Haberler

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul mitinginde oynattığı videoyla ilgili ilk kez konuştu

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul mitinginde oynattığı PKK elebaşı Murat Karayılan'ın da bulunduğu videoyla ilgili ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir insanın bu kadar düşük bir düzeye inmesini nasıl izah edeceğiz? Bunları yapıyor. Yapacağını da biliyorum zaten. Onun için ciddiye almıyorum. Bir terör örgütünün arkasına niye saklanıyorsun sen?" ifadelerini kullandı.

Seçimlere 3 gün kala cumhurbaşkanlığı yarışına katılacak 4 aday arasındaki yarış iyice kızışmış durumda. Liderler sıraladıkları seçim vaatlerinin yanı sıra yarışacakları adaylar hakkındaki söylem ve iddialarıyla da gündemi belirlemeye devam ediyorlar.

ERDOĞAN'IN OYNATTIĞI VİDEOYLA İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

Pazar günü geniş katılımla gerçekleşen İstanbul mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından oynatılan ve terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan'ın Millet İttifakı'nın seçim şarkısına eşlik ettiğine dair görüntüler özellikle sosyal medyada büyük tartışmalara neden olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili ilk kez açıklamada bulundu.

"BUNUN AHLAKLA BAĞDAŞIR YÖNÜ VAR MI?"

Bolu ve Düzce mitingleri arasındaki yolculuk sırasında gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularına yanıt veren Kılıçdaroğlu, mitingde oynatılan videoya ilişkin, "Bunun ahlakla bağdaşır yönü var mı? Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir insanın bu kadar düşük bir düzeye inmesini nasıl izah edeceğiz? Sen cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsun, nasıl bunu yapıyorsun? İnsanda biraz utanma olur, ar olur, edep olur, vicdan olur, ahlak olur ya. Bunları yapıyor. Yapacağını da biliyorum zaten. Onun için ciddiye almıyorum. Korkak insan. Niye korkuyorsun? Bir terör örgütünün arkasına niye saklanıyorsun sen?" ifadelerini kullandı.

"İKTİDARDAYKEN KENDİ SÖYLEDİKLERİNİ YAPIYORLAR"

Bakanların ve son olarak cumhurbaşkanı danışmanın "İktidar değişirse tam bağımsızlığımız zarar görür, sınırlarımız, siyasi birliğimiz parçalanır" sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "İktidardayken kendi söylediklerini yapıyorlar. Biz de onların tam tersini yapacağız. Bu ülkeye huzuru, bereketi, kardeşliği, üretimi getireceğiz. Alın teri dökenin hakkını teslim edeceğiz. Türkiye'nin itibarının saygınlığını koruyacağız. Küfür ettiği adamın kapısına gidip hiç kimse para dilenmeyecek. 85 milyonun yüzünü yere eğdirmeyecek. Bizim hedefimiz bu zaten" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Murat Karayılan Millet İttifakı İstanbul PKK Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Tek Türkiye:

Kendi yaptığın herşeyi karşı taraf yapıyormuş gibi yapıyorsun kemal abi, pkk ile kol kola olan sensin, her söyleminle kendini kandırıyorsun..! bu ahlaka uyar mı?

356
261
yanıtYanıtla
Hasan Bulut:

Eeee sizler görüşürken ahlaklı oluyor da niye reisi cumhur gösterince ahlakli olmuyor. Sende reisi cumhur adayisin nasıl senin için ayıp değil

239
300
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

HDP, PKK'ya sahip çıkıyor. PKK, seçimlerde Millet İttifakı adayını destekleyeceğiz diye avaz avaz bağırıyor. Sonra muhalefet çıkıp bizim terör örgütü ile alakamız yok diyor.

331
205
yanıtYanıtla
TC Burak Ekmekçibaşı:

video bariz montaj nelerden medet umuyorlar iktidarın buna ihtiyacı varmı gerçekten?

228
263
yanıtYanıtla
Murtaza kayişatan:

Eger türkiyede bağimsiz yargi olsaydi erdogan hakkinda terör propaganda si yapmaktan derhal soru?turma açilirdi açilmalida terör eleba?ini onun deyimiyle 1.7 milyon insana servis etti güzel reklamini yapti ne diyelim artik

165
253
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Kılıçtaroğlu na ne diyeceğiz.

yanıt111
yanıt56
Ercan akdeniz:

reklam mı ? propaganda mı? ipliğinizi pazara çıkarmış olmasın.

yanıt189
yanıt94
by nokta :

kayışı sıyırmış galiba yıllarca hdp akp yi destekliyor diye size yutturdular şimdi ortaya gerçekler çıkınca travma yaşıyorsunuz.

yanıt96
yanıt18
Davut YALANCI:

Yahu arkadaş sen bize, kötü giden ekonomiyi anlat, artan gıda fiyatları, akaryakıt, ötv, mtv, sigorta, kasko zamlarından bahset. Bez fiyatları, dolardaki ve kira, ev, araba fiyatlarındaki artıştan bahset. Bu hayata bir kez geliyoruz, sizler sefa sürerken bizler rezil bir yaşam sürüp öleceğiz.

244
137
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

pkk,lı terörist karayılan değil sadece, hdp millet vekili adaylarının söylemleri , TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN çıkarı değil teröristlerin çıkarlarının ön planda olduğunu gösteriyor,, ne olur üç beş oy için ÜLKEMİZİ teröristlere yem etmeyin

265
107
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title