Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Diyarbakır'da

Bir dizi inceleme için Diyarbakır'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Diyarbakır'da bulunan Mehmet Akif Ersoy ve Selahaddin-i Eyyubi öğrenci yurtlarını ziyareti sırasında, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Bir dizi inceleme için Diyarbakır'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Diyarbakır'da bulunan Mehmet Akif Ersoy ve Selahaddin-i Eyyubi öğrenci yurtlarını ziyareti sırasında, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, beraberinde AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz ve Süleyman Hamzaoğulları, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile öğrenci yurtlarını gezdi. Mehmet Akif Ersoy Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerle bir araya gelen Bakan Kılıç, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Öğrencilerin bahçede toplanmalarını isteyen Kılıç, burada açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinde atmaya gayret ettikleri adımların yegane kaynağının, daha yaşanabilir bir Türkiye'nin yapı taşlarını oluşturabilmek olduğunu belirten Bakan Kılıç, kendisinin annesinden duyduğu ilk ninninin dilini tercih etme noktasında bir hakka sahip kılınmadığını söyledi. Bu farklılıkların zenginlik olduğunu aktaran Kılıç, "Türk'ü ile Kürt'ü ile, Arap'ı ile Arnavut'u ile topyekun bu memleketi biz beraber inşa ettik. Yurdumuzun adı Selahaddin-i Eyyubi... Eğer Selahaddin-i Eyyubi'nin hayat deneyiminden ve onun hayatından bize kalan değerlerden istifade edebilirsek, bu bile başlı başına bize yeterli. Bu ülkenin herhangi bir bölgesinde kuraklık yaşansa, o hepimizin hayat kalitesini etkiler, hepimizin kursağına giren ekmeğin fiyatı o kuraklıktan etkilenir. Bu kadar kenetlenmişiz, bu kadar birbirimizle bütünleşmişiz. Aramıza nifak tohumlarının ekilmesine fırsat vermememiz lazım. Bir yerde, görmediğimiz kuytu bir köşede, tarihin bir döneminde ekilmiş olan bir nifak yeşerdiyse bile, o fitnenin hemen orada büyümesini engellememiz lazım ki, büyüyen ekonomimiz daha da büyük hale gelsin, güçlenen ülkemiz daha da güçlü hale gelsin, yatırımlar daha da ziyadeleşsin. Daha fazla genç, iş ve ekmek imkanına kavuşsun" dedi.

Anne ve babaların çocuklarını üniversiteye gönderdikleri zaman, hayallerinin olduğunu anlatan Bakan Kılıç, "Kendilerinin gerçekleştiremediklerini çocuklarının gerçekleştirmesine yönelik hayalleri var. İşte çözüm süreci dediğimiz şey tam da budur. Anne ve babaların kendi evlatları ile ilgili hayallerinin gerçekleşebileceği bir hoşgörü zeminini inşa etmektir. Anaların kendi yavruları için kurdukları hayaller, Diyarbakır'da da aynıdır, Şanlıurfa'da da aynıdır, Kayseri'de de aynıdır, Antalya'da da aynıdır, Samsun'da da aynıdır. Annelerin kurduğu hayaller değişmez. Babaların kendi yavruları için kurduğu hayaller değişmez" diye konuştu.

Bakan Kılıç öğrencilere, bina bulunması durumunda gelecek eğitim ve öğretim yılında, bir erkek ve bir kız öğrenci yurdunu Diyarbakır'da hazır hale getirecekleri müjdesini de verdi.

Daha sonra, yurt içerisindeki fidan dikim etkinliğine katılan Bakan Kılıç, burada davul-zurna eşliğinde halay çekti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Akif Ersoy Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title