Haberler

Malatya'da 13 Afganistan uyruklu kaçak göçmen yakalandı

Güncelleme:

Malatya'nın Darende ilçesinde polis tarafından durdurulan hafif ticari araç ve kamyonette Afganistan uyruklu 13 kaçak göçmen yakalandı. 3 organizatör şüpheliden 2'si tutuklandı.

MALATYA'nın Darende ilçesinde, polisin durdurduğu hafif ticari araç ile kamyonette Afganistan uyruklu 13 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan 3 organizatör şüphelinden 2'si, tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Malatya- Kayseri yolunda oluşturulan kontrol noktasında, peş peşe ilerleyen hafif ticari araç ile kamyonet durduruldu. Kamyonette, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen Afganistan uyruklu 13 göçmen yakalandı. Bir miktar uyuşturucu ele geçirilen hafif ticari araçtaki 3 organizatör şüphelisi ise gözaltına alındı.

Kaçak göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Afganistan Darende Malatya Göçmen Kaçakçılık Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title