Mehmetali Baydemir:

Fahiş fiyat diyorsunuz Tarım Kredi Market fiyatları BİM den daha pahalı Bu fiyat artışını işletmelerin üzerine atarak çözülmez Bakan Şimşek geldi ne değişti Kaç tane Merkez Bankası başkanı değişti ne oldu Faizcilik tefecilik devam ediyor Hükümet bu yanlışları başkalarının üzerine yıkarak kurtulamaz Hâlâ çözüm bulamadılar Rahmetli Erbakan ne yaptı hiç mi ders almadınız

7
1
yanıtYanıtla
Omer KARAGOZ:

4 senedir aynı kelamlar para cezasını halk ödüyor devletin kapatma yetkisi yokmu başı boş kim kime dum duma ver cezayı yine artırsınlar fiyatı kimsenin umurunda deil caydırıcı ceza olması lazım

8
0
yanıtYanıtla
Feyzi Feyzi:

Ben hiç inanmıyorum ve umudum yok. Göstermelik bişeyler çıkar ama birileri fazlasıyla acısını çıkarır. Hakkım haram olsun.

7
1
yanıtYanıtla
Uzman:

para cezası veriyorsunuz adam cezayı ödüyor siz kasaya atıyorsunuz giren kazık millete giriyor onlar yine zam yapıyor. Danışıklı dövüş olan millete oluyor. Millete hesap vermeliler.

6
1
yanıtYanıtla
iskender aybaroglu:

Millet o fahiş zamlardan ezildi kafasına göre market bakkal cakkal sürekli zam, seçimde istenilen gelmeyincemi aklınıza geldi.

5
2
yanıtYanıtla
A B:

Bence şahsi fikrim ticaretten men cezası gibi ciddi müeyyideler uygulamadan bu ahlaksızlığın önünün alınması imkânsız olur.

7
0
yanıtYanıtla
esrefpasali:

is yeri kapatilsin 1. derecede akrabaya devir edilmesin, para hapis cezasi bos is...

yanıt0
yanıt0
Kurt Savaş:

3 senedir neredesiniz. Soyup soğan ettiler bizi. Para cezası olmaz hala neden anlamıyorsunuz. Direk kapayacaksın. 2.Şu ürünlerin üstüne satılması gereken fiyatları yazdırın. kimse stokculuk yapamasın. 3. üreticiden başalayarak takip edin. Aracı kurumları denetime sokun. 4. Belediyeler denetlemeleri çoğaltsın.

5
1
yanıtYanıtla
mehmet çelik:

Çok basit devlet fiyat berilyecek. Fiyat belli yerinde fiyat belli nakliye belli. Kar oranı belirlensin YETER. etiketin üstünde yazsın maliyet fiyatı satış fiyatı. Bu kadar basit.

5
1
yanıtYanıtla
Ercan Bolat:

Bence pahallilik yok. Bu işi siyasiler kendi uzerlerinden atıyor. Bizim esnaf fahis fiyat uyguluyor da fiber ülkelerde bizim esnaflar gibi insanlar yok mu? Sadece yanlış ekonomik yönetimin sonucu bu. Birsey pahalli ise bu demek oluyor ki siz daha çok para ödüyorsunuz. Yani sizin paranızın alim gücü azalmıştır. Bu da tamamen yöneticilerin problemi bence.

6
0
yanıtYanıtla
Bahadır:

Arkadaş şu fiyat serbestisini bir kaldırın. Bir küçük şu üç harfli marketlerde 3 TL (üç harflilerin gözünü seveyim, onlar da olmasa yandık).İşportacı, seyyar satıcı ve bakkalarda 8-10TL. Zabıtalardan fiyat denetimi yetkisini de aldınız.Ticaret Odaları öyle bir fiyat denetimi yapıyorlar ki! Üüüffffffffff.Her yerde denetim yapan adamları var! İhbar hatları bile kurmuşlar.Arıyorsun denetleyip cezayı kesiyorlar.Çok verimli bir kuruluş. Herşey göstermelik.Çıkacak kanunlar da g9stermelik olacak!

5
1
yanıtYanıtla
Abdullah Arslan:

İlk önce vekillerin harcamaları ve lokanta da yedikleri fiyatlardan başlayınca samimiyeti gorelim

6
0
yanıtYanıtla
adem karabıyık:

Pir Sultan Abdal der ki : "Bozuk düzende sağlam çark olmaz.

5
0
yanıtYanıtla
Halil null:

Hiçbir şey olmaz onlara

4
1
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Denetlenebir olmayan hiçbir şeye para cezası verilmesi kadar saçma bir durum olamaz. Pandemi de verdiğiniz cezalarla kim caydı.1 liralık maskeyi 50 TL ye sattılar. Sonuç? Maliye bakanlığı sisteminde ilk satış fiyatı son satış fiyatı uygulaması yapmazsa olmaz.İnşaat şirketlerinin canını okuyorsunuz.Diğer işletmelere ortakmısınız? Restaurantlar aldıkları eti sanki restaurant ta yemek yememiş çiğ et yemiş muamelesi yaparak %8 lik yemek fişi kesmeyerek %7 lik vergi kaçırılıyor haberiniz var mı?

5
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ülkemizde kanunla belirlenmis serbest piyasa ekonomisi uygulaniyor o yüzden sattigi fiyat üzerinden vergisini ödeyen herkez malini diledigi fiyata satar alicida tercihini yapar ancak firmalarin anlasmali fiyat yükseltmesi yasaktir bununda denetleyicisi ticaret bakanligi rekabet kurumudur ayrica denetlenen serbest piyasa ekonomisi firmalar arasinda rekabeti buda avrupada oldugu gibi ucuzlugu getirir ancak bizim ülkemizde bilgisiz alakasiz kisiler is basinda oldugundan bu ters tepki veriyor.

5
0
yanıtYanıtla
furkan dağ:

Önce gsm operatörlerinden başlayın. Geçtiğimiz yıl 100 lira olan paketler 250 oldu. Bu sene 500 600 lira para talep ediyorlar. Tamam enflasyon var hayat pahalı ama hangi hizmete ya da ürüne bu kadar zam geldi? Allahtan korkun yahu bir ailede 4 kişi telefon kullansa ayda sadece iletişim icin 2 3 bin lira faturaya verilir mi?

4
0
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Arkadaş pes ya, işiniz gücünüz %10 ila %20 arası kdv veren restoran kafelerde, neden %1 kdv ödemesine rağmen her hafta zam yapan marketler gıda toptancıları, hal, paket malzemeleri üreticilerini denetlemiyorsunuz? Restoran ve cafeler son üretici yani tüm zamlı malları en son stoğuna alan işletmeler, siz önce restoran ve cafelerin malzeme aldıkları yerleri denetleyip ceza verin. Asgari ücretle kimse geçinemediği için 1.5 katı maliyetle çalışan bile bulunamıyor.

4
0
yanıtYanıtla
Bahadır:

Sahtekârlıkların üzerine gitme fikri seçimi kazanınca mı?, aklınıza geldi! Daha önce böyle bir sorun yoktu tabi ki!

4
0
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Devlet kendisi herşeye zam yapmazsa kimse yapamaz.

4
0
yanıtYanıtla
Halil null:

Nerede görülmüş zenginin ezildiği

3
1
yanıtYanıtla
Mehmet Alper Hakan:

sberbest piyasa ekonomisine göre ( ki yıllarsa sağ partiler bu ekonominin doğrulugunu savundular) herkes bir malı istediği fiyetten alıp satabilir. yıllarca bunu savunup kontrollü fiyatı isteyen sol anlayışı dinsizlikle suçladılar. şimdi solun ekonomik anlayısını uygulayarak ortaya ettikleri pisliği temizlemeye çalışıyorlar

3
1
yanıtYanıtla
Dadaş Erzurumlu:

Para cezasını vatandaşa kesiyor işletmeler. Ben ceza yedim sende zamlı alım yapacaksın. Kapatın gitsin. Fahiş fiyat devlete millete savaştır. Biri artırınca ben niye ucuz veriyorum deyip aynı oranda artış yapanlarda cabası. Bıktık usandık kalıcı çözüm gelsin

4
0
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Biz millet olarak ölmüş gibi, savaş çıkacakmış gibi, kıtlık varmış gibi, aç alacakmışız gibi alış veriş yapmazsak sadece 1 hafta yapmazsak tüm fiyatlar düşer. Yahu resmen stok yapıyor millet. 1 hafta almayın bakın ne oluyor fiyatlar.

0
3
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bu okadar basitse boykotu sen baslat bir hafta alis veris yapma coluk cocuk ac kal (tabi önceden 1 haftalik aluisveris yapmadan) eger basarabilirsen inanki cok takipcin olacaktir biraz ciddi olalim ülkemizde serbest ekonomi uygulaniyor ancak bunun denetlenmesi gerekir bu görevde ticaret bakanligina ve rekabet kurumuna aittir zabitanin yüzbinlerce lira vurgun yapana bir kac bin lira ceza yazmasinla pahalilikla mücadele olmaz hic düsündünüzmü avrupa ülkeleri acaba niye zabitaya ihtiyac duymamis?

yanıt0
yanıt0
Fatih Üdürgücü:

Cezalarda,hapis kapatma ruhsat iptali ve benzeri nitelikli dolandırıcılık gibi sabıka kayıtlarına girecek ceza olmazsa boşuna toplanıyorlar.Yine bu ceza dolaylı şekilde vatandaşa kesilecek

3
0
yanıtYanıtla
esrefpasali:

devletin paraya ihtiyaci var, vatandas kimin umrunda, ceza verilen is yeri kepenk kapatacak degil elektirigim iscim kiram cezam bu batmamak icin zam yapacagim dese ne diyeceksiniz?. cezayi da gider hanesine yazacak mecburen, kimse batmak icin is yeri acmaz, satar is yerini faize yatirir, geliri daha cok, zarar kayip isci, vergi akar kokar derdi yok, kilciksiz tertemiz para..Ziraat Bankası`nın 1 milyara kadar tüm vadelerde uyguladığı faiz oranı % 60

yanıt0
yanıt0
osman Öztürk:

Geçin bunları.İdari para cezaları ile bir değişiklik olmaz.Adamkar fiyata ekleyip cezayı bizden tahsil ediyorlar.Yapılmasi gereken bu tür işletmelere de boykot yapmak.Borsa da bu üç harfliler kâr rekorları kırıyor sürekli.Bunlari ancak tüketiciler yani yine bizler hizaya getirebiliriz.Ama hep birlikte.

2
0
yanıtYanıtla
Ferhat Ünlü:

Kapatma cezası olmalı kesinlikleeeeee

2
0
yanıtYanıtla
esrefpasali:

care degil denendi, depreme dayaniksiz insaat yapan 8 sene net ceza yatti, oglu sirketi devraldi iyi bir ortakla sirketin adi degisti, isini buyuttu cezasi biten muteahhit sirketin basina gecti, halen muteahhitlik yapiyor, bakiniz V.G.

yanıt0
yanıt0
Hikmet Sezer:

Mültecileri doldurdunuz ülkemize ev fiatları 10kat yükseldi kiralar ödenemeyecek seviyeye geldi vatandaşı canından bezdirdiniz.

2
0
yanıtYanıtla
Cerkes:

Mesala özel otaban mesla izsu mesala akaryakıt mesela özel tüketim vergisi bütün devlet daireleri kamularda çalışan gereksiz işçi fazlalığ,,, İlkbunları bi önleyin gerisi kendiliğinden gelir

1
0
yanıtYanıtla
Ekkgfzv Yhhfddnnb:

Kaçıncı kez geliyor yalan dolan

1
0
yanıtYanıtla
polo tel :

Bugüne kadar İşletmelere yapılan cezalar çok işe yaradı. Herşeyin fiyatı üçe dörde katladı.Bunun çözüm olmadığı hala anlaşılamadı. Üretmeden üretimi arttırma dan fiyatları hiçbir zaman düşür emez siniz .

1
0
yanıtYanıtla
Gerçek:

kazığı vatandaş, cezayı şirketler yiyor. ceza yiyince vatandaşı daha fazla kazıklıyorlar.

1
0
yanıtYanıtla
Bahadır:

Bu işler odalarla olacak iş değil.Arafı bir Ticaret Odasını en az yarım saat uğraştım zorla bağlandım.Telefona çıkanlar fiyat denetimi işinin bizim işimiz olduğunu hiç zannetmiyorum dediler.Polis bile ihbara gelmiyor (ispatlayabilirim) bunlar mı? ihbara gidecekler!

0
1
yanıtYanıtla
Siyah&Beyaz null:

serbest piyasa olmayacak kardeşim her lokanta kafe sinifa ayrılacak ve bu siniftakilerin sattığı mallar sınırı geçemeyecek bu kadar basit bir çözüm

0
1
yanıtYanıtla
Siyah&Beyaz null:

ceza verme kardeşim denetim yok çünkü direk Ruhsar iptali ve hapis cezası ver bu hainlikten başka bişey değil artiik

1
0
yanıtYanıtla
Adanalı yunus :

Sorun sadece cafe restaurantlarda mı pazarda manavda ev- araba satanda kiralayan da sorun yok mu yani Depremde selde yağmurda kulaklıkta çoğu insan fırsat kolluyor zam yapmak için. En temel sorun halkın çoğunda ve çoğu insan eline geçen her fırsatta çok para kazanma ve kısa sürede zengin olma arzusunda ve bunun çözümü de halkın çoğunun zihniyetinin değişmesinde Bunu da yapabilecek olana helal olsun derim Çalışanın değil çalanın kazandığı bir yerde de herşey olur.

1
0
yanıtYanıtla
Bayram önder Soylu:

Ne yapacaklar çözüm bu değil eskiden bilen bilir zabıta sürekli denetim yapardı sürekli esnaf kontrol altındaydı şimdi serbest piyasa diye bir şey çıkarttılar büyük marketlere covid döneminde kestiler de ne oldu Bos iş yani

1
0
yanıtYanıtla
Zekeriya Özyılmaz:

Meclis açılmışken iki yıllık imam , müezzin ve sağlık teknikerlerine verdiğiniz 3600 ek göstergeyide görüşüp almayan söz verdiğiniz diğer çalışanlarada vermeyi görüşseniz diyorum

0
1
yanıtYanıtla
Salim:

20 YILDIR NERDESİİNİZ ????!

1
0
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title