Haberler

KKTC'de sahte reçete soruşturmasında tutuksuz yargılama kararı

Güncelleme:

KKTC'de eski Başbakan ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Doktor Sibel Siber'in yargılandığı sahte reçete soruşturmasında mahkeme, zanlıların 50 bin lira nakit teminat karşılığında tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

- KKTC eski Başbakanı Siber tutuksuz yargılanacak

LEFKOŞA - KKTC'de eski Başbakan ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Doktor Sibel Siber'in yargılandığı sahte reçete soruşturmasında mahkeme, zanlıların 50 bin lira nakit teminat karşılığında tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

KKTC'deki sahte reçete skandalında soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan eski KKTC Başbakanı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Doktor Sibel Siber ile Eczacı Gizem Karagözlü, bugün teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde toplanan onlarca kişi, Siber'i alkışlarla karşılayarak destek ve moral verdi.

Mahkemeyle ilgili yapılan polis açıklamasında, zanlıların 50 bin lira nakit teminat yatırmasına, iki kefilin 500'er bin liralık kefalet senedi imzalamasına, haftada bir gün imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar verildiği belirtildi.

Mahkemeyle ilgili bilgi veren Polis Mehmet Manaş, her iki zanlının 13 Eylül'de başlatılan sahte reçete soruşturması kapsamında "resmi evrakta sahtecilik", "sahte resmi evrakı tedavüle sürme", "sahtekarlıkla para temini" ve "suç gelirlerinin önlenmesi yasasına aykırı hareket" suçlarından tutuklandığını söyledi. Manaş, 11 Ekim'de tutuklanan zanlılardan Eczacı Gizem Karagözlü'nün ocak-ağustos ayları arasında Sosyal Sigortalar Dairesi'ne 2 bin 537 adet reçete gönderdiğini belirtti. Doktor Sibel Siber'in ise ocak-ağustos ayları arasında farklı eczanelere 2 bin 745 reçete yazdığını aktaran Manaş, Karagözlü'nün yalnızca ağustos ayında sosyal sigortalara gönderdiği 313 reçetenin 142 tanesinin Sibel Siber tarafından yazıldığını ve bunlardan 40 tanesinin sahte çıktığını ifade etti. Olayla ilgili 56 kişiden ifade aldıklarını kaydeden polis, 19 kişinin Siber'e muayene olmadığını söylediğini aktardı.

KKTC Sosyal Sigortalar Dairesi'ni sahte reçetelerle zarara uğrattıkları ve haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında doktor, eczacı, eczane çalışanları ve KKTC vatandaşlarının aralarında bulunduğu 30 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sibel Siber Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi? Celtic St.Mirren maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Celtic St.Mirren maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title