Haberler

Kılıçdaroğlu, Celal Bayar'ın Mezarında

Kılıçdaroğlu, 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Anıt Mezarı'nı Ziyaret Etti.

BURSA gezisini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önceden açıklanan programında yer almamasına rağmen bu sabah Gemlik İlçesi'nin Umurbey Mahallesi'nde bulunan 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Anıt Mezarı'nı ziyaret ederek, çelenk ve karanfil bıraktı.

Kılıçdaroğlu, Bursa gezisinin ikinci gününe Umurbey Mahallesi'ndeki Celal Bayar'ın Anıt Mezarı'nı ziyaret ederek başladı. Mezara çelenk ve karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, daha sonra Celal Bayar Vakfı'na ait müzeyi gezdi. Müze şeref defterini de imzalayan Kılıçdaroğlu, daha sonra esnaf ziyaretinden sonra bir kahvehanede oturarak vatandaşlarla sohbet etti. CHP Genel Başkanı burada yaptığı açıklamada, Umurbey'e ikinci gelişi olduğunu, daha önce grup başkan vekili olarak ziyaret ettiğini söyledi.

Bayar'ın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok önemli şahsiyetlerinden biri, Ulusal Kurtuluş savaşı mücadelesi vermiş Galip Hoca olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin ekonomisiyle ilgilenmiş Anadolu'ya geçip Atatürk'e rapor vermiş. Atatürk'e, 'Seni sevmek ibadettir' sözünü söyleyen Celal Bayar'ı ziyaret etmekten dolayı çok mutlu ve memnunum. Ulusal kurtuluş savaşının önemli bir parçası olan bu şahsiyet için özel yasa çıkarıldı. Aslında söylemekten tereddüt ediyorum. Ama söylemem de gerekiyor. Niçin bu yasanın gerekleri yerine getirilmiyor. Çıkarılan yasa neden uygulanmıyor. Konuyla ilgili olarak hem partimiz milletvekillerimiz soru önergesi verdi. Ama bir cevap alamadık. Acı ama gerçek. Ama burada olmaktan mutluyum geçmişin iyi yönlerini topluma kazandırmak gerekiyor. Celal Bayar önemli bir CHP'li büyük hizmetleri olmuş, Türkiye'nin kalkınması için büyük çaba harcamıştır. CHP adına kendisini ziyaret ettim" dedi.

Kahvede otururken bir vatandaşın "Umurbey'in tekrar Belediye olmasını istiyoruz. Belediyemizi geri istiyoruz" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz de belediye olmasını istiyoruz. Aksi taktirde burası köy statüsünden ileriye gidemez. Kentli olmak bilincini belediye olmadan oluşturamayız. Bunun mücadelesini parlamento da veriyoruz" dedi.

Daha sonra Umurbeyi dolaşan Kılıçdaroğlu Osman Naldan adlı bir çiftçi ile tokalaştı. Naldan'ın "Çok büyük sıkıntılarımız var ancak CHP'ye oy verdiğimiz için bize destek verilmiyor, yardım yapılmıyor. Çiftçi olarak mağduruzö demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu sorunların hepsini çözeceğiz. Az kaldı" karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu , partisinin il başkanlığındaki üye katılım törenine katılmak üzere Bursa'ya hareket etti. Kılıçdaroğlu, öğleden sonra 5 Aralık'ta belediye başkanlığı seçimi yapılacak Mustafakemalpaşa'nın Ovaazatlı Beldesi'ni ziyaret ederek konuşma yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title