Haberler

MHP'li Başkan'dan İlginç İddia

Manisa Alaşehir MHP'li Belediye Başkanı Daş: "Bazı İmamlar Akp İçin Çalışıyor"

Manisa'nın Alaşehir İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Kadir Daş, partisinin milletvekillerinin de katıldığı iftarda referandumda 'hayır' demenin önemine dikkat çekerken ilginç örnekler verdi. Daş, "Eğer Türkiye'nin dörde, beşe bölünmesini istiyorsanız, Türk Milleti 'evet' desin. Eğer okullarımızda işyerleri ve evlerimizde Atatürk'ün resminin indirilip Fettullah Gülen'in resminin asılmasını istiyorsak Türk Milleti yine 'evet' desin" diye konuştu. Bazı camilerdeki imamları da eleştiren Başkan Daş, "Fettullah'a bağlı cemaat imamı cemaatin sayısını artırmak yerine, akşama kadar AKP'lilerin sayısını artırmak için uğraşıyor. Kutsal kitabımız Kuran- ı Kerim'i okutmak ve öğretmek yerine, Zaman Gazetesi'ni okutup abone yapmak için uğraşıyor" dedi.

Alaşehir Ülkü Ocakları tarafından Şelale Restoran'daa verilen iftara MHP Manisa milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay ve Ahmet Orhan'ın yanı sıra Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Kadir Daş ve çok sayıda davetli katıldı. Yemeğe Başkan Daş'ın Fethullah Gülen'e yönelik ilginç sözleri damgasını vurdu.

'CEMAATE BAĞLI İMAMLAR'

Fettullah Gülen cemaatine bağlı imamların camilerde AKP'li sayısını artırmak için çalıştığını, bu yüzden insanların camilerden kaçtığını savunan Başkan Daş şöyle konuştu:

"Bugün bakıyorum Fettullah'a bağlı cami imamlarının camilerinde cemaat kalmamış. Halkımız 'ya şu imam yüzünden camiye gidesim gelmiyor' diyor. Çünkü o Fettullah'a bağlı cemaat imamı cemaatin sayısını artırmak yerine akşama kadar AKP'linin sayısını artırmak için uğraşıyor. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'i okutmak ve öğretmek yerine Zaman Gazetesi'ni okutup abone yapmak için uğraşıyor. Halbuki bir cami imamı böyle mi yapmalı. Senin cemaatinin içerisinde CHP'lisi var, MHP'lisi var, AKP'lisi var. Herkesi kucaklayıp cazibe merkezi olup, örnek bir insan olup, camideki cemaat sayısını artırmak için uğraşsana."

'TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİNİ İSTİYORSANIZ'

Başkan Daş, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Fethullah Gülen'e yaptığı "ABD'den gel 12 Eylül'de oyunu kullan" çağrısını hatırlatırken, şöyle devam etti:

"Bir dini cemaat lideri bu kadar siyasete bulaşır mı. Bırak da siyaseti siyasetçiler yapsın. Sana ne. Ama öğle değil, çünkü Amerika ona dedi ki; 'Türkiye'de ılımlı bir İslam modeli oluşturalım.' Ilımlı İslam tamamen bir Amerikan projesidir. İşte Türk milletinin önüne böyle tuzaklar kurulmuş arkadaşlar. Eğer Türkiye'nin dörde, beşe bölünmesini istiyorsanız, Türk milleti referandumda 'evet' desin. Eğer okullarımızda, işyerleri ve evlerimizde Atatürk'ün resminin indirilip Fettullah Gülen'in resminin asılmasını istiyorsak Türk milleti yine 'evet' desin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title