Haberler

"CHP'li Vekil Doğruladı"

Güncelleme:

Beşir Atalay, Başbakan'ın açıkladığı 'Reyhanlı bombacılarından bazılarının CHP heyetine elçilik ettiği' iddiasıyla ilgili konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bombalı saldırılarda 51 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı konusunda sızdırılan belgelerle ilgili, "Biliyorsunuz Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmaya başlıyor. Reyhanlı olayı öncesi ile ilgili iddialar var. İstihbarat raporlarını ve bu son gündeme gelen konuyu, bunların hepsini onlar değerlendirecek, çalışacak. Başbakanlık Teftiş Kurulu ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu birlikte çalışacak, biz de ondan sonra bir karar vereceğiz bu konularda. O teftişi beklemek lazım" dedi.

Başbakan Yardımcımsı Beşir Atalay, Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 30'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamındaki konferansa katılmak için Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya geldi. Atalay, Konya Garı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Reyhanlı saldırısına karışanlar arasında CHP heyetini Şam'a götüren kişilerin de bulunduğu iddiasının hatırlatılması üzerine Atalay, CHP'li bir milletvekili tarafından da konunun doğrulandığını belirtti.

Atalay, şunları söyledi:

"O konu zaten bildiğim kadarıyla oraya giden CHP milletvekilinin birisi tarafından da doğrulandı. Daha sonra, basında da öyle bir şey gördüm. Suriye içinde onların seyahatini sağlayan kişi bu olaylarda ismi karışan bir veya iki kişidir. Onlarla ilgili zaten ifadeler de açıklamalar da var. Kendilerinin de o tür bir açıklamasını ben basında görmüştüm."

Reyhanlı ile ilgili sızdırılan belge hakkındaki soru üzerine Atalay, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmaya başlıyor. Reyhanlı olayı öncesi ile ilgili iddialar var. İstihbarat raporlarını ve bu son gündeme gelen konuyu, bunların hepsini onlar değerlendirecek, çalışacak. Başbakanlık Teftiş Kurulu ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu birlikte çalışacak, biz de ondan sonra bir karar vereceğiz bu konularda. O teftişi beklemek lazım" dedi.

Atalay, daha sonra AK Parti İl Binasına geçerek anma programı kapsamındaki konferansa katılacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile buluştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Başbakanlık Teftiş Kurulu İçişleri Bakanlığı Beşir Atalay Reyhanlı Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi?
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title