Haberler

Hamas, İsrail saldırıları devam ettiği sürece müzakere yapmayacak

Güncelleme:

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Hamas'ın kalıcı bir ateşkese hazır olduğunu, ancak İsrail'in saldırıları devam ettiği sürece müzakere yapılmayacağını ifade etti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Doha'da gerçekleştirdiği görüşmede, Hamas'ın kalıcı bir ateşkese hazır olduğunu, ancak İsrail'in saldırıları devam ettiği sürece müzakere yapılmayacağını ifade etti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Katar'ın başkenti Doha'da gece saatlerinde İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi. Haniye görüşmede, İsrail yönetiminin Gazze'ye yönelik 75 gündür karadan, denizden ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarına rağmen direnişin (Hamas'ın) hala güçlü ve kararlı olduğunu ifade etti. Haniye İsrail'in ve müttefiklerinin Filistin hareketini yenebileceklerini düşünmelerine rağmen Hamas'ın İsrail'e ağır kayıplar verdirdiğini vurguladı. Haniye ayrıca Filistin halkının İsrail'e karşı direnişin yanında durduğunu kaydetti. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Doha'ya 4. kez geldiğini belirten Haniye, bu tür ziyaretlerin Gazze ve Filistin'e desteği göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Kalıcı bir ateşkese hazırız, ancak saldırılar devam ederken müzakere yapılmayacak"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de görüşmenin detayına ilişkin açıklama yaptı. Kenani, "Görüşmede Gazze'deki son gelişmeler ve sahadaki durum ele alındı. Haniye, Gazze'deki durum hakkında kapsamlı bir rapor sundu. Bu görüşmede, Hamas'ın askeri gücünün oldukça iyi durumda olduğunu öğrendik. Haniye ayrıca direniş hareketinin (Hamas'ın) kalıcı bir ateşkese hazır olduğunu, ancak Siyonist rejimin saldırıları devam ettirdiği sürece müzakere yapmayacaklarını açıkça belirtti" ifadelerini kullandı. - DOHA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Emir İsrail İran Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, kaç bin atama yapılacak? Bahar dizisi Dora kim, gerçek adı ne? Yasemin Kay Allen kimdir, kaç yaşında? Mahmut Tanal kimdir? Halk Tv konuğu Mahmut Tanal kaç yaşında, nereli? Mahmut Tanal biyografisi! BAHAR 12. Bölüm yayınlanmayacak mı? Bahar yeni bölüm fragmanı neden yok? 11 yaşındaki öğrencisini istismar eden 24 yaşındaki kadın öğretmen kimdir? Olay nerede oldu? Bahar 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün? 6 Mayıs 2024 Pazartesi TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır, hangi dualar okunur? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 6 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Kar yağışı Mayıs ayında olacak mı? Bu hafta kar yağacak mı? Meteoroloji'den 11 şehir için kar uyarısı! İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İstanbul baraj doluluk oranı nedir? Baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? A101 AKTÜEL KATALOĞU 7-9 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 MAYIS YAYINLANDI | BİM bu hafta katalog ürünleri neler? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Resmi Gazete bugün (6 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title