Haberler

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, İsveç'te Kur'an-ı Kerim Yakılmasını Kınadı

Güncelleme:

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınayarak, değerlerimizi savunmamız gerektiğini vurguladı. Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında, İYİ Parti Genel Merkezi'ne ziyaretler gerçekleşti.

İyi Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına ilişkin, "Yaşanılanlar, NATO üyeliği öncesinde sanki bir bilek bükme gibi ortaya koyulmaya çalışılıyor. Her seferinde dikkatli olmamız, değerlerimizi savunmamız, üstün tutmamız gerekiyor. Onlara nasıl herhangi saygısızlıkta bulunmuyorsak biz de aynı şekilde karşı taraftan beklemek durumundayız." dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında, sırasıyla Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, CHP, Milli Yol Partisi, AK Parti, Büyük Birlik Partisi, Zafer Partisi, Gelecek Partisi, Anavatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve Memleket Partisi heyetleri, İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelen heyetleri, Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Genel İdare Kurulu Üyeleri Ali Demir ve İrem Yaman ağırladı.

İYİ Parti'yi ziyarete gelen CHP'li heyette, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Kadın Kolları MYK Üyesi Armağan Akyüz ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Dilara Dalbudak yer aldı.

Sohbet havasında geçen ziyarette, heyetler birbirinin bayramını kutladı.

CHP'nin kongre takviminin belli olduğunu hatırlatan Emre, yerel seçimlerden önce kongreleri yapmak istediklerini belirtti.

"Teröre hep birlikte baştan sona karşı olduk"

İYİ Parti'yi ziyarete gelen AK Parti heyetinde ise Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Kadın Kolları MKYK üyesi Sena Aktürk, Gençlik Kolları MKYK üyesi Mustafa Öztürk yer aldı. AK Parti heyeti, İYİ Parti heyetine çiçek takdim etti.

Sohbet havasında geçen ziyarette, heyetler birbirinin bayramını kutladı, genel başkanların bayram mesajlarını iletti.

İYİ Parti heyeti, AK Parti'nin ardından BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren başkanlığındaki heyeti ağırladı.

Eren, yaptığı konuşmada, Genel Başkan Mustafa Destici'nin selamlarını iletti. İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını şiddetle kınadıklarını belirten Eren, Merdan Yanardağ'ın terörist başı Öcalan'a methiyeler düzmesine de şiddetle karşı çıktıklarını ifade etti.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz da İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına ilişkin, "Yaşanılanlar, NATO üyeliği öncesinde sanki bir bilek bükme gibi ortaya koyulmaya çalışılıyor. Her seferinde dikkatli olmamız, değerlerimizi savunmamız, üstün tutmamız gerekiyor. Onlara nasıl herhangi saygısızlıkta bulunmuyorsak biz de aynı şekilde karşı taraftan beklemek durumundayız." dedi.

Yılmaz, parti olarak, terör örgütüyle birlikte olmalarının ve sarf edilen sözlere katılmalarının mümkün olmadığını, gazeteci Merdan Yanardağ'ın katıldığı televizyon programında terör örgütü elebaşıyla ilgili kullandığı ifadelere ilişkin, aynı sözleri söyleyen diğer kişilerin de aynı cezaya çarptırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Yılmaz, "İktidarın, muhalefetin sesi değil, kim destek veriyorsa bu yönde açıklamalarda bulunuyorsa aynı şekilde eğer cezası varsa bunun yapılmasını, eğer bu fikir özgürlüğü ise iktidar tarafı değerlendiriliyorsa bunun da eşit olarak dağıtılması gerekiyor. Değerlerimize karşı, teröre karşı, özellikle bu topraklarda dik durmak zorundayız. Birlik, beraberliğimizi sürdürmek durumunda olan ülkeyiz. Teröre hep birlikte baştan sona karşı olduk zaten." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Kurban Bayramı Ayfer Yılmaz İYİ Parti Kurban İsveç Politika Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title