Haberler

Son Dakika! AK Parti'nin başörtüsü için anayasa teklifi görüşme talebine CHP ve İYİ Parti randevu vermedi

Güncelleme:

Son dakika! AK Parti'nin başörtüsü için anayasa teklifi görüşme talebine HDP'nin ardından CHP ve İYİ Parti de randevu vermedi. Ret gerekçesinde CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyaları olduğu belirtildi.

CHP ve İyi Parti, Ak Parti'nin başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifi konusunda talep ettiği randevuya olumsuz yanıt verdiklerini belirtti. CHP ile İYİ Parti'nin grup başkanvekilleri bugün yaptıkları istişare sonucunda alınan karar AK Parti Grubu'na iletildi.

KARARIN GEREKÇESİ DE AÇIKLANDI

CHP kararın gerekçesi olarak, İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasını gösterdi. CHP'li Özgür Özel, "İttifak ortağımız ile biz görüşme talebini reddetmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin de "CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel aradı. Anayasa randevu talebimizi kabul etmediklerini bildirdiler" dedi.

HDP DE DÜN RANDEVU TALEBİNİ REDDETTİ

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifi konusunda talep ettiği randevuya olumsuz yanıt verdiklerini açıkladı. Oluç, "Adalet ve Kalkınma Partisi grup yönetimi, bugün Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere, çarşamba günü için bizden randevu talebinde bulundu. Biz de bu talebi hem grup yönetimimizde hem de parti yönetimimizde tartıştık. Yetkili kurullarda, eş genel başkanlarımızla birlikte değerlendirdik. Tutumumuz şudur; HDP'ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davasının bütün hızıyla devam ettirilmesi, en son partimizin anayasal hakkı olan Hazine yardımının iktidar blokunun siyasi baskısı sonucu bir hak gaspı olarak Anayasa Mahkemesi tarafından ve Anayasa'ya aykırı şekilde bloke edilmesi ve özellikle bunun gerçekleşmesi için Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinin ağır baskısının Anayasa Mahkemesi üzerinde yaşanması nedenleriyle Adalet ve Kalkınma Partisi grup yönetimiyle Anayasa değişikliği teklifi hakkında görüşmeme kararı aldık. Randevu taleplerine olumlu cevap vermedik bu nedenle.

"GÖRÜŞMEYİ SAMİMİ VE GÜVEN VERİCİ BULMUYORUZ"

Elbette Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis grup yönetiminin diyalog çabalarını önemsiz görmüyoruz. Ancak iktidarın bizlere yönelik politikaları nedeniyle böyle bir görüşme zemininin ortadan kaldırıldığını düşünüyoruz. Mevcut Anayasa'nın dahi her gün çiğnendiği, hukukun askıya alındığı bir süreçte anayasa değişikliğini görüşmeyi samimi ve inandırıcı, güven verici bulmuyoruz." dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ali Mahir Başarır Lütfü Türkkan İYİ Parti AK Parti Politika Güncel Haberler Son Dakika

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (77)

ahmet:

başörtü karşıtlığı bitmez bunlarda

250
200
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

BAŞ ÖRTÜSÜNÜ AYLAR ÖNCE GÜNDEME GETİREN BİZİM BU KONUDA HATALARIMIZ VAR MİLLETİMLE HELALLAVACAĞIM DİYEN KEMAL KILIÇDAROĞLU DEĞİLMİYDİ ? ŞİMDİ NİYE YAN ÇİZİYORLAR YOKSA BU MİLLET HAKKINI HELALMİ ETTİ???

307
130
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Show yapayım dedi tutmayınca yine kivrilmaya başladı

yanıt49
yanıt11
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Bu yasaya destek vermek yürek ister.... her onurlu haysiyetli şerefli siyasetçiye nasip olmaz, haysiyet meselesidir karakter meselesidir...........

293
135
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

İşte Chp ve İyi partinin başörtüsü düşmanı olduğu kanıtlandı Hdp zaten malum işte görüyorsunuz bunlara mı oy vereceksiniz

239
161
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Ceket olsun cekete oy verirler öyle bir Erdoğan düşmanlığı var ki onlarda görüyoruz

yanıt58
yanıt13
Muammer Çelik:

HANİ EKRANDA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALKSIN DEDİNİZ SAMİMİ BULMUYORUM. SÖYLEM BAŞKA EYLEM BAŞKA.. YALANLA 85 MİLYON İNSANLA DALGA OLMAZ.

yanıt42
yanıt11
bülent iyigün:

baş örtüsünü anayasaya alallım diyenler foyaları ortaya çıktı. ey müslümanlar baş örtüsü ALLAH,ın emridir nur suesi 31. ayet ahzab suresi 59 ayetle sabittir eğer ben müslümanım diyorsan bu islam düşmanlarına oy veremessin verirsen ateş seninle bilesin.

226
92
yanıtYanıtla
Reis şeker:

İslam düşmanları zaten bunu inkar etmiyorlar ki ama kiviriyorlar ki bizim zavallı müslümanda oy versin vermezse kazanamazlar

yanıt36
yanıt10
taner ipek:

Arada bir çıkıp sure okuyorsunuz Allah kabul etsin, peki Nas ne oldu onu da okudular günlerce bir şifasını görmedik

yanıt15
yanıt11
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title