Haberler

CHP Milletvekili Canalioğlu Çamburnu Tersanesi'ni Gündeme Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon'da yapılması planlanan Çamburnu Tersanesi'nin 4 seçimde propaganda aracı olarak kullanıldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon'da yapılması planlanan Çamburnu Tersanesi'nin 4 seçimde propaganda aracı olarak kullanıldığını söyledi.

CHP Trabzon İl Başkanlığında beraberindeki CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ve partililerle bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Canalioğlu, Trabzon'da lojistik bölgeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Canalioğlu, "Hepinizin bildiği gibi Sürmene'nin Çamburnu beldesinde bulunan ve yıllardır tekne imalatında kullanılan alan siyasi iktidar tarafından 4 seçimde propaganda aracı olarak kullanılmıştır. Son olarak hepinizin bildiği gibi 2009 seçimlerinde AKP'nin Trabzon Belediye Başkan adayı tarafından da 5 bin kişiye iş vereceği diye propaganda aracı olarak kullanılmış, bugün geldiğimiz noktada insanlar kandırılmıştır. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ticaret hacmini arttırmak ve bölge istihdamına katkı sağlamak amacıyla ağırlıklı olarak Rusya, Orta Asya, Avrupa ve Ortadoğu coğrafyasına hitap edecek bir dış ticareti aktarma ve depolama merkezi kurulması kaçınılmazdır. Sarp Sınır Kapısı ihracatta en yoğun 5. Kapı. Karayolu yapıldığı göz önünde bulundurulsa, bölgemizde acil olarak Lojistik bölgeye ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

Lojistik Merkez'in kurulmasıyla birlikte istahdam da büyük bir adım atılacağını belirten Canalioğlu, "İktidardan yıllarca 5 bin kişilik istihdam yaratacağız diye insanları oyaladığı Çamburnu Tersanesi için dolgu çalışmaları tamamlanmış 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacak tersane yapımında vazgeçilmiştir. Bu nedenle Çamburnu Tersane Alanı'nın lojistik bölgeye dönüştürülmesi bölgemizden yapılan ihracata büyük katkı sağlayacaktır. Kentimizdeki sivil toplum örgütlerinin de kurulmasına destek verdiği lojistik merkezin kurulacağı Sürmene Çamburnu Tersane alanı toplam alanı 600 dönümdür. Trabzon'a 42, Rize'yi 32, Sarp Sınır Kapısı'na 144, Trabzon Havalimanı'na 40 ve Batum Havaalanı'na 160 km mesafede yer almaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde lojistik hizmetlerin tek bir yerde toplandığı bir merkez inşa edilmesi halinde Doğu Karadeniz Bölgesi'nin Rusya, Kafkasya, Orta Asya ve Orta Doğu'ya yapılan taşımalarda bir lojistik üs haline gelecek, Doğu Karadeniz ve ilimiz istihdamına katkı sağlayacaktır. Bölgenin üretim ve dış ticaret hacmini artacaktır. 2023 yılı için 500 milyar dolar olarak hedeflenen ülke ihracatımıza ulaşmada önemli bir katkı sağlayacaktır. Bölgenin kalkınmasın önemli katkılar sağlayacak olan bu tür yatırımların yıllardır siyasi malzeme olarak kullanılmasına son verilmelidir. İktidara buradan çağrımız bölgemiz ve ilimizin ticari hacmini artıracak, istihdama da önemli katkı sağlayacak olan Çamburnu tersane alanının lojistik merkez yapılması konusunda sivil toplum örgütlerimizin de seslerine kulak verme zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise, yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı eleştirerek "Bakan bey çıkıp TOKİ kurasını iptal ettim diyor. Devlet ne Tonya'ya ne de Pelitli insanına kızabilir" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Volkan Canalioğlu Çamburnu Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title