Haberler

Akşener 6'lı masa dahil herkese meydan okudu: Seçimlerden birinci parti çıkacağız

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla İl Kongresi'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Seçimlerden birinci parti çıkacaklarını söyleyen Akşener, "Ben de Başbakan olacağım. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında ahbaplık ederek değil, ondan bundan bir şey isteyerek değil, kendimiz irademizle, çalışkanlığımızla, gücümüzle milletimizi ikna ederek birinci parti çıkacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla Menteşe Spor Salonu'nda düzenlediği İl Kongresinde yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Akşener, kimseyle anlaşmadan birinci parti olacaklarını söyledi.

"BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ, BEN DE BAŞBAKAN OLACAĞIM"

Akşener, "2023'te yapılacak seçimleri kazanmak zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği için, bu iradeyi koymak mecburiyetinde olduğumuzu bildiğimiz, buna inandığımız ve geçmişimiz bugüne kefil olduğu için bu işi başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi alacağız. 'Başbakan Meral, Akşener' diyorsunuz ya. Birinci parti çıkacağız, ben de Başbakan olacağım. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında ahbaplık ederek değil, ondan bundan bir şey isteyerek değil, kendimiz irademizle, çalışkanlığımızla, gücümüzle milletimizi ikna ederek birinci parti çıkacağız inşallah. Size inanıyor ve güveniyorum." ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ AÇISINDAN TARİH TEKERRÜR EDİYOR"

Akşener, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İYİ Parti açısından bakıldığında tarih tekerrür ediyor. 1998'de Sayın Erdoğan, okuduğu bir şiir sebebiyle mahkemeye çıktı ve o mahkemede aynı şekilde mahkum oldu, görevden gitti ve 3-4 ay civarında hapis yattı. O hapse giderken o Saraçhane'deki bir büyük kalabalık vardı ben de oradaydım. Malum, bizim geldiğimiz yer haksızlığın karşısında durmaktı. Haksızlık yapan ne kadar zorba, ne kadar zalim, ne kadar güç sahibi olursa olsun onun karşısında dikilmektir. Çünkü biz, milli mücadelenin içinde yer almış kadın ve erkeklerin iradesinin şekillendiği, tecelli ettiği insanlarız. Doğduğumuz günden ve kendimizi bildiğimiz günden itibaren tercihlerimiz bu yönde oldu. Sayın İmamoğlu'nun davasının görüldüğü gün yine oradaydım. 12 Eylül'de pek çok insan işkence, eziyet gördü ama o zaman bile yargıçlar cübbelerine düğme dikmemişlerdi. Bugün yargı o günden daha vesayet altında. Daha fazla emir komuta zincirinin içinde."

Kaynak: AA / Politika

Meral Akşener İYİ Parti Muğla Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500

Yorumlar (9)

Poyraz Dag:

Bu sözler bana bay Kemal'i hatırlatıyor ??

19
1
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

O zmaan neden 6 parti birleştiniz? Yoksa ayrılacak mıısınz

15
3
yanıtYanıtla
mevlüt Altın:

Sen yün al örmek için eve. Senden hiç bir şey olmaz

12
1
yanıtYanıtla
ismet Kaya:

ondan bundan kapi arkasi önü siz kendinize güveniniz yokki imam oğlunda umudunuz yalanmi kendinizi anlatmak istediğini anlamadım

11
1
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

MADEM ÖYLE AYRIL O ALTILI MASADAN ÇIK MEYDANA O KADAR KENDİNE GÜVENİN VARSA NEYİN FİSKOSUNU YAPIYORSUN O MASANIN ETRAFINDA

10
1
yanıtYanıtla
Cengiz Ayhan:

Hava civasın sahte anketler şımartıyor bunu

10
1
yanıtYanıtla
Hsn:

kendisini anlatırken dahi erdoğan aşağı erdoğan yukarı sürekli erdoğandan örnekler,taklitler aslını yaşatır büyütür ona göre

7
2
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

gönlümüz ne bay kemalde ne de bunda ama başka alternatif yok

2
6
yanıtYanıtla
ercan er:

Tamam ????

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title