Haberler

Rozetini bizzat Erdoğan taktı! Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu, AK Parti'ye geçti

Güncelleme:

AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'nde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nda yer almama kararı alıp kendi adaylarını çıkaran Yeniden Refah'a dikkat çeken bir mesaj gönderdi. Fatih Erbakan'ın partisinden istifa eden Suat Pamukçu'ya rozetini bizzat takan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tecrübeli siyasetçiyi AK Parti bünyesine dahil etti.

Yeniden Refah Partisi'nden seçilerek Meclis'e giren daha sonra partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, Ak Parti'nin "Yeniden İstanbul Mitingi"nde Ak Parti'ye geçti. Pamukçu'ya rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

Rozetini bizzat Erdoğan taktı! Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu, AK Parti'ye geçti

31 Mart'taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı içinde yer almayacağını duyuran Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında soğuyan ilişkilerde yaşanan yeni gelişme AK Parti'nin İstanbul'daki mitingine damga vurdu. Partisini eleştirerek istifa eden eski Yeniden Refah Partili Suat Pamukçu, AK Parti saflarına katıldı.

Rozetini bizzat Erdoğan taktı! Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu, AK Parti'ye geçti

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili olarak seçilerek TBMM'ye giren Suat Pamukçu 20 Şubat'ta partisinden istifa etmişti. Pamukçu, gerekçe olarak "partisinin kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmasını" göstermişti.

Pamukçu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım."

Rozetini bizzat Erdoğan taktı! Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu, AK Parti'ye geçti

SUAT PAMUKÇU KİMDİR?

Suat Pamukçu 1950 yılında Bayburt'ta doğdu. İlköğrenimini Bayburt Şair Zihni İlkokulunda; ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum Lisesinde üstün başarıyla tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

20 ve 21. Dönemlerde Bayburt Milletvekili seçildi. TBMM KİT Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu; Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Fazilet Partisinin Anayasa Mahkemesince kapatılması nedeniyle Parlamento çalışmalarına Saadet Partisi milletvekili olarak devam etti.

21. Dönemde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Yeniden Refah Partisi'nin Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Fatih Erbakan Suat Pamukçu İstanbul AK Parti 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (40)

Robert Pa:

Allah utandirmasin , yakışanı yapmış !!

110
357
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hiç merakme utanmazlar çünki en iyi yaptıkları şey o

yanıt107
yanıt11
Salih Kandıralı:

Fırıldak Kubilay Aklıma geldi

yanıt71
yanıt7
özcan Aslan:

Kendine bir mevki alır yakında geçmişte geçenler gibi maalesef gerçekler gizlenemez.

yanıt54
yanıt5
meko:

Yolunu şaşırmış,Allah insanı doğru yoldan ayırmasın

yanıt42
yanıt4
Rıdvan Polat:

Hırsızlık peşinde ondan

303
88
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Sözde Refah partisi bizimleye getirmeye calışıyor eski millet vekili yenide değil sever ayak oyunlarını

yanıt66
yanıt15
Kenan UZUNTAŞ:

kaç milyon dolar aldı desene yakında bir dolar milyoneri daha göreceğiz

313
69
yanıtYanıtla
Robert Pa:

Allah utandırmasın, yakışanı yapmış!!!

89
235
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Şimdi daha iyi anladık refahta istifa ettiği an refaha niye iftiralar savunduğunu...

232
23
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title