Haberler

Randevu polemiği büyüyor! HDP'nin görüşme talebini reddetmesine AK Parti'den sert tepki

Güncelleme:

AK Parti'nin başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifi konusunda talep ettiği randevuya HDP olumsuz yanıt verdi. HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, "Hukukun askıya alındığı bir süreçte anayasa değişikliğini görüşmeyi samimi ve inandırıcı, güven verici bulmuyoruz." derken AK Parti'den bu açıklamaya yanıt geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bu konuyu müzakere etmeyi anlamlı buluyorum. Onlar bunu bir tür siyasi malzemeye dönüştürmeyi tercih ettiler." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Ak Parti'nin başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifi konusunda talep ettiği randevuya olumsuz yanıt verdiklerini belirtti. Oluç, Cumhur İttifakı'nın başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifine yönelik tutumlarını daha önce açıkladıklarını; ayrımcılık yapmadan, hak ve özgürlüklere bir bütün olarak yaklaşılmasını istediklerini söyledi.

"SİYASİ MALZEMEYE DÖNÜŞTÜRMEYİ TERCİH ETTİLER"

HDP'nin randevu talebine olumsuz yanıt vermesine AK Parti kanadından ilk yanıt ise AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi. T24'e konuşan Zengin, bu görüşmelerin Türkiye için önemli bir adım olduğunu belirterek, "Başörtüsü Türkiye'de siyasi parti ayrımı yapmaksızın bütün kadınların bir meselesidir. Hatta erkeklerin de bir meselesidir. Bu konuyu müzakere etmeyi anlamlı buluyorum. Ve onlar bunu bence bir tür siyasi malzemeye dönüştürmeyi tercih ettiler. Onların kararı böyle oldu" ifadelerini kullandı.

HDP, GÖRÜŞMEMELERİNİ 2 SEBEPLE AÇIKLADI

HDP adına açıklama yapan Oluç, "Adalet ve Kalkınma Partisi grup yönetimi, bugün Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere, çarşamba günü için bizden randevu talebinde bulundu. Biz de bu talebi hem grup yönetimimizde hem de parti yönetimimizde tartıştık. Yetkili kurullarda, eş genel başkanlarımızla birlikte değerlendirdik. Tutumumuz şudur; HDP'ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davasının bütün hızıyla devam ettirilmesi, en son partimizin anayasal hakkı olan Hazine yardımının iktidar blokunun siyasi baskısı sonucu bir hak gaspı olarak Anayasa Mahkemesi tarafından ve Anayasa'ya aykırı şekilde bloke edilmesi ve özellikle bunun gerçekleşmesi için Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinin ağır baskısının Anayasa Mahkemesi üzerinde yaşanması nedenleriyle Adalet ve Kalkınma Partisi grup yönetimiyle Anayasa değişikliği teklifi hakkında görüşmeme kararı aldık. Randevu taleplerine olumlu cevap vermedik bu nedenle.

Elbette Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis grup yönetiminin diyalog çabalarını önemsiz görmüyoruz. Ancak iktidarın bizlere yönelik politikaları nedeniyle böyle bir görüşme zemininin ortadan kaldırıldığını düşünüyoruz. Mevcut Anayasa'nın dahi her gün çiğnendiği, hukukun askıya alındığı bir süreçte anayasa değişikliğini görüşmeyi samimi ve inandırıcı, güven verici bulmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Hakkı Saruhan Oluç Saruhan Oluç Özlem Zengin AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı?
500

Yorumlar (15)

Hamit Gündoğdu:

HDP şu an simariklari oynuyor ve net bir politikasıda yok. Hala ya şundadir ya bunda gibi iki tarafa da mesafeliylmis gibi yapıp açık kapı bırakıyor. Ben derim ki herkes HDP ile ilişiğini kessin. HDP demek Kürt demek değildir ve bu seçmen ne yapacağını da çok iyi bilir.

78
113
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Anlamadığım bu saatten sonra akepe hedepe ye niye yesil ışık yakiyor, bunlar milletin akli ilemi oynuyorlar???

111
29
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

Okuduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Konu baş örtüsü meselesi, mecliste çoğunluğun oy oranı gerekli anayasa değişikliği için. Merak etmeyin CHP'yi terk etmez HDP..

yanıt2
yanıt1
sade vatandaş:

hdp asker polis katili diye muhalefete saldıranlar şimdi kapılarında dört dönüyor burada iktidar yandaşlarıda iki yüzlü kendi takım tutar gibi tuttukları partileri böyle bir şey yaptımı ses çıkarmıyor muhalefete durup dururken hainlerle işbirliği yapıyor diye suçluyorlar

116
22
yanıtYanıtla
HURİYE TOPCU:

Akp görüşüyorsa bir bildiği vardır...:))

yanıt1
yanıt1
erkan yüksel:

ISINIZE GELDIMI PARTI YERINE KOYMUYORSUNUZ ISINEGELDIMI DAVET YOLLUYOSUNUZ B I KARAR VERIN SIZDE:))

120
17
yanıtYanıtla
Hsn:

hdpnin bunu siyasi malzemeye dönüştüreceği zaten belliydi başörtüsünü onlarsızda çözebilirsiniz,kusura bakmayın hdp ile yapılan işi asla desteklemem

28
79
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Hdp yi kapatmaya yönelik çalışmalar yap hemde gel bu konuyla anlaşalım bu yasayı onaylayalım de , ne bu lahana turşusu , Hdp görüşmez ve haklılar işinize geldiğinde Hdp terör partisi işine gelmediğinde öyle demedik derler vs

65
27
yanıtYanıtla
funy Cup:

ak parti bataklığın dibinde kalan ve çırpınan son canlı. ne varsa tüketti . kavga edecek parti bile bulamıyor. çünkü boyu olması gerekenden çok büyüdü.

39
21
yanıtYanıtla
ERKAN :

her defasında hdp nin kapısını çalan sizsiniz ama suçlu 6 lı masa. sizin seçmenin işide zor yav

51
8
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title