Haberler

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı

Tasarı, alt komisyona gönderildi Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: "Dünya değişiyor, ekonomik hayat, ticaretin yöntemleri değişiyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Dünya değişiyor, ekonomik hayat, ticaretin yöntemleri değişiyor. Hükümetimiz bu ihtiyaçları karşılamak üzere yeni uygulamaları ekonomik hayata kazandırıyor" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu başkanlığında toplanarak, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını ele aldı.

Tasarıyla ilgili sunum yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dünyanın değiştiğini, ekonomik hayatın, ticaretin yöntemlerinin de değiştiğini, dünyayı yakından izleyen hükümetin ve Rekabet Kurumu'nun da bu değişimden kaynaklanan ihtiyaçları karşılamak üzere yeni uygulamaları ekonomik hayata kazandırdığını ifade etti.

Yazıcı, tasarının, kurumu daha etkin hale getirme ve AB'ye uyum amaçlarını paydaşların katılımıyla tartışıldığını, üzerinde en çok görüş alışverişinde bulunulan tasarılardan biri olduğunu ifade etti.

Tasarıyla, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un daha açık ve anlaşılır hale getirilmesi; teşebbüsler açısından hukuki belirliliğin artırılması; bürokrasinin azaltılması; ön araştırma ve soruşturmalar açısından usul ekonomisine önem verilmesi ve AB rekabet hukukuna uyumun amaçlandığını ifade eden Yazıcı, "Bu tasarının yasalaşmasıyla, AB ve gelişmiş ülke uygulamalarına paralel olarak, üretimde ve kaynak dağılımında etkinlik sağlanacak. İktisadi refahı artırmak için mal ve hizmet piyasalarında rekabeti korumak ve geliştirmek üzere daha etkili bir rekabet hukuku sistemi ülkede yerleşecek" dedi.

Muhalefet milletvekilleri, tasarının olumlu yanları olmakla birlikte bazı eksikliklerin de bulunduğunu belirterek, alt komisyon oluşturulmasının uygun olacağını söylediler.

Verilen önergenin kabul edilmesiyle, tasarı alt komisyona gönderildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halil Mazıcıoğlu Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title