Haberler

CHP Milletvekili Öğüt'ten, 'Çatı Aday' İhsanoğlu'na Tam Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Cumhurbaşkanı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Cumhurbaşkanı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Kafkas Arı Otelinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çatı aday noktasında CHP ve MHP'nin üzerinde uzlaştığı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok isabetli bir karar olduğuna vurgu yapan Öğüt, SP, DP, BBP, DSP, DYP gibi partilerin de olumlu baktığına işaret etti.

Tarihimizde ilk defa Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini söyleyen Öğüt, "10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını ilk defa halk seçecek. Son günlerde cumhurbaşkanı adayı konusunda partimiz araştırmalar yaptı. Bu karar aşamasında partimiz ilkeli olma kararı aldı. Bir kitlenin veya bir ideolojik grubun adamı değil de Türkiye Cumhuriyetinde farklı inançlara sahip, farklı kültürlere sahip, farklı etnik grupların benimsediği, insanlarımızın tamamını kucaklayacak, siyasetten arınmış birisi olmasına çok özen gösterdik. Bizim partimizde de aday olarak çok saygın arkadaşlarımız vardı. Onlar da çok değerli. Ama bir şunu düşünmek lazım; kendi partimize genel başkan seçmiyoruz. Tüm ülkemizi kapsayacak, kucaklayacak Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Ülkemizi yurt içi ve yurt dışında temsil edecek bu vasıfları sağlayacak birini seçeceğiz. Bu konsepti sağlayacak birini seçmemiz gerekir. Eğer ki bu özellikte birini seçtiğimiz zaman ülkemize aynı zamanda barışı ve kardeşliği temin edecek birini seçmiş olacağız."

Seçilecek cumhurbaşkanının Kürt sorununun çözümü açısından da büyük önem taşıdığına değinen Öğüt, "Türkiye'nin iç yapısına baktığınız zaman bir 'Kürt sorunu' var. Bu sorun barışçıl bir şekilde çözülmesi lazım. Maalesef iktidarın kendi gizli ajandası var. Bu ajanda da yazanları kendi bakan ve milletvekilleri de bilmiyor, vatandaşlar da bilmiyor. Sadece üç kişi biliyor. Bu gizli yürütülen mesele sonu barışa varır mı varmaz mı göreceğiz. Bu konuda büyük bir kuşkumuz var. Halktan gizli yürütülen müzakerenin barışı olmaz. Bizler bu barışı partiler üzeri görüyoruz. Uluslar arası deneyimi olan ve partimizden de onay olan birinin Cumhurbaşkanı olmasıyla çözüleceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Ensar Öğüt Ardahan Politika Güncel Haberler

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Kız kardeşi ve eniştesini öldürüp intihar etti

Kız kardeşi ve eniştesini öldürüp intihar etti

En beğenilen siyasetçiler anketi! Zirvede sürpriz bir isim var

En beğenilen siyasetçiler anketi! Zirvede sürpriz bir isim var

Bakmadan Geçme

22 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda evden çıkarabilir? Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Schengen vizesi ne kadar, kaç Euro? Schengen vize ücreti yetişkinler ve çocuklar için kaç lira oldu? Seferberlik ve savaş hali yönetmeliği nedir? Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Ebru Polat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ebru Polat kaç yaşında, nereli? Ebru Polat biyografisi! MEB İL İÇİ ÖĞRETMEN ATAMASI Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Öğretmenlerin il içi yer değiştirme sonuçları ne zaman belli olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 22 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Adanaspor satılıyor mu? Adanaspor nereye satılacak? 22 Mayıs hangi burç? 22 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 22 Mayıs tarihi hangi burç olur? SON DAKİKA: DEPREM Mİ OLDU? AFAD/Kandilli Rasathanesi deprem mi oldu? Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Ziraat Türkiye Kupası final maçı saat kaçta, hangi kanalda? 22 MAYIS 2024 TV YAYIN AKIŞI | Bu akşam TV'de ne var? Hangi diziler yayınlanacak? Kanal D, TRT 1, ATV, Star TV, NOW, TV8, Show TV 22 Mayıs hangi burç? 22 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 22 Mayıs tarihi hangi burç olur? İran'da seçimler ne zaman 2024? İran'da seçimler nasıl olur? GELİNİM MUTFAKTA 22 MAYIS 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title