Haberler

Estonya Başbakanı Kallas, AB ülkelerinin İsrail-Filistin çatışması konusunda anlaşamamasını değerlendirdi

Güncelleme:

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, İsrail-Filistin çatışması sürerken Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin 'ateşkes' kelimesini kullanma konusunda neden anlaşamadıklarının sorulması üzerine, 'Eğer kelimeler farklı ülkeler için farklı anlamlar taşıyorsa, o zaman tartışalım ve doğru kelimeleri bulalım. Ancak prensip olarak temel bir anlayışa sahip olduğumuzu düşünüyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sırasında yüzlerce kişi Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 20 gündür devam ederken, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sırasında yüzlerce kişi Filistin'e destek gösterisi düzenledi. AB liderlerinin bir araya geldiği AB Konseyi binasının yakınında düzenlenen gösteride, AB'nin Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarını durdurması ve acil ateşkes için harekete geçmesi talep edildi.

Ellerinde Filistin bayrakları bulunan göstericiler, sık sık, "Katil İsrail" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Filistin Estonya İsrail 3.Sayfa Medya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title