Haberler

Cumhur İttifakı'ndan yerel seçim için İzmir ve Antalya planı! 2 sürpriz isim konuşuluyor

Güncelleme:

Bir yıldan az bir süre kalan yerel seçim çalışmalarını hızlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir ve Antalya'yı CHP'den alabilecek adayları araştırıyor. Erdoğan'ın bunun için İzmir'de eski DSP'li İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i, Antalya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u aday yapabileceği öne sürülüyor.

Seçim galibiyetinin hemen ardından 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere odaklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hazırlıklarını sürdürüyor. Erdoğan'ın CHP'nin oy potansiyelinin yüksek olduğu İzmir'de eski DSP'li İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i, Antalya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u aday yapmak istediği konuşuluyor.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI

2024'ün mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "1994 yılındaki seçimler gibi milat olacak" sözleriyle duyurulmuştu. Yereldeki çalışmalara büyük önem veren Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortakları bu noktada çalışmalarını hızlandırdı. Cumhur, 2019'da olduğu gibi ittifak yapıp illeri bölüşmeyi planlıyor. Mesela Adana ve Mersin MHP'ye verilecek; MHP ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmayacak.

ÖZGENER VE ERSOY PLANI

Cumhur İttifakı, Cumhuriyet'te yer alan habere göre ise CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'de seçmenin çekinmeden oy verebileceği isim üzerine çalışıyor. Bunun için eski DSP'li İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in adı geçiyor. Antalya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un adı ön planda.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Mahmut Özgener Antalya İzmir Dsp Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (53)

Dengiz Elm:

Avucunuzu yalarsınız

402
67
yanıtYanıtla
fuat yılmaz:

MHP oy verdiğim için bütün diğer partiler den özer dilerim

142
52
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

''KASAP ET KOYUN CAN'' MESELESİNE DÖNDÜ.

135
8
yanıtYanıtla
Murat Celik:

Boşuna artık çabanız elinizdeki belediyeleri de kaybedeceksiniz

108
28
yanıtYanıtla
süleyman kahraman:

Bu şekilde kimi çıkarırsa çıkarsınlar inşallah seçmen bunlara bir ders verir

101
20
yanıtYanıtla
Mehmet Ali Harput:

Valla isteyen bana kızabilir, İzmir, Antalya alınması şöyle dursun, elindeki bld lerde gidecek, bu saatten sonra kimse den Oy isteyecek yüzleri yok, bu ekonomik buhram AKPARTİ nin sonunu getirecek, bu arada bende oy verdim ve maalesef pişmanım. Unutmasınlarki kendileride böyle bir kriz sayesinde başa gelmişlerdi, kendine oy verenleri pişman edip rakiplerini haklı çıkardı. Yazık oldu.

98
22
yanıtYanıtla
Oğuz Alkanat:

Seçimden hala umutlumu akp yapılan zamlar önlem alınmayan fırsatçılar ezilen emekli bunlar varken kendiniz aday olsanız o iş bitti.

102
14
yanıtYanıtla
us inj:

Reis farkı daha da artırarak kazanacak.

yanıt9
yanıt34
sales Goods:

Siz ekonomiyi seçimlerden sonra düzeleceğini söyleyip, daha da mahvedin, ülkede asayiş bozukluğu böyle devam etsin, sonra birde utanmadan oy isteyin. Belediye seçimlerinde halkın nabzını ölçersiniz

98
15
yanıtYanıtla
us inj:

Farkı daha da artırarak kazanmazlarsa gel yüzüme tükür. Seçimden önce çok mu iyiydi sanki ekonomi, güvenlik, adalet.

yanıt30
yanıt5
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title